Дневники

« Назад

Čína smeruje k regulácii domácich cirkví s dočasnými povoleniami

Čína smeruje k regulácii domácich cirkví s dočasnými povoleniami

Štátna správa pre náboženské záležitosti v Číne vydala 1. júna nariadenie, v ktorom vyzvala neregistrované cirkevné skupiny, aby požiadali o dočasné povolenia, ktoré sú obnoviteľné po troch rokoch. Podzemná cirkevná komunita sa obáva, že je to pokus štátu dostať ich pod vedenie štátom schválených organizácií, ale s konečným cieľom odstrániť ich.

Čínski katolíci sa obávajú nariadenia štátnej správy pre náboženské záležitosti, ktorá vyžaduje, aby organizátori náboženských aktivít na dočasných miestach boli  usmernení vládou uznanými cirkevnými organizáciami.

Obávajú sa, že to bude znamenať, že katolícke podzemné spoločenstvá a protestantské cirkevné domy budú úplne pod kontrolou.

Bolo oznámené, že obežník z 1. júna bol výsledkom revidovaných nariadení o náboženských záležitostiach, ktoré sa uskutočnili 1. februára.

V oznámení sa uvádza, že veriaci, ktorí boli registrovaní ako domáci obyvatelia, nemali žiadny záznam v registri trestov a mali určité náboženské poznatky môžu požiadať o povolenie na dočasné náboženské aktivity.

Organizácie musia požiadať miestne orgány o trojročné obdobie platnosti. Počet ľudí, ktorí sa môžu zúčastňovať náboženských aktivít, bol tiež stanovený.

skrátené

Zdroj: International Christian Concern

Foto: pixabay

Комментарии