História

Показывается результатов: 1 - 10 из 632.
Предметов на странице 10
из 64

Oznamy

« Назад

5. pôstna nedeľa 2019

Liturgický kalendár

Nedeľa: KVETNÁ NEDEĽA UTRPENIA PÁNA. 34. medzinárodný deň mládeže.

Oznamy

Na Piatu pôstnu nedeľu sa zahaľujú v kostoloch kríže a obrazy.

Na Kvetnú nedeľu liturgia začína procesiou s požehnanými ratolesťami, preto si ich nezabudnite doniesť na požehnanie. V nedeľu pri sv. omši o 10.30 Pašie budú spievané zborom Coro Laudamus.

Veľkonočná svätá spoveď bude vo farskom kostole: v sobotu od 16.00 do 18.00, na Banke od 10.00 do 11.00.
V nedeľu vo farskom kostole od 15.30 do 18.00, na Trajane od 14.30 do 16.00.
V Kocuriciach vo štvrtok od 17.00 do 18.00.

Prosím, aby ste nahlásili chorých na veľkonočnú svätú spoveď. Budeme ich spovedať na budúci týždeň podľa dohody. Prosím, aby ste nahlásili adresu a telefonický kontakt. V Kocuriciach budeme ich spovedať vo štvrtok doobeda a na Banke v sobotu doobeda. Od stredy pred večernou sv. omšou spovedá sa od 17.00.

Na budúcu sobotu 13.4. o 9.00 bude predveľkonočné upratovanie kostola. Prosím farníkov o pomoc, osobitne aj mládež a birmovancov.

Pobožnosť Krížovej cesty býva vo farskom kostole každý deň po rannej sv. omši, v piatok o 17.15, v KBSJ v piatok o 15.30. V nedeľu vo farskom kostole sv. Cyrila a Metoda o 14.00.
Kto koná pobožnosť Krížovej cesty pred riadne zriadenými stanicami, môže získať úplné odpustky.

Svätá omša venovaná prvoprijímajúcim deťom a ich rodičom je v stredu o 18.00 vo farskom kostole.

Pripomínam termíny 1. svätého prijímania:

  • 18.5.2019 - školy Vajanského a Scherera
  • 19.5.2019 - Banka
  • 26.5.2019 - Brezová škola.

Ak niekomu nevyhovuje termín, je možnosť prehlásenia na iný termín. Žiadame tých, čo nemajú všetko v poriadku, aby dodali krstné listy a prešli preskúšaním čo najskôr.

Stretnutie birmovancov bude v piatok na sv. omši o 18.00 a po nej s kňazom a animátormi. Pripomínam termín birmovky, ktorá bude 12.5.2019 o 10.30 vo farskom kostole sv. Cyrila a Metoda.

Prebieha verejná zbierka na podporu Hospicu Milosrdných sestier v Trenčíne. Môžete tak urobiť darcovskou SMS alebo prevodom cez účet. Tieto finančné prostriedky pomôžu zabezpečiť starostlivosť o nevyliečiteľne chorých v konečnom štádiu ochorenia, zväčša ide o onkologických pacientov, aby netrpeli neznesiteľnou bolesťou a nezomierali sami. Hospic už má 13-ročnú históriu. Viac máte na plagáte na nástenke. Môžete si odtrhnúť ústrižok s číslom účtu a inými údajmi.

Začal sa 4. ročník modlitieb za ochranu nenarodených detí a úctu k životu od jeho počatia pred piešťanskou nemocnicou každú stredu a vo štvrtok o 9.00. Veríme, že tak ako sila modlitieb pomohla dočasne zastaviť skrytú zlobu Istanbulského dohovoru a ochrániť rodiny a deti pred morálnou skazou, tak aj tieto modlitby pomôžu dosiahnuť zákon aspoň o obmedzení násilných potratov a ochrániť našu krajinu pred hriechmi do neba volajúcimi.

Prebieha modlitbová a pôstna reťaz, ktorá potrvá až do Národného pochodu za život. Ten sa bude konať v Bratislave 22. septembra 2019.
Viac na stránke: http://pochodzazivot.sk/duchovna-podpora/.
Momentálne v našej farnosti v piatky po sv. omši sa koná od farského kostola sv. Cyrila a Metoda do kúpeľnej kaplnky BSJ po pešej zóne ružencový pochod za rodinu, manželstvo a ochranu deti od počatia, ako aj prosba o dokončenie legislatívneho procesu a oznámenie Rade Európy, že Slovensko sťahuje svoj podpis z Istanbulského dohovoru, ako aj o presadenie ústavného zákona o ochrane detí pred ich adopciou homosexuálnymi pármi.

Dôrazne vás prosím, aby ste neparkovali pred rampou na parkovisko pri OTP banke, a neznemožnili vjazd alebo výjazd. Pri porušení bude vyzvaná polícia na odtiahnutie vozidla.

 

Oznamy pátrov jezuitov

 

Krížová cesta cez týždeň po rannej svätej omši o 6.00h. Každú pôstnu nedeľu je v našej kaplnke Krížová cesta o 15.00h.

Na Kvetnú nedeľu bude v našej kaplnke Krížová cesta o 15.00h – ako zvyčajne. Veľkonočné spovedanie na Kvetnú nedeľu: od 16.00 – 18.30h.

Materské centrum – program na apríl:

  • Kurz prvej pomoci deťom
  • Výroba veľkonočných vajíčok
  • Otázky a odpovede s psychologičkou Zuzkou.

 

Mgr. Jozef Gallovič
farár – dekan