Дневники

« Назад

Premodlievajme Slovensko

Premodlievajme Slovensko

Ako mnohí iní, aj ja si všímam čo všetko sa od začiatku pandémie deje a ako sa vyvíja. Týchto pár myšlienok píšem hlavne na podporu všetkých, čo sa modlia a modliť neprestanú.

Vďaka tomu, že si môžem študovať informácie aj v iných jazykoch, si všímam duchovný život v štátoch okolo nás. Moje uzávery nie sú postavené na presných odborných podkladoch, je to len môj pocit, ktorý zakladám na niektorých faktoch.

V roku 1995 soška Panny Márie ronila krvavé slzy v Taliansku v Civitavecchia. Kardinál Andrzej Maria Deskur, ktorý tam bol vyslaný vtedajším pápežom Jánom Pavlom II. to potvrdil. Mnohí Taliani toto miesto začali navštevovať, ale nemalo to dostatočný dopad na vieru tohto národa...

Nemecký spolkový ústavný súd pred pár týždňami prehlásil, že eutanázia je základné ľudské právo. (Pritom si myslím, že nemecký právny systém by mohol byť v mnohých prvokoch u nás nasledovaniahodný...) Vyjadrovania mnohých nemeckých biskupov i ich nového predsedu DBK (Konferencia biskupov Nemecka) k otázkam kňazstva žien, podávania svätého prijímania rozvedeným i postoju k Vatikánu by mnohých slovenských katolíkov prekvapil... O postoji veľkej časti nemeckého duchovenstva i angažovaných laikov k spovedaniu ani nehovorím...

Španielsko takisto vo februári povedalo Áno eutanázii. Tiež ešte 8. marca sa tam konalo 75 feministických pochodov po celej krajine. Pritom sa už vtedy vedelo o nebezpečenstve nákazy.

Pán Boh dal každému z nás slobodnú vôľu a možnosť rozhodnúť sa pre dobré, či zlé.

Oni sa takto rozhodli, čo si myslím, že tiež oslabilo duchovný život v týchto národoch.

Preto v čase skúšky nemajú toľko sily, aby sa modlitbou uchránili pred skazou.

Robím si štatistiky vývoja chorobnosti v čase pandémie aj na Slovensku, Poľsku a Maďarsku. Tie čísla máme úplne iné ako v horeuvedených štátoch. Niekto povie, áno, je to v dôsledku správneho a skorého nastavenia účinných opatrení. Záleží na tom, koľko ľudí je testovaných. A tiež, ešte nákaze nie je koniec... Ja si to myslím tiež. Avšak tieto opatrenia sú úspešné aj vďaka obrovskému úsiliu našich kňazov i veriacich.

Nemecko má asi 83 mil., Španielsko má 46 mil., Taliansko má 60 miliónov obyvateľov. V Poľsku žije štatisticky 38 mil ľudí. Maďarsko má 10 mil obyvateľov.

Chcel som vedieť ako vychádza počet pozitívnych prípadov nákazy k dnešnému dňu na 100 000 obyvateľov krajiny. Dostal som sa k týmto približným výsledkom:

Nemecko 40 prípadov

Španielsko 91 prípadov

Taliansko 115 prípadov

Poľsko 2 prípady

Maďarsko 2 prípady

Slovensko 4 prípady

Mimochodom, v Poľsku doteraz ani nezrušili sväté omše, len udelili výnimku týkajúcu sa navštevovania nedelných omší pre starých a  chorých. 

Vyhodnoťte si to ako uznáte. Ja to vidím v týchto dňoch takto.

Preto vyzývam, aby sme v modlitbách a pôstoch neustali, lebo to má dosah na mnoho vecí v našej krajine. Je to ohromné vnímať ako naši biskupi, kňazi, rehoľníci i laici rozbehli modlitby, adorácie, krížové cesty, novény, ružence, deviatky, pobožnosti i sv omše live! Vďaka Bohu že v našom národe prišlo k takému prebudeniu! Ďakujem preto aj týmto spôsobom každému, kto sa dal do tohto duchovného boja s plným nasadením a vyprosujem nám ochranu celého Neba.

Toto všetko som napísal 25.3, avšak nedá mi, aby som ešte nepokračoval. Následné fakty len potvrdzujú môj názor. Porovnal som si teda údaje o množstve pozitívnych prípadov na 100 000 obyvateľov krajiny o týždeň neskôr a tu sú výsledky.

Nemecko 86 prípadov

Španielsko 208 prípadov

Taliansko 176 prípadov

Poľsko 6 prípadov

Maďarsko 5 prípadov

Slovensko  7 prípadov

Aby som však bol dôsledný, uvediem, že aj v Poľsku už nastali zmeny. V kostole môže byť už len max päť ľudí spolu.

 

Foto: František Bašo

Комментарии
sign-in-to-add-comment
Co zarucuje Slovensku, ze bude usetrene? Modlite sa za Taliansko! Dakujeme!
Отправлено в 26.03.20 20:03.