História

Показывается результатов: 1 - 10 из 629.
Предметов на странице 10
из 63

Oznamy

« Назад

6. nedeľa v cezročnom období "A" 2020

Liturgický kalendár

Sobota: KATEDRA SV. PETRA, APOŠTOLA. Sviatok. NEDEĽA: SIEDMA NEDEĽA V CEZROČNOM OBDOBÍ

Oznamy

Katechézy pre dospelých a mládež Neokatechumenálnej cesty budú pokračovať každý pondelok a štvrtok o 19.00 hod. v pastoračnej miestnosti vedľa kostola sv. Cyrila a Metoda.

Svätá omša pre prípravu detí na 1. sväté prijímanie a na birmovku v tomto týždni prázdnin nebude.

Pozývame vás na farskú púť "Po stopách sv. Jána Pavla II. do Poľska" pri príležitosti 100. výročia jeho narodenia (18.5.2020). Púť sa uskutoční od piatka 8. mája do pondelka 11. mája. Navštívime Baziliku na Jasnej hore v Čenstochovej, v ktorej sa nachádza vzácny obraz – ikona Panny Márie Čenstochovskej. Jeho obľúbenú Kalváriu, centrum Krakowa, katedrálu na Waweli, zúčastníme sa na procesii na počesť najstaršieho poľského svätca sv. Stanislava, ďalej Sanktuárium Jána Pavla II. v Lagiewnikach, Wadovice - rodný dom sv. Jána Pavla II. Cena púte je 235 € a obsahuje modernú autobusovú dopravu, 3 noci ubytovanie hotelového typu, 3x raňajky a 3x večere. Sprevádzať nás bude odborný sprievodca a kňaz. Prihlasovať sa môžete do konca februára v cestovnej kancelárií NOE travel, na t.č. 0902 057 999 alebo e-mailom na info@pute.sk.

V piatky po sv. omši od farského kostola sv. Cyrila a Metoda do kúpeľnej kaplnky BSJ sa modlí modlitba svätého ruženca za ochranu manželstva, rodiny, života od počatia až po prirodzenú smrť a za odvrátenie nebezpečnej liberálnej gender ideológie.

Katolícka jednota Slovenska - pobočka Piešťany ďakuje všetkým, ktorí pomohli s 2% z dane v minulom roku na chod Domu pokoja v Lúke pre ubytované matky a deti, a veľmi prosí o pomoc aj v tomto roku. Srdečné Pán Boh odmeň! Príslušné tlačivá budú umiestnené vzadu v kostole pri tlačovinách.

Na záver Národného týždňa manželstva 16.2.2020 bude aj pri farskej sv. omši v kostole sv. Cyrila a Metoda o 10.30 obnovenie manželských sľubov. Nikdy by sme nemali byť unavení povedať: Milujem ťa a chcem stáť pri tebe až do konca.

 

Oznamy pátrov jezuitov

 

Materské centrum pri Jezuitskom pastoračnom centre – každú stredu od 9.30h. Téma: Karneval.

Členovia Spoločenstiev kresťanskej angažovanosti (SKA) pozývajú k veľkopôstnej 9-týždňovej duchovnej obnove v malých spoločenstvách. Pozvaní sú: mládež i dospelí, slobodní aj manželia (s podmienkou účasti oboch partnerov), ale aj rozvedení či znovuzosobášení, ktorí nemajú možnosť pristupovať k sviatostiam.
Do dvoch osobitných spoločenstiev sú pozvaní snúbenci a novomanželia žijúci v manželstve do 5 rokov, ktoré budú zamerané na formáciu v manželskej a rodinnej problematike.
Začiatok je v týždni od 24. februára 2020 v priestoroch JPC. Viac informácií nájdete na plagáte na výveske. Prihlásiť sa možno najneskôr do 23. februára 2020.

Spoločnosť Ježišova prosí aj tento rok o 2% z dane na podporu apoštolskej činnosti, ktorú robí po celom Slovensku: exercičné domy, fakultu, centrá spirituality, atď. Formulár je dostupný aj na internete: https://www.dvepercenta.sk/details.php?organizationID=14394 alebo pri pokladničkách vzadu v kostole. Ďakujeme.

Mgr. Jozef Gallovič
farár – dekan