Dianie vo farnosti

« Назад

Oslavovali sme deň otcov

Oslavovali sme deň otcov

V nedeľu v popoludňajších hodinách sa ihrisko bl. sr. Zdenky zaplnilo rodinami, prišli deti, ich rodičia, starí rodičia priatelia a všetci tí, ktorí chceli osláviť nedeľný deň otcov. Počasie nám prialo a strávili sme spoločne príjemné nedeľné popoludnie.

Nedeľná cesta na sv. omšu bola príjemná. Povieval slabý vetrík a slnko ešte tak nepálilo. Svätá omša bola, ako  obyčajne, vynikajúca, a v tento deň boli dokoca dva krsty, takže s radosťou môžeme povedať, že sa naša farská rodina opäť rozrástla o ďalších členov.

Občerstvení Božím slovom a Eucharistiou sme sa pobrali domov k obedu. Slnko medzitým nabralo síl a poriadne pripekalo, to však nebránilo, aby sme sa stretli na ihrisku bl. sr. Zdenky, pretože 17. jún je deň otcov a otcovia spolu so svojimi rodinkami tento deň aj oslavovali.

V chládku pri múre sme strávili príjemné chvíľky, keď sme sa mohli spoločne rozprávať, ale pri sedení sme dlho nezostali. Niektorí chlapi a malí chlapci ovládli trávnik medzi dvoma futbalovými bránkami a videli sme pekný futbal. Po cvhíľke oddychu prišla na rad aj náročná súťaž, v ktorej deti kŕmili koláčom svojich otcov. V tejto súťaži vyhrali obaja členovia tímu - odmenou pre dieťa bola rozprávka na DVD a pre otecka bol odmenou sladký koláč, ktorým ho jeho dieťa kŕmilo. smiley

Každý syn a každá dcéra mohli nakresliť svojmu ockovi medailu, ktorú si dal na krk každý hrdý otec. Na ihrisko to žilo až do večera, deti boli nadšené z ihriska, ktoré sme na jar vynovili, hrali sa bedminton, softtenis, frisbee, naháňačku, schovávačku, rodičia sa tešili, že sa mohli takto spoločne stretnúť.

Nech máme viac takýchto príjemných a požehnaných dní. Tešíme sa na ďalšiu vydarenú akciu.

prejsť do fotogalérie

článok o tom, ako sme na jar vynovili ihrisko

Odkazy na videá