Blogs

« Back

JEHO KOSTOL V INDII BOL TRIKRÁT ZNIČENÝ - ALE SUJIT SA NEVZDÁVA

JEHO KOSTOL V INDII BOL TRIKRÁT ZNIČENÝ - ALE SUJIT SA NEVZDÁVA

"Videl som zázraky, ktoré sa diali v Ježišovom mene a som svedkom toho ako Boh premenil životy mnohých ľudí. Mohol som doviesť 60 ľudí ku Kristovi v dedine, kde žijem."

Boh mocne pracuje prostredníctvom Sujita, vodcu cirkvi z vidieckej Indie. Zažil prenasledovanie zo strany svojej rodiny keď sa stal kresťanom - bol dokonca vyhodený z domova a nútený utiecť zo svojej dediny. Ale ho to neodradilo. Pokračoval tri roky v štúdiu Biblie a čoskoro viedol aj ostatných ku Kristovi.

Stará sa o svoje „stádo“ veriacich už 15 rokov. Minulý rok sa rozhodli vybudovať kostol aby mali dostatočne veľké miesto na spoločné stretnutia. Sujit hovorí: "Boli sme tak šťastní a nadšení, že budeme mať osobitné miesto na uctievanie, ale nakoniec nám to nebolo povolené."

Kto in bráni'? RSS, hinduistická extrémistická skupina, ktorá sa zaviazala „oslobodiť“ Indiu od kresťanov a moslimov do konca roka 2021.

Sujit hovorí: "Keď sme začali budovať kostol, jeden zo známych ľudí v dedine (ktorý je tiež dôstojníkom v dôchodku) poslal falošnú sťažnosť vedúcim RSS, že lákame ľudí ku kresťanstvu s použitím peňazí. Nato skupiny RSS z iných dedín urobili veľa kontrolných návštev v našej dedine, usporiadali stretnutia s dedinčanmi a podnecovali hinduistov proti nám. Následne začali neustále útoky na stavenisko. "

Budova kostola bola zničená trikrát, pretože Sujit a členovia jeho cirkvi sa ju pokúšali postaviť. Prvýkrát zaútočili keď boli položené základy. Druhý raz sa to stalo ako sa dokončili steny kostola. Tretí útok prišiel keď bola práve položená strecha.

Hovorí: " Počas tretieho útoku  som bežal na miesto a postavil som sa proti nim. Dvaja z extrémistov ma schytili zo strán a tretí mi rozbil hlavu tehlou.

"Zasypali na kopancami a údermi a pohrozili, že ma zabijú, ak by som pokračoval v kázaní o kresťanstve v obci. Mal som závažné zranenia hlavy a chrbtice. Krvácal som, moji spolukresťania ma odviezli do nemocnice. "

 

TAJNÝ VODCA CIRKVI

Po tejto brutálnej bitke Sujit a jeho manželka mali pre sebou ťažké rozhodnutie. "Moja žena a ja sme museli opustiť miesto, ktoré som slúžil počas posledných 15 rokov. Bolo to srdcervúce. "

Stále sa vracia, aby sa tajne stretával s členmi cirkvi a dúfa, že jedného dňa budú môcť vybudovať kostol. Hovorí: "Domy sú príliš malé pre stretnutie všetkých kresťanov, ktorí prichádzajú z blízkych dedín. Prosím, modlite sa. Verím, že Boh určite otvorí cestu pre obnovenie stavebných prác. "

Sujit mohol absolvovať tréning pre prežitie, ktorý prevádzkujú partneri spoločnosti Open Doors. On hovorí: "V mojej tiesni som sa uspokojil keď mi Boh hovoril prostredníctvom učenia na seminári, kde mi bolo pripomenuté, že aj Mária a Jozef museli utiecť do Egypta, keď Herodes hľadal Ježiša, aby ho zabil. Pocit osamelosti v mojom srdci tiež zmizol, keď som počul o toľkých ľuďoch, ktorí trpeli s radosťou pre Ježiša. Počas mojich tajných návštev v mojej predchádzajúcej obci som bol schopný zdieľať tieto poznatky s členmi mojej cirkvi. "

Vaše modlitby a podpora tiež pomáhajú zaplatiť školné pre dve dcéry Sujita, ktoré majú 10 a 12 rokov.

Sujit naďalej žiada o naše modlitby. Pre neho je obrovským zdrojom povzbudenia vedieť, že na neho pamätá celá globálna cirkevná rodina. Sujit hovorí: "Som vďačný ľuďom po celom svete, ktorí sa modlia za ľudí ako sme my. Som prekvapený, že Boh môže doviesť ľudí z rôznych krajín, aby sa modlili za ľud žijúci v najodľahlejšej časti Indie. Prosím, modlite sa za vládu Indie a ochranu kresťanských vodcov v krajine. "

Zdroj: Open Doors

Foto: Eva Jechova