Dianie vo farnosti

« Back

DEŇ RODINY 2023 - pozvánka

MAMA - naj povolanie

PARKOVANIE:

Do areálu môžu vstúpiť len organizátori a prevádzkári TRIBUNA PUBu. Prosíme, aby ste využili parkovacie miesta pred škôlkou a pred hornou Jednotou a tých 200 metrov prešli v rámci "buď fit" - aj chôdza je šport cheeky

 

Hasiči majú na starosti usporiadateľskú službu, ale uľahčíme im to aspoň tým, aby nemuseli "riešiť" problémy vznikajúce z pohodlnosti. 

 

 

 

Srdečne Vás pozývame osláviť dňa 11. júna  Deň rodiny 2023  v našej farnosti. Akcia sa začne sv. omšou za rodiny o 8:30 a pokračovať bude na futbalovom ihrisku TJ Novoť v čase od 13.00 – 17.00. Čaká na Vás pestrý program (viď plagáty) a pohostenie (guľáš a iné dobroty). Šikovné gazdinky môžu ako tradične priniesť chutný koláčik. Tešíme sa na všetkých, malých i veľkých cheeky     

 

    organizačný tím DR

 

TU si môžeme pripomenúť minuloročný DEŇ RODINY

 

 

 

 

MAMA - NAJ POVOLANIE

Pozývame Vás spoločne s nami osláviť Deň rodiny 2023. Témou tohto ročníka je Mama – naj povolanie. Tento rok by sme radi vyzdvihli všetko, čo pre nás a pre naše rodiny robia mamy. Chceme vyzdvihnúť, oceniť a uznať  náročné povolanie matky a poďakovať sa za všetko, čo robia pre naše rodiny a celú spoločnosť. 

Cieľom 15. ročníka Dňa rodiny je oceniť materstvo a jeho nezastupiteľný význam. Chceme dať pocítiť mamám, že aj napriek tomu, že sa cítia nedokonalé, ich povolanie je nenahraditeľné.

Matky čelia silnému tlaku okolia a častokrát sú frustrované a nedocenené. Preto sme sa rozhodli venovať 15. ročník Dňa rodiny oslave materstva.  Chceme vyzdvihnúť, oceniť a uznať  náročné povolanie matky a poďakovať sa za všetko, čo robia pre naše rodiny a celú spoločnosť.  

Pápež František hovorí:  “Toto robia matky: vedia prekonávať prekážky a konflikty, vedia šíriť pokoj. Tak sa im darí premieňať averzie na príležitosť k novému zrodu a na príležitosť k rastu. Robia to, lebo vedia zachovávať, matky vedia veci uchovať, vedia skĺbiť dokopy nitky života, všetky. Potrebujeme ľudí schopných utkávať nitky spoločenstva, ktoré budú protiváhou k množstvu ostnatých drôtov rozdelení. A toto matky dokážu.”

Ďakujeme všetkým mamám, ktoré sa životu otvorili prostredníctvom adopcie. Takáto voľba patrí medzi najvyššie formy lásky a otcovstva či materstva. Koľko detí na svete čaká, že sa ich niekto ujme! A koľko manželov si želá byť otcom a matkou, ale z biologických dôvodov to nedokážu, alebo hoci už deti majú, chcú sa podeliť o rodinnú lásku s tým, kto je o ňu ukrátený.

Stojíme tiež pri matkách, ktoré sú rozvedené a opustené a ostali na výchovu svojich detí častokrát úplne samé. Sú to statočné a silné ženy, ktoré nabrali odvahu odísť do neistoty  a nepohodlia v úprimnej snahe zabezpečiť svojim deťom pokojnejší život.

Každá žena je pozvaná stať sa matkou, ale nie každá je pozvaná stať sa matkou v telesnej rovine. Každá dostala od Boha ducha materstva, ale ten sa nemusí prejavovať len starostlivosťou o vlastné deti, ale aj  deti “duchovné”. Preto osobitne ďakujeme všetkým matkám, ktoré prijali pozvanie k duchovnému materstvu a napĺňajú ho s otvoreným srdcom, či už ide o rehoľné sestry,  krstné a birmovné mamy, bez vlastnej rodiny,  vychovávateľky alebo učiteľky.

 

podľa www.denrodiny.sk

 

 

počítadlo

nahlasenie zneuzivania

Výveska

Aktuálne číslo diecézneho časopisu KAPITULA

Ročný plán čítania Sv. Písma

LIST so šifrou 

info k 1. sv. prijímaniu

info k birmovke

 

FARNIK 14

pre Vás s láskou pripravujeme

FARNIK 13

FARNIK 12

FARNIK 10

FARNIK 09

FARNIK 08

FARNIK 07

FARNIK 06

 

 

Archív časopisu FARNIK

 

Zodpovednosť za obsah:

SH - autor tohto textu je Štefan Hrbček, farár v Novoti

BR -  autor tohto textu je Blažej Raška, kaplán v Novoti

 

(2019 až 2023: RH - autor tohto textu je Rastislav Hanečák, kaplán v Novoti)

 

články od iných autorov sú podpísané menom a priezviskom, alebo organizáciou, ktorá informáciu odovzdala.

Pri prevzatých textoch je uvedený zdroj a prípadná redakčná úprava.