Дневники

« Назад

12-ročné kresťanské dievča v Pakistane unesené moslimom

12-ročné kresťanské dievča v Pakistane unesené moslimom

Podľa informácie z Asia News bolo minulý týždeň unesené 12-ročné kresťanské dievča z pakistanskej provincie Pandžáb dospelým moslimom. Podľa vyjadrenia rodiny dievčaťa bola prevezená do inej provincie, aby násilne konvertovala na islam a musela sa vydať za svojho únoscu.

2. novembra uniesol 12-ročnú Meerab Abbasovú Muhammad Daud, dospelý moslim a rodák z Balúčistánu. Meerab bola údajne unesená Daudom zo Sahiwalu a odvezená do Balúčistánu, aby násilne konvertovala na islam a bola zosobášená s Daudom.

Únos bol nahlásený miestnej polícii, ktorá zatkla dvoch podozrivých. Meerab však zostáva nezvestná, pravdepodobne v rukách svojich únoscov.

Meerabina matka Farzana bola prijatá do miestnej nemocnice kvôli emocionálnemu stresu. Cecil George, príbuzný, povedal, že duševné zdravie Farzany je v kritickom stave.

„ Farzana už musela v živote čeliť mnohým výzvam, “ povedal pre Asia News Zahid Augustine, duchovný zo Sahiwalu. “ Žiadame vládu, aby považovala únosy a nútené sobáše za vážny problém a prijala zákony v prospech menšín. 

„ Meerab má len 12 rokov, “ pokračoval Augustine. “ Nemôže sa vydať. Páchatelia páchajú tieto zločiny v mene náboženstva. Chceme len spravodlivosť. 

Podľa štúdie Hnutia za solidaritu a mier v Pakistane z roku 2014 je každý rok unesených, násilne vydatých a násilne konvertovaných na islam až 1 000 kresťanských a hinduistických žien a dievčat.

Mnohé obete sú neplnoleté osoby odobraté ich rodinám, sexuálne zneužité, vydaté za útočníka a držané v zajatí na základe sfalšovaných dokumentov o manželstve a konverzii. Násilie, vyhrážky sa používajú na to, aby obete prinútili urobiť na súde vyhlásenia na podporu svojich väzniteľov.

skrátené

Preklad z International Christian Concern

Foto: Facebook Catholic in Pakistan

Комментарии