Blogs

« Back

Volím MIkloška!

            V sobotu dám svoj hlas jedinému kandidátovi, ktorého si v takto danej situácii viem predstaviť. Nejaké ťažké rozhodovanie naozaj nebolo potrebné. Je tam len jediný kandidát. Prajem si vidieť ako prezidenta človeka, ktorý sa jasne stavia tak ku kresťanským hodnotám, Bruselu, ku gender teroru ako aj ku tým, ktorí skorumpovali štát. Patrím medzi kresťanov a toto je jediná prijateľná voľba.

            Tento rok je to 30 rokov, čo sme sa zbavili komunistov. Mikloško patrí k ľuďom, ktorí boli pri tom od samého začiatku a keby to! Je to disident. Pracoval pre tajnú cirkev. Je prakticky odchovancom Kolakoviča, ktorý je pre mňa najväčšou hviezdou Katolíckej cirkvi na Slovensku.

            Kresťanskí demokrati všetkých možných razení si vyhlásili vojnu v tom najlepšom termíne. Snáď sa ich delenie môže raz zastaviť, a snáď si nemusia vykričať úplne všetku špinu, ktorú spoločne nadobudli. Urobili krásne gesto, keď sa dokázali stretnúť na jednej tlačovke na podporu Mikloška. Snáď takú chuť nájdu častejšie.

Je neprijateľné, aby som volil liberálov. Ani ľudí, ktorí si odrazu spomenuli, že chodia do kostola.... ale do ktorého? Snáď nejaký pod zemou, kde ich nikto nikdy nemohol vidieť. Ak by som snáď na sekundu pripustil, že chodenie do kostola je všetko o kresťanoch. Nebudem voliť človeka, ktorý doteraz stál za Mečiarom, Ficom a ostatné veci radšej ani nespomínať. Pán Šefčovič, neomarxista, sa stihol stretnúť aj s biskupmi. Asi mali chuť pokecať o živote a tak... Ja som len laik, jednoduchý veriaci, ja nemám právo ani povinnosť porozumieť. Asi sa stretli pragmatici. Človek proste má občas chuť vypiť si počas kampane s niekým kávu. Slovo dá slovo, ľudia sa otvoria... O áno... Zvolenie si už vyžaduje nejaké psie kusy. On nie je za registrované... Snáď mu pri tom nezabehne. Všetko je nám jasné.

            Jeden z mojich spolužiakov z výšky dal na sociálnu sieť pár slov o tom, že už chce na túto tému počúvať len pozitívne veci, nie negatívne. Napriek tomu sa mi žiada napísať, že pani Čaputová je najhoršia voľba. Nechcem ako prezidentku ženu, nechcem rozvedenú, nechcem liberálku. Na poradí nezáleží. Nechcem tam vymysleného človeka, ktorý názorovo stojí na presne opačnom póle. Zo všetkého, čo vyšlo o nej najavo som doslova zdesený.

Môjmu kolegovi som mal rovnako potrebu napísať, že ja fašistu ako katolík nevolím. Aj on mal potrebu napísať, že ani on.

            Ideme, kresťania a sympatizanti, voliť niekoho, kto nevyhrá? Častá a zodpovedná otázka. Liberáli, ako ktosi napísal, si momentálne svojho chvália. My vraj o svojom najradšej pochybujeme. Toľko k preferenciám. Používajú slová ako výtlak.... vek.... charizma.... Ja zas použijem výraz prieskum. Prieskum, za čo tí kresťania na Slovensku stoja. S radostným prekvapením som zistil, že nikdy to ľuďom tak nebolo jasné. Vnímam odhodlanie, nadšenie, rozhodnosť. To je veľmi príjemná skúsenosť. Je to náš kandidát.

            Boj proti korupcii a genderu pokračuje! Toto je jeden z dní, keď podporíme v tomto boji nášho človeka, Františka Mikloška!