Oznamy

Showing 1 - 10 of 630 results.
Items per Page 10
of 63

Oznamy

« Back

32. nedeľa v cezročnom období 2018

Liturgický kalendár

Pondelok: Sv. Jozafáta, biskupa a mučeníka. Spomienka.
Sobota: Sv. Alžbety Uhorskej, rehoľníčky. Spomienka.
Nedeľa: TRIDSIATA TRETIA NEDEĽA V CEZROČNOM OBDOBÍ

Oznamy

Od utorka 13.11. do stredy 21.11.2018 bude prebiehať „Trnavská novéna“ v bazilike sv. Mikuláša v Trnave. Tematicky je tohtoročná novéna spätá s biskupskou synodou, ktorá sa konala v Ríme na tému “Mladí, viera a rozlišovanie povolania“ a budú sa rozoberať tieto témy z pohľadu: „Mladí sa pýtajú Panny Márie na život, vieru a povolanie“. Povzbudzujeme vás, aby ste sa zúčastnili na novéne v čo najväčšom počte a vyprosili si pri milostivej Panne Márii hojné Božie milosti a jej ochranu aj v dnešných ťažkých časoch a útokoch Zlého. Viac informácii máte na plagátoch.

Príprava birmovancov v tomto týždni nebude. Mladí aj animátori sú pozvaní na trnavskú novénu.

Sväté omše v kúpeľnej Kaplnke Božského Srdca Ježišovholen v sobotu a v nedeľu. Ostané sv. omše o 16.15 v pracovných dňoch od pondelka do piatku sú presunuté do farského kostola.

Svätá omša pre prípravu detí na 1. sväté prijímanie, osobitne pre deti 2. a 3. ročníka, býva v stredu o 18.00. Prosím, aby deti prichádzali v doprovode rodičov. Po sv. omši bude preskúšanie detí 3. ročníka z 1. časti otázok, ktoré ešte neboli.

Na budúcu nedeľu bude zbierka na opravu kúpeľnej kaplnky Božského Srdca. Prebiehajú práce na rekonštrukcii fasády, okien, vežičky, okolia. Pán nech požehnáva všetkých darcov. Srdečne ďakujeme aj tým, ktorí pomáhajú pri upratovaní.

Slovenský dohovor za rodinu vás pozýva na akciu Zastavme zlo z Istanbulu za účasti kňaza Mariána Kuffu a jeho spolupracovníkov v nedeľu 18.11.2018 so začiatkom prednášok o 15.00 vo farskom kostole sv. CM, so sv. omšou o 18.00 a po nej so sviečkovým ružencovým pochodom na podporu rodiny a manželstva po Vajanského ulici k Okresnému úradu.

Stále v pondelok a vo štvrtok v pastoračnej miestnosti po večernej sv. omši o 19.00 hod. prebiehajú v našej farnosti katechézy Neokatechumenátnej cesty. Pozývame dospelých a mládež , všetkých, ktorí hľadajú odpovede na ťažkosti, chcú nájsť silu a radosť z Boha, chcú obnoviť alebo prehĺbiť vieru alebo hľadajú spoločenstvo.

Pozývame vás zažiť adventný čas na pútnicko-poznávací zájazd do rakúskeho mestečka Mariazell. Okrem sv. omše v bazilike navštívime vianočné trhy a čokoládovňu v Kittsee, kde si môžete nakúpiť pred sviatkom sv. Mikuláša. Termín zájazdu je v sobotu 1. decembra 2018 s nástupnými miestami od kostola sv. Cyrila a Metoda v Piešťanoch, od kostola sv. Štefana v Piešťanoch a od kostola v Banke a tiež v okolitých obciach. Púť bude doprevádzať kňaz. Poplatok za zájazd je 25 € a je potrebné ho uhradiť vopred. Prihlasovať sa môžete v cestovnej kancelárii NOE travel pri kostole sv. Cyrila a Metoda. Plagát nájdete na farskej výveske.

 

Oznamy pátrov jezuitov

 

Dnes, v nedeľu (11. november 2018) o 15.00h. bude stretnutie združenia Faustínum. Všetci ste srdečne pozvaní.

Trnavská novéna 2018 – od 13. novembra do 21. novembra 2018 v Bazilike sv. Mikuláša v Trnave. Téma: Mladí sa pýtajú Panny Márie na život, vieru, povolanie. Bližšie o programe na plagáte.

Každú stredu v našom jezuitskom pastoračnom centre od 9.30h. je otvorené materské centrum pre mamičky s deťmi.

Mgr. Jozef Gallovič
farár – dekan