Folders
Folder # of Folders # of Documents
Prilohy z wall 0 26
Showing 1 result.
Documents
There are no documents or media files in this folder.
Name Size
There are no documents or media files in this folder.
Showing 0 results.
« Back

RUZENCEK , AKO TALIZMAN.

Stále sa mi páčilo , ked ľudia nosili ružence pri sebe. Prvý dojem pôsobenia  - viera , láska k Bohu , možno inšpirácia ľudí k zamysleniu sa nad Bohom , zamyslenie sa nad vlastným životom a následná túžba zapracovať na sebazlepšení. Vízia však upadla pri odpovediach ľudí. Ruženec , ako talizman. Ajajaj . Ani Vám to nejde dokopy , čo ?  :)   Dalšie odpovede  " jáááj ved sa to nosí "  Nosí , ale dôvod ?  Pohľadov veľa , vysvetlení ešte viac , nezodpovedaných otázok nespočetne. Vníma sa ruženček , ako talizman , čo je škoda. Veľká škoda. Popritom ruženček a niečo materiálne hoci pekné ,  čo ľudia obvykle nosia "pre šťastie "  dávať do jednej kopy ?  To mi nesedí. 

TALIZMAN.

Talizmanom sa nazýva dnes už asi široká škála kdečoho moderného , pekného , vydisainovaného , čo sa nosí bárskde nakvačkané po tele, čo má priniesť šťastie Dobre , budiš ,  Prináša to fakt šťastie , alebo je to viac - menej uložené , ako údaj v našom riadiacom centre ( v mozgu ) , že toto mám pre šťastie , toto mi pomôže a ked je to darované od niekoho , kto preferuje nejaké mágie , tak to musí byť  " určite pravda. "

RUZENCEK.

Ruženček nosia mnohí veriaci. Ja mám tiež sedembolestný. Mám ho stále pri sebe. Na hrudi , na srdci  a hoci hovorím , že je to moja ochrana.  Boh , ochrana , Matka Božia, ale nie talizman. Dôraz ale kladiem predovšetkým mať Boha s Matkou v srdci. Ruženček , kedže je prostriedkom rozhovoru človeka s Bohom a Máriou , je prostriedkom modlitby  viery , nádeje , lásky ...  jedna z možnosťí  ciest do večného života. Je reálna. Spomínam si , keď som sa v minulosti v kostole predmodlievala ruženček a tiež som mala , ako pomôcku , hmotný , kúpený , krásny , aby som sa nestratila  v prípade , ušlosti myšlienok a potom mal môj desiatok niekedy 11 zdravasov.  :)  Preto som radšej šmedlikala svoje prsty.  :)  Myšlienkami i keď som bola zahlbená , prsty som nejak nezabúdala premieňať , aby som sa nestratila. Mali by sme sa úprimne , s túžbou , pokorne  modliť , aby naše stretnutie s Bohom bolo pre nás naplnením pokoja , lásky , sily ... Je to niečo veľmi osobného , čo Vám nikto nedokáže vziať a keď naša snaha bude vynaložená len s dobrým úmyslom , vnútorne to človek pocíti neopísateľným zážitkom.Talizman túto moc nemá. Je  to však niečo , čoho pomoc sa zakladá na poverách. Ciže  nie je predmetom duchovného rastu , duchovného života. 

 


whole-profile
Ak nepoznáš prostriedok pomoci , nepouzívaj prostriedok ublízenia.

Marcelína belongs-to:

Friends

October 4
Marcelína Marcelína updated a blog entry, Liturgický program Kokava nad Rimavicou 2.10.2023 - 8.10.2023..
5:59 PM
September 26
Marcelína Marcelína wrote a new blog entry, Liturgický program Kokava nad Rimavicou 25.9.2023 - 1.10.2023.
10:12 PM
May 8
Marcelína Marcelína updated a blog entry, Praktizovanie zla..
4:28 PM
Marcelína Marcelína updated a blog entry, Praktizovanie zla..
3:37 PM
Marcelína Marcelína updated a blog entry, Praktizovanie zla..
3:29 PM
Marcelína Marcelína updated a blog entry, Praktizovanie zla..
3:22 PM
Marcelína Marcelína updated a blog entry, Praktizovanie zla..
3:19 PM
Marcelína Marcelína wrote a new blog entry, Praktizovanie zla..
3:14 PM
February 12
Marcelína Marcelína updated a blog entry, POKORA.
12:42 AM
February 11
Marcelína Marcelína updated a blog entry, POKORA.
10:25 PM
Subscribe to Marcelína Marcelína's activities. (Opens New Window)