Dianie vo farnosti

« Back

Letný tábor Hrabovka

Letný tábor Hrabovka

Aj v našej farnosti sme mali leto plné zážitkov. Od 15.do 22. júla sme s deťmi a mladými strávili celý týždeň v tábore na Hrabovke neďaleko Bojníc. V chatkách, ktoré boli zasadené v krásnom prostredí lesa, bolo ubytovaných 29 detí , 8 animátorov a samozrejme pán dekan d.p. ThLic. Ľudovít Pokojný a pani doktorka MUDr. Dagmar Cingelová PhD., ktorá sa počas celého pobytu o nás vzorne starala.

Každý deň sme začínali rannou rozcvičkou, ktorá mala rozhýbať a povzbudiť naše telo a pokračovali sme rozbuškou, ktorá bola povzbudením pre ducha a prostredníctvom hlavnej myšlienky nám pomáhala uskutočňovať Ježišove slová v každodennom živote. Počas celého tábora nás ochraňovalo veľa anjelov, pretože každý si vyžreboval lístoček s menom jedného kamaráta, ktorému bol počas daného dňa anjelom a snažil sa mu rôznym spôsobom pomáhať a „ochraňovať“ ho. Každý deň bola vyhlásená zaujímavá súťaž, ktorá mala preveriť naše schopnosti v odhade a tí ktorí boli k výsledku najbližšie, získali sladkú odmenu, ktorú samozrejme zjedli až po výbornom obede.

Napriek tomu, že počasie bolo každú chvíľu iné a často sme doslova tancovali medzi kvapkami, stihli sme navštíviť veľa zaujímavých miest. Navštívili sme Bojnický zámok, pred ktorým nás čakal aj skutočný rytier v brnení, boli sme aj v ZOO kde sme mohli vidieť najrôznejšie druhy zvierat a tiež sme navštívili múzeum v prírode, ktoré sa snažilo priblížiť život pravekých ľudí. Keď sa trochu vyčasilo a konečne nás zohrialo slniečko, boli sme sa osviežiť na kúpalisku, kde sme hrali aj volejbal alebo len tak ležali v tieni. Pri búrke, ktorá nás zastihla bez pršiplášťov sme sa skryli  do sucha a pri tom sme si aj zaspievali známe piesne, ktoré spievame s naším zborom a aj počasie sa hneď umúdrilo. Každý deň sme mali v spoločenskej miestnosti svätú omšu na konci ktorej každý povedal komu bol anjelom a čo sa pre neho snažil počas dňa urobiť. Každý deň bol vyplnený rôznymi hrami ako volejbal, bedminton alebo futbal, ale aj spoločenskými hrami a dokonca mal úspech aj šach. Počas celého tábora sa deťom venovali hrali sa s nimi a zabávali naši animátori.  

Takmer každý večer sme sa zohrievali, rozprávali a trávili spoločné chvíle pri ohníku.  Vznikli nové kamarátstvá tie existujúce sa posilnili, ale hlavne sme sa všetci dobre zabavili. Ďakujeme nášmu Pánovi, že nás počas celého pobytu ochraňoval a dúfame, že v ďalšom tábore sa opäť všetci stretneme a privítame aj nových kamarátov.                                                       

Bc. Eva Holišová

prejsť do fotogalérie

Odkazy na videá