Oznamy

Showing 1 - 10 of 630 results.
Items per Page 10
of 63

Oznamy

« Back

9. nedeľa v cezročnom období 2018

Liturgický kalendár

Utorok: Sv. Bonifáca, biskupa a mučeníka. Spomienka.
Štvrtok: Prvý štvrtok v mesiaci – deň modlitieb za duchovné povolania.
Piatok: NAJSVÄTEJŠIEHO SRDCA JEŽIŠOVHO. Slávnosť.
Sobota: Nepoškvrneného Srdca Panny Márie. Spomienka.
Nedeľa: DESIATA NEDEĽA V CEZROČNOM OBDOBÍ.

Oznamy

Veriaci, ktorý sa na slávnosť Najsvätejšieho Srdca Ježišovho zúčastní na verejnom recitovaní modlitby Jesu dulcissime – Najmilší Ježišu môže získať za obvyklých podmienok úplné odpustky.

Udeľovanie sviatosti birmovania vo farskom kostole sv. Cyrila a Metoda bude na budúcu nedeľu 10.6.2018 o 10.30 Mons. Jánom Pavčírom, generálnym vikárom.
V piatok od 15.30 bude vysluhovaná sviatosť pokánia pre birmovancov a ich rodiny. Nácvik na birmovku bude v piatok po sv. omši.
Upratovanie bude v sobotu o 8.00.
Prosíme rodičov, ktorí ešte nezaplatili príspevok na organizačné potreby, aby tak urobili dnes po sv. omši o 10.30 vzadu v kostole v miestnosti pre rodičov s deťmi u p. Jankovičovej.

Oznamujem žiakom 8. ročníka a starším, že sa môžu nahlásiť na prípravu k sviatosti birmovania, ktorá bude na budúci rok 2019.

Prosím rodičov a deti 2. ročníka, ktoré sú prihlásené na 1. sväté prijímanie, aby prišli v stredu na sv. omšu o 18.00 venovanú deťom a rodičom a vyzdvihli si otázky z 1. časti.

V stredu budú kňazské rekolekcie vo farnosti Dolný Lopašov so začiatkom sv. omše o 9.30.

V sobotu 16.6.2018 v Kostole sv. Štefana v Bratislave o 10.30 bude vysvätený za kňaza diakon Tadeáš Chrvala, pochádzajúci z Piešťan, člen rehole kapucínov. V nedeľu 17.6.2018 o 10.30 bude v našom chráme sv. Cyrila Metoda slúžiť svoju prvú primičnú sv. omšu, na ktorú vás všetkých pozýva.
Zároveň pri tejto sv. omši budú v našom farskom chráme slávnostne uložené relikvie sv. Pia z Pietrelciny provinciálom rehole kapucínov.
V pondelok o 18.30 bude novokňaz slúžiť sv. omšu v kaplnke u Jezuitov a v utorok o 18.00 v starých Piešťanoch v kostole sv. Štefana.

V dňoch 15. až 16. júna 2018 sa v Trnave uskutoční gospelový Festival Lumen s bohatým hudobným a duchovným programom vhodný zvlášť pre mladých a birmovancov na stretnutie sa s Kristom a upevnenie vzťahu s Bohom. Viac info na nástenke a na www.festivallumen.sk.

V ponuke je miništranský tábor MinFa, na ktorý srdečne pozývajú miništrantov bohoslovci bratislavského seminára. Tábor bude od 3.7.do 9.7. a od 10.7. do 16.7.2018. Cena tábora je 40€. Prihlásiť sa môžete u miestneho farára alebo na www.minfa.sk.

 

Oznamy pátrov jezuitov

 

Od budúceho týždňa pri rannej svätej omši o 8.00h. budeme mať krátke katechézy o čnosti lásky.

Prvý štvrtok v mesiaci – obetujme svoje modlitby za nové kňazské a rehoľné povolania - hodinová adorácia pred sv. omšou.

Materské Centrum. V stredu o 9.30h. pozývame ako zvyčajne mamičky s malými deťmi do nášho jezuitského pastoračného centra. Možnosť stretnúť sa s kňazom a príležitosť pristúpiť k svätej spovedi.

Pozývame Vás na prednášku „Ľudská dôstojnosť a pomoc dávajúcu nádej“ – o pomoci krajinám, kde je veľa ľudskej biedy. Kaplnka Sedembolestnej Panny Márie – Piešťany – 12. jún 2018 o 19.15h. Bližšie info na nástenke.

Mgr. Jozef Gallovič
farár – dekan