Oznamy

Showing 1 - 10 of 629 results.
Items per Page 10
of 63

Oznamy

« Back

2. nedeľa v cezročnom období 2020

Liturgický kalendár

Utorok: Sv. Agnesy, panny a mučenice. Spomienka.
Piatok: Sv. Františka Saleského, biskupa a učiteľa Cirkvi. Spomienka.
Sobota: OBRÁTENIE SV. PAVLA, APOŠTOLA. Sviatok.
NEDEĽA: TRETIA NEDEĽA V CEZROČNOM OBDOBÍ. NEDEĽA BOŽIEHO SLOVA.

Oznamy

Od 18. do 25. januára prebieha Týždeň modlitieb za jednotu kresťanov. Cez celý týždeň treba brať v omši primerané úmysly v modlitbe veriacich alebo aj omšový formulár Za jednotu kresťanov.
Spoločná ekumenická pobožnosť v Piešťanoch bude vo štvrtok 23.1. o 18.00 v kostole sv. Cyrila a Metoda s bratským agapé po ukončení, na ktorú vás srdečne pozývame.

ZMENA: Vo štvrtok sv. omša vo farskom kostole sv. Cyrila a Metoda bude o 17.00.

Na budúcu nedeľu (27.1.) bude zbierka na potreby katolíckych škôl.
Cirkev napĺňa svoje poslanie vyučovať a vychovávať aj cez katolícke školy. (Medzi ne patrí aj Cirkevná spojená škola v Piešťanoch.) Aby sa mohli katolícke školy ďalej udržať a rozvíjať, konáme vo farnostiach Trnavskej arcidiecézy zbierku. V minulom roku sa vyzbieralo 38.090,32 eur. Vďaka vašim milodarom sme mohli finančne pomôcť 3 katolíckym školám pôsobiacim na území Trnavskej arcidiecézy. Za všetky milodary vám vyslovujeme úprimné Pán Boh zaplať.

Budúca nedeľa je Nedeľa Božieho Slova ustanovená pápežom Františkom apoštolským listom Aperuit illis. Má byť dňom oslavy, štúdia a šírenia Svätého Písma.

Adorácie Sviatosti oltárnej vo farskom kostole sv. Cyrila a Metoda sú podľa bežného poriadku každý deň okrem soboty.

Svätá omša pre prípravu detí na 1. sväté prijímanie ako obvykle v stredu o 18.00. Po sv. omši bude preskúšanie detí z 2. časti o Božích prikázaniach v prítomnosti rodičov. Druhákov prosím, aby sa učili s rodičmi 1. časť: Verím v Boha.

Svätá omša pre prípravu mladých na birmovku v piatok o 18.00 a po nej bude stretnutie s animátormi.

V piatky po sv. omši sa koná od farského kostola sv. Cyrila a Metoda do kúpeľnej kaplnky BSJ po pešej zóne ružencový pochod za rodinu, manželstvo a deti, ako prosba o ochranu pred zhubnou ideológiou gender, ktorá sa skryte chce presadiť do nášho zákonodarstva cez Istanbulský dohovor, ako aj za ochranu ľudského života od počatia.

Rodičia a priatelia Cirkevnej spojenej školy v Piešťanoch pozývajú na 13. ročník Školského plesu dňa 7.2.2020 o 19.00 v reštaurácii Semafor. Cena lístka je 30€ (študenti 25 €). Vstupenky si aktuálne môžete objednať na emailovej adrese plescsspn@gmail.com. Príďte sa zabaviť a svojou prítomnosťou podporiť našu školu. Výťažok plesu poputuje na podporu školy.

 

Oznamy pátrov jezuitov

 

Materské centrum pri Jezuitskom pastoračnom centre – každú stredu od 9.30h. Téma na budúci týždeň – 22. január 2020: Vývin detí od prvých pohybov po chodenie.

Piešťanské chvály – dnes o 15.00h. v kaplnke Sedembolestnej Panny Márie.

Mgr. Jozef Gallovič
farár – dekan