Blogs

« Back

Môžem dosvedčiť – on žije!

Môžem naozaj veľmi čestne povedať, že ja som prázdny hrob nevidel. Teraz nemyslím nijakú smutnú príležitosť v prostredí našich cintorínov, k čomu posledné roky bolo akosi priveľa príležitostí.

Veď napokon prešiel týždeň, čo som kvôli okolnostiam reagoval na túto tému. Nemyslím ani prázdny hrob kdesi v kostole po tieto dni. Poznal som pred mnohými rokmi jedného muža. Pracoval na montážach, vďaka čomu sa dostal aj do Izraela. Samozrejme s partiou navštívili aj Jeruzalem a medzi pamiatkami pravdaže aj miesto Božieho hrobu. Táto návšteva na neho urobila rovnako príjemný dojem ako návšteva Mŕtveho mora, ale nič viac. Naozaj. Jeho spôsob myslenia a skepsu ohľadom presvedčenia kresťanov to nijako nezlomilo.

            Ja som prázdny hrob nevidel. Ale napriek tomu verím, že Ježiš žije. Nielen pre svedectvo tých, čo ho v Jeruzaleme videli po jeho zmŕtvychvstaní už pred tisíc rokmi. A boli to desiatky ľudí. Ja môžem za seba povedať, že ja sám prežívam a zažívam, že Kristus žije. A keďže poznám jeho život, čím si prešiel, viem, že umrel, usmrtili ho, ale on vstal z hrobu na tretí deň.

            Samozrejme teraz moje svedectvo vyzerá, že som si len overil nejakú informáciu ohľadom akéhosi náboženského fenoménu. Ja však prežívam v mojom živote prítomnosť bytosti, jeho samého, Ježiša. Nie... nejde o skúsenosť v istom zmysle výnimočnú. Túto skúsenosť vie dokumentovať veľmi mnoho ľudí aj tejto dobe.

            Znovu použijem slovo samozrejme... Samozrejme sa jedná o subjektívnu skúsenosť, hoci multiplikovanú. A do veľkej miery, prečo nie?! Veď osobné vzťahy sa prežívajú práve takto. Jeho prítomnosť v mojom živote spôsobuje pokoj, radosť, nasledovanie Krista. Kristus sa mi takto naozaj stáva hlavným dôvodom. Žije, koná. Stará sa. Dosvedčujem to. Mám rád jeho slovo, Bibliu.

Som hrdý, že ho poznám. Som poctený, že sa môžem takto pripojiť k tisícom a miliónom ľudí, ktorá od času jeho vzkriesenia majú túto istú skúsenosť. Zažili, že môj Pán žije!

Je príjemní počuť túto zvesť v Cirkvi, a rovnako ju ja do nej teraz prinášam! Toto všetko je pravdaže možné len vo viere.

Žiadne obavy, nasledujúca ponuka nie je náboženská a nie je pre každého. Môžete mať túto skúsenosť. Len jedna vec treba. Po svojom zmŕtvychvstaní sa už neukázal každému. Vyberá si. Ale keď ho niekto zavolá a vyzná, že Ježiš Kristus je jediným Pánom a Bohom, úprimne ľutuje svoje hriechy a pozve ho do svojho života, iste ho osobne spozná!

 

Ak by ste chceli, možno by nebolo zle, keby ste pozreli Rimanom 10,10. Ďakujem.