Папки
Папка # папок # документов
Prilohy z wall 0 26
Показывается результатов: 1.
Документы
There are no documents or media files in this folder.
Имя Размер
There are no documents or media files in this folder.
Показывается результатов: 0.
« Назад

Kto vládne svetu ? Kto vládne v srdciach ?

Pýtam sa častokrát , prečo taký zvrat v medziľudských vzťahoch , prečo tak radikálne zmeny v porovnaní  z medziľudskými vzťahni z môjho detstva ? Kde nastala chyba ?  Počas môjho detstva mám pocit boli ľudia k sebe otvorenejší , úprimnejší , láskavejší , pomáhali jeden druhému nezištne , vyzdvihujem úctu.Niekedy bolo samozrejmosťou prejaviť človeku úctu už len preto , že je človek a tvor Boží. Dnes ? Je mi smutno , keď počúvam , keď chceš , aby si Ta ľudia vážili , musíš byť tvrdšieho srdca , musíš dať najavo , že nesmú po tebe dupať ! Musíš  si získať  rešpekt a úctu ľudí.  Prečo ?  Buď mám k človeku úctu , alebo nemám. Prečo si mám vážiť len ľudí , ktorí by si mali vybojovať moju úctu. Je mi to hrubo proti srsti. Som proti takémuto zmýšľaniu. Ak si ma má niekto vážiť , len keby som mala bojovať za získanie úcty , tak to nie. 

Sú dôležitejšie záležitosti , za ktoré sa oplatí bojovať. Napríklad ochrana dieťaťa. Neprestajne , vždy a všade. To je dôležité. Prečo sú ľudia tak zatrpknutí  ?  ,  kopec zla vo svete. Minulý štvrtok som chcela ísť na pohreb spolužiaka zo strednej školy. Spoje - nedalo sa. Moje spolužiačky  šli  a 5 dní nato mi opäť volala spolužiačka , jedna z tých , čo vtedy šli na pohreb spolužiaka tragicky zahynula rukou svojho manžela , ktorí hneď nato si vzal tiež život a ostali dve deti. 

Vzťahy niekedy tiež boli aj s trápením aj šťastím , ale takéto desy sa nestávali možno nie tak často , ako dnes. Co sa stane v mysli a srdci človeka , že dokáže zloba premôcť pokoj , lásku , odpustenie, kompromisy , potom ani svet nemôže byť dobrý , keď sa najbližší k sebe správajú bojovo.  Bojuj za pokoj , bojuj za mier  , slovné spojenia , obsahujúce  dva rozdielne význami  boj - mier , boj - pokoj. Mier sa dá získať mnohými inými spôsobmi. Boj , agresivita , tie slová vo mne vždy vzbudzovali husiu kožu. A dnes ? Dnes to vládne všade. Koľkokrát počúvam kde je Boh ? prečo nezasiahne ? Ja sa pýtam ? prečo ho ľudia  nevnímajú a odmietajú Božie zásahy ?  Na to mi už nikto odpoveď nevie dať. Duša je ako vo zveráku  v tejto dobe. A to je to , čo človeka ženie vpred byť silným , ísť proti prúdu každý deň , vynakladať úsilie.Na ochranu naších detí , na ochranu naších duší, na konanie skutkov milosrdenstva.  Svetom vládne zlo , no kto bude vládnuť v našom srdci rozhodujeme my sami. Pre koho sa teda rozhodneme ?  Boh ?  , Satan ?  Vďaka Bohu toto je len a len v naších rukách. Cestička zarastená trnim , bodliakmi , samotou , opovrhovaním .....  je cesta síce krížová , no vedúca k Bohu.  Ta je tá správna. To je tá jediná a napriek všetkým strastiam predsa dávajúca najviac pokoja , najviac istoty , lásky a mnoho mnoho stretnutí s Bohom.Pros , Modli sa , modli sa , odpúšťaj. Buď svetielko v tme .

Комментарии

whole-profile
Ak nepoznáš prostriedok pomoci , nepouzívaj prostriedok ublízenia.

Marcelína belongs-to:

Друзья

октября 4
Marcelína Marcelína updated a blog entry, Liturgický program Kokava nad Rimavicou 2.10.2023 - 8.10.2023..
17:59
сентября 26
Marcelína Marcelína добавил(а) новую запись, Liturgický program Kokava nad Rimavicou 25.9.2023 - 1.10.2023, в дневник.
22:12
мая 8
Marcelína Marcelína updated a blog entry, Praktizovanie zla..
16:28
Marcelína Marcelína updated a blog entry, Praktizovanie zla..
15:37
Marcelína Marcelína updated a blog entry, Praktizovanie zla..
15:29
Marcelína Marcelína updated a blog entry, Praktizovanie zla..
15:22
Marcelína Marcelína updated a blog entry, Praktizovanie zla..
15:19
Marcelína Marcelína добавил(а) новую запись, Praktizovanie zla., в дневник.
15:14
февраля 12
Marcelína Marcelína updated a blog entry, POKORA.
0:42
февраля 11
Marcelína Marcelína updated a blog entry, POKORA.
22:25
Подписаться на деятельность Marcelína Marcelína. (Открывает новое окно)