Dianie vo farnosti

« Back

Pôst s Konferenciou biskupov Slovenska

Pôst s Konferenciou biskupov Slovenska

Pozývame všetkých ľudí dobrej vôle do projektu Pôst s Konferenciou biskupov Slovenska. Projekt bude trvať od 26. februára (Popolcovej stredy) do 12. apríla 2020 (Veľkonočnej nedele). V tomto čase budú môcť záujemcovia získať každý deň e-mail myšlienku.

Ide o myšlienky z posynodálnej apoštolskej exhortácie pápeža Františka Christus vivit (Kristus žije). Nachádzajú sa v limitovanej edícii kalendára s myšlienkami, ktorý vytvoril V.I.A.C. - Inštitút pre podporu a rozvoj mládeže v Trstenej. Tí, ktorí majú o limitovanú edíciu kalendára záujem, sa môžu ozvať na adresu: prilezitost@ozviac.sk.

Cieľom projektu je pomôcť všetkým, ktorí prejavia záujem, duchovne  sa pripraviť na Veľkú noc. Tí, čo nemajú prístup na internet, môžu projekt podporiť svojou modlitbou, pôstom alebo inými skutkami milosrdnej lásky. Pozvaní sú k tiež k skutkom telesného milosrdenstva.

 

AKO SA REGISTROVAŤ?  

Zaregistrovať sa dá na TOMTO MIESTE. Stačí uviesť meno a e-mail. Vďaka registrácii získate bezplatne každý deň do svojho e-mailu myšlienku. Tí, ktorí sa zapojili do posledného z projektov (v advente 2019), sú už v novom automaticky prihlásení.

KTO PROJEKT ZASTREŠUJE?

Ide o projekt Konferencie biskupov Slovenska. Zastrešuje ho Tlačová kancelária KBS (Michal Lipiak, Peter Zimen). Myšlienky graficky spracoval grafik Dávid Ján Polčic z V.I.A.C. - Inštitút pre podporu a rozvoj mládeže v Trstenej.

V podobnom duchu sa koná už po 15-krát. Projekt nadväzuje na podobné projekty z minulosti. 

Odkazy na videá