Dianie vo farnosti

« Back

Slávili sme Božie narodenie

Slávili sme Božie narodenie

Od začiatku adventu prešli štyri nedele a prišiel ten očakávaný deň, keď sme si mnohí spoločne posadali k slávnostnému štedrovečernému stolu a potešili sa nielen darmi, ale najmä duchom vianoc. Nasledujúci deň sme spoločne v kostole slávili sviatok Božieho narodenia - a to hneď dvakrát.

Kostol s vianočnou výzdobou - dieťaťom v jasliach a betlehémom s pastiermi, kráľmi, no najmä so svätou rodinou - koledy, to všetko patrí k Vianociam. Tentokrát sme mohli opäť počuť farský mládežnícky spevácky zbor s cimbalovým sprievodom Jarky Mušitzovej s blokom kolied a viacerými piesňami, ktoré odzneli počas sv. omše. okrem cimbalu spev a hru počas sv. omše obohatila aj hra na fujare v podaní Ladislava Slabeja.

Večer o 17.30 si pre nás malé deti pripravili divadielko - o tom, ako my, ľudia, prijímame Jažiša do našich sŕdc alebo niekedy aj odmietame. Príbeh o tom, ako niekedy možno čakáme, že Boh do nášho života vstúpi presne podľa NAŠICH plánov a predstáv, pričom On sa skrýva práve tam, kde by sme ho nečakali, častokrát v biednych, trpiacich, zarmútených. Otvorili by sme naše srdcia aj takým?

Veľká vďaka patrí všetkým, ktorí pomáhali pri príprave tejto jasličkovej slávnosti. Herecké výkony boli vynikajúce a pripomenuli nám možno aj veci, ktoré nám niekedy unikajú.

A zostaňte s nami, okrem fotiek (link dole) bude aj video! 

Prejsť na fotky zo sv. omše

Prejsť na fotky z jasličkovej slávnosti

A ak by ste chceli vedieť, kedy vlastne sú Vianoce, prejdete sem.

 

Video z jasličkovej slávnosti v našej farnosti:

 

Video z jasličkovej slávnosti v našom kostole

Odkazy na videá