Blogs

« Back

Dvojica sa zamerala na egyptské kresťanky

Dvojica sa zamerala na egyptské kresťanky

Podľa miestnych médií sa neznáma egyptská žena a muž vážne pokúšajú zničiť život  kresťanským ženám a dievčatám. Jednotlivci vystupujú ako mníška a kňaz. Ich skutočná identita zostáva neznáma.

Táto dvojica využíva sociálne médiá, aby našli vhodné obete. Potom sa spoja s nimi a pomocou falošných totožností od nich získajú osobné údaje. Neskôr sa im začnú vyhrážať. Nie je úplne jasné, či ide o podvod za peniaze alebo o hľadanie vhodných dievčat na únos.

Žena, ktorá vystupuje ako mníška, sa nazýva Theodora a má upravené svoje fotografie s patriarchom Tawadrosom. Uverejňuje reklamy na nábor dievčat a žien na pracovné miesta. Theodora často začína rozhovor s obeťou predtým, ako sa muž, ktorý vystupuje ako kňaz, zapojí do dialógu. Pretože únos kresťanských dievčat je v Egypte bežný a často vedie k núteným sobášom a konverzii, aktivita tohto páru spôsobila značné znepokojenie.

Skrátené

Preklad z International Christian Concern

Foto: pixnio.com

Pre lepšiu predstavu toho , akými spôsobmi v Egypte získavajú kresťanské mladé dievčatá pridávam môj link o inom podvode na mladých kresťankách z Egypta

https://www.mojakomunita.sk/web/persecutedchristians/domov/-/blogs/egypt-byvaly-unosca-priznava-ze-mali-zaplatene-za-kazde-prinesene-koptske-krestanske-dievca