História

Показывается результатов: 1 - 10 из 632.
Предметов на странице 10
из 64

Oznamy

« Назад

33. nedeľa v cezročnom období 2018

Liturgický kalendár

Streda: Obetovanie Panny Márie. Spomienka.
Štvrtok: Sv. Cecílie, panny a mučenice. Spomienka.
Sobota: Sv. Ondreja Dung-Laka, kňaza a spoločníkov. Spomienka.
Nedeľa: TRIDSIATA ŠTVRTÁ NEDEĽA V CEZROČNOM OBDOBÍ – KRISTA KRÁĽA

Oznamy

Od utorka 13.11. do stredy 21.11.2018 prebieha „Trnavská novéna“ v bazilike sv. Mikuláša v Trnave. Tematicky je tohtoročná novéna spätá s biskupskou synodou, ktorá sa konala v Ríme na tému “Mladí, viera a rozlišovanie povolania“ a budú sa rozoberať tieto témy z pohľadu: „Mladí sa pýtajú Panny Márie na život, vieru a povolanie“. Povzbudzujeme vás, aby ste sa zúčastnili na novéne v čo najväčšom počte a vyprosili si pri milostivej Panne Márii hojné Božie milosti a jej ochranu aj v dnešných ťažkých časoch a útokoch Zlého. Viac informácii máte na plagátoch.

Sväté omše v kúpeľnej Kaplnke Božského Srdca Ježišovholen v sobotu a v nedeľu. Ostané sv. omše o 16.15 v pracovných dňoch od pondelka do piatku sú presunuté do farského kostola.

V pondelok po sv. omši o 19.00 vo farskom kostole sv. Cyrila a Metoda sa uskutoční koncert ku sviatku sv. Cecilie. Ide o oživovanie tradície vďakyvzdania patrónke hudby a hudobníkov sv. Cecílii súborom starej hudby Musica aeterna pod umeleckým vedením Petra Zajíčka. V tomto roku pokračuje pod názvom SANCTA CAECILIA III.. V tomto roku zaznie ceciliánska omša Jana Dismasa Zelenku Missa Sanctae Caeciliae ZWV 1, pre 4 sólistov, zbor a orchester. Vstupné dobrovoľné.

Svätá omša pre prípravu mladých na birmovku býva v piatok o 18.00 a po nej bude stretnutie s animátormi.

Svätá omša osobitne pre prípravu detí na 1. sväté prijímanie v tomto týždni kvôli Trnavskej novéne nebude.

Dnes je zbierka na opravu kúpeľnej kaplnky Božského Srdca. Prebiehajú práce na rekonštrukcii fasády, okien, vežičky, okolia. Pán nech požehnáva všetkých darcov. Srdečne ďakujeme aj tým, ktorí pomáhajú pri upratovaní.

Slovenský dohovor za rodinu Vás pozýva na akciu Zastavme zlo z Istanbulu za účasti kňaza Mariána Kuffu a jeho spolupracovníkov (dnes) v nedeľu 18.11.2018 so začiatkom prednášok o 15.00 vo farskom kostole sv. CM, so sv. omšou o 18.00 a po nej so sviečkovým ružencovým pochodom na podporu rodiny a manželstva po Vajanského ulici k Okresnému úradu. Prosím, nezabudnite si doniesť sviečky.

Stále v pondelok a vo štvrtok v pastoračnej miestnosti po večernej sv. omši o 19.00 hod. prebiehajú v našej farnosti katechézy Neokatechumenátnej cesty. Pozývame dospelých a mládež , všetkých, ktorí hľadajú odpovede na ťažkosti, chcú nájsť silu a radosť z Boha, chcú obnoviť alebo prehĺbiť vieru alebo hľadajú spoločenstvo.

Arcibiskupské gymnázium biskupa P. Jantauscha a Stredná odborná škola pedagogická bl. Laury pozývajú žiakov, rodičov a verejnosť na Deň otvorených dverí dňa 22.11.2018 (štvrtok) od 8.00 do 17.00 hod. v priestoroch na ul. Jána Hollého 9 v Trnave. Podrbonejšie informácie na www.agy.sk a www.pasa.sk.

Už budúcu nedeľu, 25. novembra sa uskutoční zbierka Daruj Vianoce. Pred a po sv. omši, v kostole sv. Štefana o 9. hodine, o 10.30 v kostole sv. Cyrila a Metoda a o 11.00 pred jezuitskou kaplnku Sedembolestnej Panny Márie, môžete priniesť detské či dospelé oblečenie, obuv, hračky, športové či kuchynské potreby, drogériu alebo posteľnú bielizeň a podeliť sa tak s ľuďmi, ktorých síce osobne nepoznáte, ale žijete v spoločnom meste. Od pondelka 26. 11. do nedele 2. 12. sa v Dennom centre Svornosť na Vážskej ulici 4 vytvorí voľný bazár, ktorý bude k dispozícii pre všetky rodiny vrátane tej vašej. Zvyšné veci sa rozdajú v rôznych zariadeniach po celom Trnavskom kraji. Viac informácií na plagáte.

Pozývame vás zažiť adventný čas na pútnicko-poznávací zájazd do rakúskeho mestečka Mariazell. Okrem sv. omše v bazilike navštívime vianočné trhy a čokoládovňu v Kittsee kde si môžete nakúpiť pred sviatkom sv. Mikuláša. Termín zájazdu je v sobotu 1. decembra 2018 s nástupnými miestami od kostola sv. Cyrila a Metoda v Piešťanoch, od kostola sv. Štefana v Piešťanoch a od kostola v Banke a tiež v okolitých obciach. Púť bude doprevádzať kňaz. Poplatok za zájazd je 25 € a je potrebné ho uhradiť vopred. Prihlasovať sa môžete v cestovnej kancelárii NOE travel pri kostole sv. Cyrila a Metoda. Plagát nájdete na farskej výveske.

 

Oznamy pátrov jezuitov

 

Vo vydavateľstve Dobrá kniha vyšiel opäť obľúbený modlitebník „Aleluja“. Môžete si ho zakúpiť v kníhkupectve pri našom kostole. Vhodný pre všetky vekové kategórie a doplnený o nové modlitby.

Každú stredu v našom jezuitskom pastoračnom centre od 9.30h. je otvorené materské centrum pre mamičky s deťmi.

 

Mgr. Jozef Gallovič
farár – dekan