Папки
Папка # папок # документов
Prilohy z wall 0 26
Показывается результатов: 1.
Документы
There are no documents or media files in this folder.
Имя Размер
There are no documents or media files in this folder.
Показывается результатов: 0.
« Назад

Odpúšťaj neustále , nie však bezhlavo.

Odpustenie.

Je to výraz s mnohým významom v nímaní človeka. Koľko významov , aké má v skutočnosti tento výraz ? To moje Vám moja duša zo srdcom chcú písať práve v tejto nočnej hodine , zase miesto spania    :)

Tak ideme nato. Zo slovkom odpustenie sa najčastejšie stretávame v kostoloch. Nie je to prekvapujúca realita. Veď v dnešnej  "modernej " dobe  sa to nenosí. Povedali by mladí.

Ozaj ? Prečo s tým nesúhlasím a aký má odpustenie význam Vám opíšem v tomto mojom blogu. Clovek , ako hriešny tvor sa často krát aj nechtiac previní proti blížnym denne  x  krát. Co ale tí , ktorí to realizujú , ako jeden zo svojích obľúbených športov ? Ublížil ten , ten , urobím to aj ja. Fakt si myslíš , že týmto spôsobom dospeješ k pokoju pre daného človeka , ako i pre seba ?  Máme niekoľko druhov odpustení. Najúčinejšie sú tie , ktoré človeka dovedú k poznaniu previnenia sa . Ktomu duchovnému poznaniu. Prečo ?  Pretože také odpustenie , privedie previnilca častokrát úspešne k dosiahnutiu pokoja a Vás k sile. Preto neodpúšťajte bezhlavo , ale tak , aby Ste otvorili srdcia ľudí. Pozor. Výsledok  vidieť nemusíte. Nevadí , netrápte sa. Vykonajte , čo treba , ostatné dotvorí Boh.Mnohým ľuďom je zaťažko sa ospavedlniť. Nečakajte ospravedlnenie.Cloveku , ktorému padne zaťažko sa ospravedlniť , buď to nebude úprimné , od srdca a  vtedy môže mať pocit poníženia. Veď viete - pýcha. Ak však sa jedná o človeka , ktorí ubližuje rád , jednoducho mu povedzte odpúšťam Ti .  Od srdca ,  s pokojom , láskou , s ním to určite pohne , myslím , že takí ľudia potrebujú odpustenie cítiť , počuť je málo. Boh už otvorí srdce a podvedomie človeka spracuváva momenty dňa. Ako silné , tak nepochopiteľné , prekvapujúce...atď.

Mnohokrát si mladí ľudia dokážu vykričať , ako si mi odpustil  (a ) , keď  ( napíšem to pre pochopenie celkom jednoducho ) nechceš skákať , ako ja chcem ?Ano , toto je jeden z mylných pohľadov na odpustenie.Další vnímajú , ako odpustenie situácie , keď iní môžu človeka , ktorí podáva odpustenie neustále zneužívť. Nie , nie. Odpusť , ale buď ostražitý. Clovek dokáže odpustiť v srdci aj bez toho , aby to bolo vypovedané perami. Jednoducho a úprimne v srdci. Boh o tom vie. To je ďalší spôsob , keď už sa inak nedá. Výsledok sa určite dostaví. Odpustite a neriešte ďalej. Budte milosrdní , ako Váš Nebeský Otec. On zariadí všetko ostatné. Aj takýto druh odpustenia  oslobodí od duchovnej ťažoby aj Vás.

Odpustenie neznamená ,  že musíte nasilu debatiť  s človekom , ktorý odpustenie vníma , ako  Vašu samozrejmosť , či povinnosť , pretože Ste veriaci . Možno ťažké na pochopenie , ešte ťažšie na vysvetlenie.  :)   Nezraňuj slovami , ani iným spôsobom .Ludia , ktorí sa zmietajú v "športe " vždy niekomu ublížiť , možno sami potrebujú dušu , ktorá ich aspoň vypočuje , ktorá sa ich bude snažiť pochopiť , ktorá nebude odsudzovať , nebude sa posmievať , podá pomocnú ruku , nasmeruje. Odpustenie je náplasťou na mnohé rany duše. U nás veriacich na všetké. Je to základ. Komu hriechy zadržíte , budú zadržané. Komu odpustíte , budú odpustené... Myslíte predovšetkým na duše blížnych  , tým povznesiete aj svoju. Teda nie Vy , ale Boh. Pocit šťastia , pokoja , ďalší bodík v nebi .Stojí to zato , čo poviete ?   :)  

Tak krásny dnes už sobotňajší deň  , plný Božích milostí a Božieho požehnania prajem.  

Комментарии

whole-profile
Ak nepoznáš prostriedok pomoci , nepouzívaj prostriedok ublízenia.

Marcelína belongs-to:

Друзья

октября 4
Marcelína Marcelína updated a blog entry, Liturgický program Kokava nad Rimavicou 2.10.2023 - 8.10.2023..
17:59
сентября 26
Marcelína Marcelína добавил(а) новую запись, Liturgický program Kokava nad Rimavicou 25.9.2023 - 1.10.2023, в дневник.
22:12
мая 8
Marcelína Marcelína updated a blog entry, Praktizovanie zla..
16:28
Marcelína Marcelína updated a blog entry, Praktizovanie zla..
15:37
Marcelína Marcelína updated a blog entry, Praktizovanie zla..
15:29
Marcelína Marcelína updated a blog entry, Praktizovanie zla..
15:22
Marcelína Marcelína updated a blog entry, Praktizovanie zla..
15:19
Marcelína Marcelína добавил(а) новую запись, Praktizovanie zla., в дневник.
15:14
февраля 12
Marcelína Marcelína updated a blog entry, POKORA.
0:42
февраля 11
Marcelína Marcelína updated a blog entry, POKORA.
22:25
Подписаться на деятельность Marcelína Marcelína. (Открывает новое окно)