História

Показывается результатов: 1 - 10 из 630.
Предметов на странице 10
из 63

Oznamy

« Назад

29. nedeľa v cezročnom období 2018

Liturgický kalendár

Pondelok: Sv. Jána Pavla II. Ľubovoľná spomienka.
Sobota: Panny Márie v sobotu.
Nedeľa: TRIDSIATA NEDEĽA V CEZROČNOM OBDOBÍ.

Oznamy

V noci zo soboty 27. na nedeľu 28.10. sa mení čas. O 3.00 letného času posúvame hodiny na 2.00 hodinu stredoeurópskeho času.

Sväté omše v kúpeľnej Kaplnke Božského Srdca Ježišovho budú len v sobotu a v nedeľu. Ostatné sv. omše o 16.15 v pracovných dňoch od pondelka do piatku budú presunuté do farského kostola.

Dnes je zbierka na misie. Zvlášť bude obetovaná farnostiam v Etiópii, ktoré sú skúšaná chudobou. Za vaše milodary srdečne Pán Boh zaplať.

Svätá omša pre prípravu mladých na birmovku býva v piatok o 18.00 a po nej bude stretnutie s animátormi.

Svätá omša pre prípravu detí na 1. sväté prijímanie, osobitne pre deti 2. a 3. ročníka, býva v stredu o 18.00. Prosím, aby deti prichádzali v sprievode rodičov. Žiaci 2. ročníkov si môžu vyzdvihnúť prihlášku na 1. sväté prijímanie. Tiež si môžu vyzdvihnúť otázky z 1. časti – Verím. Po svätej omši bude krátke stretnutie s rodičmi deti 3. ročníka, kde dohodneme termíny svätých prijímaní.

Mesiac október je osobitne spojený s modlitbou svätého ruženca. Ruženec je evanjeliová a kontemplatívna modlitba. Povzbudzujeme k tejto modlitbe.
Úplné odpustky môžu získať tí, čo sa pomodlia ruženec v kostole, v kaplnke, v rodine alebo v nábožnom spoločenstve. Okrem všeobecných podmienok (vykonanie sv. spovede (stav milosti), sväté prijímanie, modlitba na úmysel Sv. Otca) je potrebné pomodliť sa: 5 desiatkov, rozjímať o tajomstvách, vysloviť tajomstvá podľa zaužívaného zvyku.

V pondelok 22. októbra sa začínajú v našej farnosti katechézy Neokatechumenátnej cesty. Pozývame dospelých a mládež, všetkých, ktorí hľadajú odpovede na ťažkosti, chcú nájsť silu a radosť z Boha, chcú obnoviť alebo prehĺbiť vieru alebo hľadajú spoločenstvo. Katechézy budú bývať v pondelok a vo štvrtok v pastoračnej miestnosti po večernej sv. omši o 19.00 hod.

Fórum života organizuje kampaň „Sviečka za nenarodené deti“ so spomienkou na zomrelé nenarodené deti najmä v čase okolo 2. novembra, v deň Spomienky na všetkých verných zosnulých, a s modlitbou za ich rodiny i za zmenu zmýšľania všetkých, ktorí ľudský život nepovažujú za hodný ochrany od počatia. Praktickou stránkou projektu je zakúpenie sklenených a plastových sviečok s logom kampane Sviečka za nenarodené deti. Výťažok z tejto zbierky bude použitý na projekty konkrétnej pomoci tehotným ženám a matkám s deťmi v núdzi, vzdelávanie a pro-life prácu v sociálnej, legislatívnej, psychologickej a ďalších oblastiach. Viac info na stránke sviecka@forumzivota.sk.

Pozývame deti osláviť sviatok Všetkých svätých v sobotu 3.11.2018 o 15.00 do Pastoračného centra sv. Cyrila a Metoda v odevoch svätých. Viac na plagátiku.

Slovenský dohovor za rodinu vás pozýva na akciu Zastavme zlo z Istanbulu za účasti kňaza Mariána Kuffu a jeho spolupracovníkov v nedeľu 18.11.2018 so začiatkom prednášok o 15.00 vo farskom kostole sv. Cyrila a Metoda, sv. omšou o 18.00 a sviečkovým ružencovým pochodom. Modlime sa za zdravotný stav o. Mariána Kuffu, aby mohol prísť.

Pozývame vás zažiť adventný čas na pútnicko-poznávací zájazd do rakúskeho mestečka Mariazell. Okrem sv. omše v bazilike navštívime vianočné trhy a čokoládovňu v Kittsee, kde si môžete nakúpiť pred sviatkom sv. Mikuláša. Termín zájazdu je v sobotu 1. decembra 2018 s nástupnými miestami od kostola sv. Cyrila a Metoda v Piešťanoch, od kostola sv. Štefana v Piešťanoch a od kostola v Banke a tiež v okolitých obciach. Púť bude doprevádzať kňaz. Poplatok za zájazd je 25 € a je potrebné ho uhradiť vopred. Prihlasovať sa môžete v cestovnej kancelárii NOE travel pri kostole sv. Cyrila a Metoda. Plagát nájdete na farskej výveske.

Prosím členov Spolku svätého Vojtecha, aby si prevzali podielové knihy v sakristii v kostole sv. Cyrila a Metoda a zaplatili členské na ďalší rok.

 

Oznamy otcov jezuitov

 

Mesiac október je mesiacom ruženca. Ide o evanjeliovú modlitbu, ktorá postupne rozvíja spôsob ako sa Božie Slovo z milosrdného Božieho rozhodnutia zapojilo do ľudských osudov a uskutočnilo dielo vykúpenia. Vidíme v ňom základné spasiteľné udalosti. V tomto mesiaci pri modlitbe ruženca môžeme získať osobitné milosti.

Mgr. Jozef Gallovič
farár – dekan