Папки
Папка # папок # документов
Prilohy z wall 0 26
Показывается результатов: 1.
Документы
There are no documents or media files in this folder.
Имя Размер
There are no documents or media files in this folder.
Показывается результатов: 0.
« Назад

Muž zostaň mužom - žena zostaň ženou.

Neskutočne sa mi páčilo dudranie jedného dospievajúceho chalana , na koncoročných maturitných skúškach , ktoré som podnikla niekoľko rokov po ukončení strednej školy , ktorú som študovala externým spôsobom. Na písomných skúškach  triedna doslova povedala.  "  pohlavie - dajte to , čím sa cítite byť. " No ako moment. Čím sa cítim byť , alebo čím som ?  

Ten chalan to tak super odudral.  "Čo čím sa cítim byť , som  raz chlap , tak som chlap , hoci teraz sa cítim , ako deravý kôš. Ta čo napíšem , že som kôš ?  "  :)  Tak mi to dobre padlo.  Je to skvôr s pohľadu na realitu fakt asi ale vážnejšie.

MUž  :

No myslím , že ako hlava rodiny je nenahraditeľný. Žiadna žena nedokáže zastúpiť manžela , otca tak , ako to má v genetickej predispozícií muž. Ochranca rodiny , ktorý má byť milujúci . Žiadna žena nedokáže mať silu v rukách , ako muž. Žiadna žena nedokáže byť psychicky tak pevná , tak stavaná , ako muž. Prečo ? Je stvorený Bohom na ochranu rodiny , deti . Iste aj muž dokáže vykonať práce , ktoré bežne robí žena. A naopak. Tvrdé práce mužské niekedy musí zastať aj žena. No kvalitou sa to nerovná. Muž má pevnejšie vystupovanie , nedokáže tak ňuňato rozprávať , ako ženy , ale to neznamená , že nedokáže mať tak rád.

 Žena  :

Ženy , neviem prečo sa strašne chceli vyrovnať mužom. Nepáči sa mi to. Aj tak sa im nikdy nevyrovnajú. Nemajú na to vlohy. A drsná žena nie je žena. Je to akýsi diktujúci robot , ktorý má postavu ženy. Žena je obdarovaná viac empatiou , ako muž , aby dokázala vytvoriť všetko potrebné pre pokojný , krásny chod domova.  Emancipované  ženy vyskakovali , ako strašne sa chcú priblížiť mužom , no dovoľte mi zasmiať sa. Už teraz šomrú , že v dnešnej dobe musia pracovať tvrdo a toľko hodín , ako muži. Veď ale to chceli. Tak ako čo vlastne ?  Žena má byť jemná , krehká , zároveň silná. Byť príkladom nie len pre detí , ku ktorým má pristúpovať s láskou , tak isto k mužovi. Tak , ako žena potrebuje cítiť , že je chránená partnerom , tak muž potrebuje  cítiť lásku a bezpečie , ktoré je vložené len do ženy. 

Žena zostaň ženou , krajšie si od Boha do vienka dostať nemohla , ak budeš pozerať na svoju rolu v živote , ako na niečo jedinečné. Veď žiadny muž dieťa neporodí.    :) Také nenahraditeľné  zastúpenie má aj muž. O nič menšie , o nič vyššie. Nech sa nesnaží prevládať jeden , či druhý , všetko nech sa deje  pod rúškom harmonie , podpory , lásky , opory , úcty , pomoci , odpustenia  .... vzájomne pre seba a spolu pre deti. Dieťa chlapec potrebuje vzor otca - muža , aby dokázal byť pevný a zastať sa rodiny , nech by sa dialo čokoľvek. Žena ale to isté pre dcéru.  S chlapca vychovať muža - hlavu rodiny , ak je to vôľa Boha a s dcéry hrdé dievča , ženu , matku , ak Božia vôľa je taká. To je základná a jediná formula rodiny , ktorá by sa mala generáciami upevňovať , aby bolo všetko v harmonií ako sa povie s prírodou pre zachovanie rodu.

 

Комментарии

whole-profile
Ak nepoznáš prostriedok pomoci , nepouzívaj prostriedok ublízenia.

Marcelína belongs-to:

Друзья

октября 4
Marcelína Marcelína updated a blog entry, Liturgický program Kokava nad Rimavicou 2.10.2023 - 8.10.2023..
17:59
сентября 26
Marcelína Marcelína добавил(а) новую запись, Liturgický program Kokava nad Rimavicou 25.9.2023 - 1.10.2023, в дневник.
22:12
мая 8
Marcelína Marcelína updated a blog entry, Praktizovanie zla..
16:28
Marcelína Marcelína updated a blog entry, Praktizovanie zla..
15:37
Marcelína Marcelína updated a blog entry, Praktizovanie zla..
15:29
Marcelína Marcelína updated a blog entry, Praktizovanie zla..
15:22
Marcelína Marcelína updated a blog entry, Praktizovanie zla..
15:19
Marcelína Marcelína добавил(а) новую запись, Praktizovanie zla., в дневник.
15:14
февраля 12
Marcelína Marcelína updated a blog entry, POKORA.
0:42
февраля 11
Marcelína Marcelína updated a blog entry, POKORA.
22:25
Подписаться на деятельность Marcelína Marcelína. (Открывает новое окно)