« Назад

Bohoslužba a Požehnanie pre páry rovnakého pohlavia

Bohoslužba a Požehnanie pre páry rovnakého pohlavia

Áno, sloboda jednotlivca ako najvyššia hodnota, pokiaľ neobmedzuje slobodu druhého a tu je ten problém... Som zvedavý, či po schválení týchto zákonov, nebude obmedzovaná sloboda katolíckym kňazom, ktorí odoprú vykonať túto sviatosť takýmto ľuďom. Alebo sa pre týchto uplatní na to výhrada vo svedomí? Určite nie.

Cirkev Essénsko-Kresťanská vás v spolupráci s Dúhovým PRIDE Bratislava pozýva na bohoslužbu, na ktorej môžete byť sami sebou. Po bohoslužbe sprostredkujeme párom rovnakého pohlavia možnosť prijať požehnanie pre svoje partnerstvo. V Cirkvi Essénsko-Kresťanskej považujeme požehnanie párov za príležitosť dať dobrovoľnému partnerstvu ľudí zvláštne Božské požehnanie. Spoločná cesta životom, ako aj manželstvo je vždy vyjadrením vôle odhodlania odovzdať sa jeden druhému v láske sa spoločne učiť, aby sme tak na svojej ceste napredovali. Keďže sa pozeráme na slobodu jednotlivca ako na najvyššiu hodnotu pokiaľ neobmedzuje slobodu toho druhého, požehnávame tak páry opačného ako aj rovnakého pohlavia a tiež páry rozličného vierovyznania.

Комментарии
sign-in-to-add-comment
hmm... isto dobrá vec, len tie snahy o sobášenie...Boh žehná každého z nás... Kat. cirkev ponúka požehnanie rozvedeným ľuďom, pokiaľ spĺňajú patričné danosti, aj sviatosť zmierenia, bez prijímania Eucharistie, Ev, cirkev v Nemecku sa už oddialila od spoločných úmyslov s Kat. cirkvou, čo sa týka otázky sobášenia rovnakých párov... nie je jednoznačne proti.... A celibát katolíckych kňazov majú "na programe" asi bez prestania...
Отправлено в 21.09.13 9:41.
Táto cirkev akože kresťanská má hlboké okultné pozadie (Reiky a podobne), čiže... nemá to nič spoločné s kresťanstvom, akokoľvek to má v názve.
Отправлено в 21.09.13 13:33.
Samozrejme, veď aj napríklad takí jehovisti či mormoni nemajú s kresťanstvom nič spoločné, ale radi by o tom ľudí presvedčili.
Отправлено в 21.09.13 13:39 в ответ на Janka Guričanová.
Práve som sem išla písať. Pozerala som na nete, čo je to zač, tá "cirkev essénsko-kresťanská" a vidím, že je to nejaký podivný pospletanec new-age, reiki... Naozaj nič kresťanské.
Отправлено в 21.09.13 14:59 в ответ на Janka Guričanová.
Ale tu na Slovensku sa to šíri jak nejaká pliaga, mor doslova. Takéto všetky tie veci a plno ľudí na to ide.Všelijaké tie New Age veci a niekedy som bol v tom aj ja po uši, kadejaké tie seanse, meditácie a upravovanie energií čakier, channeling za účelom spojenia sa s mojim duchovným vodcom atď. Som rád, že som z toho vonku, ale teraz aspoň vidím, čo kde sa za takými vecami skrýva. Pretože tieto veci sa šíria všelijako, a často aj pod rúškom klamstva a zavádzania. A aj veriaci ľudia veľmi často upadajú do povier. Reálne aj taká kniha Chatrč je silno prešpikovaná vecami z New Age ale plno kresťanov by ma za to ukameňovalo, keď niečo také poviem, lebo je to skvelá kniha. Áno, je to skvelá kniha a množstvo iných ďalších tak napísaných, lebo oni tak píšu a vedia tak písať, aby si to ľudia mysleli.
Отправлено в 21.09.13 15:14 в ответ на Eva Baranovičová.
Aj tu sa šíria všelijaké tieto viery v "energiu" a neviem čo všetko, ľudia za tým idú, lebo sa kvôli predsudkom voči Bohu a viere v neho, "modernosť doby" a pre "nedovolené" veci...pre čo sa pred Bohom a s ním "necítia" dobre, tak nemusia konfrontovať nejaký "hriech", vinu nesprávnosť ich života, ani osobnú zmenu, zo svojho rozhodnutia pre dobro, prostredníctvom "spolupráce" s Božím plánom meniť svoj život, .. je pre nich jednoduchšie "nechať" tie energie pôsobiť...nie sú k ničomu viazaní...(sú viazaní vierou v energie) a môžu robiť všetko, čo chcú... veria tomu, riadia sa tým...
Отправлено в 21.09.13 22:14 в ответ на Miroslav Čonka.
Ad "prešpikované veci" - jeden páter povedal, že musíme používať ostražitosť a rozlišovanie, ak by sme ich používali, človek by nepadol tak ľahko do bludu, keby tie bludy bolo vidno:o) bolo by to jednoduché, je to však pekne ukryté, človek nevidí na prvý pohľad nič, čo by odporovalo viere v Boha a predsa...pri premýšľaní a otvorenosti nám to Boh dá spoznať...
Отправлено в 21.09.13 22:20 в ответ на Miroslav Čonka.
Vieš čo Mária, tu často netreba ani používať nejaké vyciťovanie. Stačilo by, keby si kresťan katolík naštudoval takú knihu s názvom Katechizmus Katolíckej Cirkvi, a tam to všetko pekne má, čo potrebuje. Nepotrebuje študovať siahodlhé teologické spisy, ani kanonický zákon a ani nič iné. V Katechizme je všetko pekne zhrnuté, len si ho treba naštudovať a potom používať rozum. Vytvoriť si v živote tzv. sytá, cez ktoré preosejeme všetko a podľa toho vieme, či je niečo správne, dobré a nám osožné, alebo nie. Ja som investoval toľko peňazí do toho, aby som mal svoj Katechizmus a dokonca som si kúpil aj Youcat. Takže mám obe. Táto kniha okrem Písma by nemala chýbať doma u žiadneho katolíka.
Отправлено в 21.09.13 22:36 в ответ на Mária Künzl.
No a aby som ešte dodal, stačí často aj keď má len človek internet, pretože celý Katechizmus je na internete ako aj Biblia. Takže už nemusí ani kupovať knihu. Nie som knihofil teda, mám rád vedomosti. Knihu si rád kúpim preto, lebo ju mám po ruke. Nemusím hľadať všade po internete veci.
Отправлено в 21.09.13 22:38 в ответ на Mária Künzl.
Súhlasím, tak je. Ja ho KKC čítam teraz aktívnejšie...bol u mňa neobjaveným pokladom. Aj Youcat je super:o) ja mám v práci okolo seba veľa tých ľudí s tými energiami... nie je ľahký boj... ak rozumieš, nie sú možné vzťahy... je možná modlitba. Ale je to ťažké.
Отправлено в 21.09.13 22:41 в ответ на Miroslav Čonka.
Отправлено в 21.09.13 22:43 в ответ на Miroslav Čonka.
Chápem, väčšina tých ľudí s energiami je nepriateľská, hlavne voči katolíkam. Iní im tak neprekážajú.
Отправлено в 21.09.13 23:26 в ответ на Mária Künzl.