Blogs

« Back

38 ľudí pochovaných v masovom hrobe, zmasakrovaní jednoducho preto, že boli kresťania.

38 ľudí pochovaných v masovom hrobe, zmasakrovaní jednoducho preto, že boli kresťania.

Hromadný hrob bol 15 stôp široký, 30 stôp dlhý a 5 stôp hlboký. V ňom je 38 kresťanov, zavraždených vo svojich domovoch počas ďalšieho útoku militantov Fulani v strednej časti Nigérie.

Duchovný Michael Cosmas Magaji prehovoril počas pohrebu a povzbudzoval smútiaci dav. "Je pravda, že sme trpiaci, ale nie zdrvení,"  povedal. "To znamená, že aj keď trpíme odmietaním a opustením, nepodľahneme, lebo  Boh nás drží." 

V nedeľu 26. septembra 2021 zaútočili teroristi Fulani na dedinu Madamai v štáte Kaduna a zabili 38 ľudí. Okrem toho sa deväť ľudí ťažko zranilo a 46 domov bolo zničených.

Približne v ten istý deň, v tom istom čase boli zabiti štyria ľudia rovnakou džihádistickou skupinou v dedine Kpachudu v štáte Plateau. Podľa Magajiho boli tieto útoky „jednoducho preto, že boli kresťanmi“. 

Duchovný Ephraim Kafang, úradujúci tajomník Kresťanskej asociácie Nigérie (CAN), počas rozhovoru s ICC povedal: „Situácia kresťanov v Nigérii je nepochybne mimoriadne žalostná. Takéto vraždy trvajú najmenej dve desaťročia. Vláda neprejavila záujem ukončiť to. “

Kafang pokračoval: „Je zrejmé, že na záchranu kresťanov neexistuje politická vôľa. Verím, že to, čo sa nám v Nigérii deje, je islamská agenda a snaha islamizovať krajinu “.

Laah Yakubu, referent pre styk s verejnosťou profesionálnych lovcov z Nigérie, dodal: „Pomalá reakcia bezpečnostných agentov viedla k zabitiu 14 ľudí v 15 -člennej rodine.“

Odhadovaný počet obyvateľov obce Madamai je 3 000 ľudí. Kresťanskú komunitu napadla militantná Fulani skupina dvakrát za mesiac. V nedeľu 15. augusta zahynulo päť kresťanov, niekoľko ďalších bolo vážne zranených a 20 domov a osem vozidiel bolo v plameňoch.

"Viac ako dvesto ľudí je vysídlených bez nádeje, že sa v dohľadnej dobe budú môcť vrátiť do svojich dedín," povedal Anthony Timothy, z ministerstva zdravotníctva v Kaure a národný tajomník asociácie mládeže Kaura.

Pri čítaní z  2 listu Korinťanom 5: 1 duchovný otec Magaji pokračoval : „Našich 43 bratov a sestier, päť z nich, ktorých 15. augusta 2021 napadli a zabili moslimskí teroristi z Fulani, a týchto 38, zabili tí istí Fulani. Teroristi sa 26. septembra zmocnili ich pozemkov “.

Preklad z International Christian Concern

Foto: pxHere