« Back

Škripek sa stal zakladateľom Syriackej parlamentnej skupiny

Škripek sa stal zakladateľom Syriackej parlamentnej skupiny

Branislav Škripek sa stal jedným z piatich zakladajúcich členov Syriackej parlamentnej skupiny (Syriac friendship group), ktorej cieľom je propagovať náboženskú slobodu kresťanov a iných menšín v Sýrii a na Blízkom východe.

Parlamentná skupina nemá právnu subjektivitu a oficiálne nereprezentuje postoj Európskeho parlamentu. Poslanci Európskeho parlamentu v tejto neformálnej skupine sú zástupcami štyroch rôznych európskych politických strán: Európski ľudovci, Socialisti, Liberáli a Konzervatívci zastúpení Branislavom Škripekom.
Práve tento široký konsenzus v oblasti hájenia práv kresťanov na Blízkom východe môže v budúcnosti predstavovať dôležitý odkaz pre predstaviteľov európskej politiky: Európa by sa mala viac zaujímať o osud kresťanov v regiónoch, kde sú dlhodobo vystavovaní porušovaniu náboženských slobôd, násilnému vysťahovaniu a masovému vyvražďovaniu.”
Zakladatelia:
Weidenholzer (S&D, AT)

Nart (ALDE, ES)

Adaktusson (EPP, SE)

Hölvényi (EPP, HU)

Škripek (ECR, SK)

zdroj:http://www.branislavskripek.sk/

Pre MK Rastislav Mečiar

Comments
sign-in-to-add-comment
Bohu vďaka za skvelého europoslanca! Braňo je naozaj kvalitný človek so stále zapáleným srdcom pre Božie kráľovstvo. Nech ho Pán mocne žehná a vedie jeho kroky.
Posted on 5/13/16 3:38 PM.