História

Показывается результатов: 1 - 10 из 630.
Предметов на странице 10
из 63

Oznamy

« Назад

1. nedeľa po narodení Pána "A" 2023, slávnosť Panny Márie Bohorodičky

Liturgický kalendár

Pondelok: sv. Bazila Veľkého a Gregora Naziánskeho, bisk. a uč. Cirkvi, spomienka
Utorok: Najsvätejšieho mena Ježiš, ľubovoľná spomienka
Piatok: Zjavenie Pána, slávnosť, prikázaný sviatok
Nedeľa: Krst Pána, sviatok

Stretnutie birmovancov a prvoprijímajúcich detí v tomto týždni nebude.

Adorácia dnes nebude.

Svätú omšu vo farskom kostole o 10:30 hod. na slávnosť Zjavenia Pána bude doprevádzať spevom zbor Coro Laudamus, ktorý po skončení sv. omše odohrá krátky koncert. Sv. omše na slávnosť Zjavenia Pána 6.1.2023 budú ako v nedeľu. V tento deň bude farská kancelária zatvorená.

Kto by si chcel dať požehnať svoj príbytok, nech sa zapíše vzadu v kostole do zoznamu. Treba napísať svoje meno a priezvisko, adresu a tel. číslo. Požehnávať sa bude od 6.1.2023.

Kto má naďalej záujem podporiť humanitárne projekty v rozvojových krajinách, môže prispieť do pokladničky s označením Dobrá novina, ktorá je umiestnená pri jasličkách vo farskom kostole.

Kto sa na slávnosť Bohorodičky Panny Márie 1.1.2023 zúčastní na speve alebo recitovaní hymnu Veni, Creator Spiritus – Príď, Duchu Svätý tvorivý, môže získať za obvyklých podmienok úplné odpustky.

Arcibiskupský úrad v Trnave v spolupráci s Katolíckym biblickým dielom a RKCMBF UK organizuje dňa 21. januára 2023 (sobota) KURZ LEKTOROV. Dátum kurzu lektorov: 21. januára 2023 o 8:30 hod. začíname svätou omšou, končíme približne o 15:00 hod.
Miesto: Priestory Arcibiskupského úradu v Trnave, Jána Hollého 10. Pozvaní sú všetci laici (prípadne aj zasvätení). Nejde o prípravu na prijatie ministéria lektorátu, ale o kurz pre tých, ktorí slúžia alebo chcú slúžiť v chrámoch ako lektori Božieho slova počas liturgie. Na záver stretnutia každý dostane diplom od Katolíckeho biblického diela. Bližšie informácie na plagáte.

Všetkým Vám milovaní bratia a sestry prajeme požehnaný a milostiplný nový rok 2023 – kňazi farnosti.

Mgr. Marián Kolenčík
farár – dekan