Blogs

« Back

MOHAMEDREZA VYTRPEL VYPOČÚVANIE A MUČENIE

MOHAMEDREZA VYTRPEL VYPOČÚVANIE A MUČENIE

Kresťan bol spútaný a unesený iránskou bezpečnostnou službou

Mohamedreza vyrastal ako moslim, ale pochyboval o tomto náboženstve. Od priateľa počul o Ježišovi a rozhodol sa, že sa stane kresťanom. Keď potom zaklopal na dvere kostola, aby sa dozvedel viac o Ježišovi, bol odmietnutý, pretože úrady postupujú veľmi tvrdo proti takým spoločenstvám, ktoré sprostredkujú evanjelium moslimom.
Ale prostredníctvom svojho priateľa sa dostal do kontaktu s tajnou domovou cirkvou. Tu mohol mať Mohamedreza spoločenstvo s inými kresťanmi a dozvedieť sa viac o kresťanskej viere. Na svojom pracovisku rozprával svojim kolegom o Ježišovi, dokonca aj po tom, ako ho varoval jeho kolega. Jedného dňa ho zobrali pracovníci bezpečnostnej služby a spútali putami.

Ponížený, zbitý, s hlavou obitou o stenu

"Natiahli mi cez hlavu čierne vrece a hodili ma do auta. Kričal som: "Čo to robíte? Čo odo mňa chcete? " Ale neodpovedali. Po pol hodine cesty sme boli vo vyšetrovačke. Dva dni som bol v tejto vyšetrovacej miestnosti, aj s čiernym vrecom na hlave po celý ten čas. Nemohol som nič vidieť a nedostal som nič, bol som smädný a hladný. Musel som celý čas stáť. Vyhrážali sa, že moju ženu znásilnia, zabijú, dokonca aj mojich a jej rodičov. Ponižovali ma ... bili ... a búchali mi hlavu o stenu. "

Žena Mohamedrezu požiadala o pomoc priateľa, ktorý sám pracoval pre bezpečnostnú službu. Ten sa aktívne angažoval za neho a bol schopný dosiahnuť jeho prepustenie. Zatiaľ Mohamedreza a jeho manželka dokázali utiecť z krajiny a teraz žijú v Nemecku.

Preklad z Open Doors Deutschland

Foto:  Ivan Vašíček