Blog

« Back

Spojme sa v modlitbe

Spojme sa v modlitbe

V posledných dňoch našou spoločnosťou obchádzajú rôzne strašiaky. Týkajú sa predovšetkým búdúcnosti a našich detí. Témy ako "gender-ideológia", "štátna stratégia ochany ľudských práv", "výchova k tolerancii", "juvenilná justícia", ale aj "právo na dôstojný život", "právo na šťastie", "právo na rozhodovanie o svojom tele"... a iné.

Keď sa pozrieme po okolitých štátoch a dôsledkoch podobných zákonov v krajinách, ktoré nás predišli, môžeme mať obavy z toho, kam povedú a či neprídeme aj o to zdanie skutočnej slobody, ktorú teraz máme.

Podobné myšlienky presakujú celou spoločnosťou. A to je dobre. Aspoň sa môžeme spojiť a "niečo robiť".

 

V jednej facebookovej skupine sa rozhodli zaviesť večery spoločnej modlitby. Modliť sa na tento úmysel. Myslím, že to je dobrá cesta. Lebo - Bez Božieho požehnania - márne naše namáhania.

Alebo biblicky: "Ak Pán nestavia dom, darmo sa namáhajú tí, čo ho stavajú. Ak Pán nestráži mesto, nadarmo bdejú jeho strážcovia..." Ale "kde sú dvaja, alebo traja zhromaždení v mojom mene, tam som aj ja." a "o čokoľvek budete prosiť v mojom mene, dostanete to".

 

Preto som sa rozhodla túto aktivitu rozšíriť aj sem na MK. Prosím, pridajme sa čím viacerí k spoločnej modlitbe za ochranu našich detí a za našich politikov a zákony (nielen) našej krajiny v súlade s Božou vôľou

Každodenná spoločná modlitba začína od sviatku sv. Michala (29.9) vždy večer o 21.00

 

Navrhované znenie modlitby (ale môžeme sa modliť aj vlastnými slovami, alebo inak, ako nám vyhovuje):

Pane, z hĺbky srdca Ťa úprimne prosíme o ochranu našich detí pred každým zlom. O ochranu ich duší, aby zlo nemalo nad nimi žiadnu moc. Prosíme Ťa, pomôž nám ich ochrániť v každodennom živote, aby láska a radosť vládli v ich dušiach. Prosíme Ťa o pomoc pri prijímaní zákonov v našom štáte, osvieť prosím našich politikov, aby prijímali zákony pre dobro všetkých obyvateľov a aby zlo nemalo nad nimi žiadnu moc. Prosíme o ich osvietenie a múdrosť. Nech Kristova láska a svetlo vstupujú do nás všetkých. Amen.

 

Poďme sa spoločne pridať k zápasu za božie svetlo v našej spoločnosti. Už vieme, že sila spoločnej modlitby je veľká.
Pridáte sa aj vy?

Comments
sign-in-to-add-comment
Pôvodne som tento blog chcela dať na stránku "Maminy". Ale nechcela som vyvolať zdanie, že pozývam k modlitbe (a komentárom) len členov (členky) komunity mamín. Tak ho dávam sem.

Prosím, dajte mi vedieť, či sa zapojíte, alebo ak máte nejaké pripomienky, tiež ich rada uvítam v komentároch. Vďaka.
Posted on 01/10/13 00:43.
Pripájam sa. Vďaka. Modlitba je najdôležitejšia, ako si písala - keď mesto nestráži Pán... Nás chráni Boh, my nemôžeme bez Neho nič urobiť ale On môže všetko...
Posted on 01/10/13 01:53.