Дневники

« Назад

INDIA: DEVÄŤROČNÉ DIEVČA DOPLATILO NA SVOJU VIERU

INDIA: DEVÄŤROČNÉ DIEVČA DOPLATILO NA SVOJU VIERU

Anjali Masih bola 5. augusta údajne znásilnená a zabitá v Gurdaspure, v krajine Punjab v Indii. Mala len deväť rokov. 

Anjali sa hrala so svojimi priateľmi, keď ju traja muži nalákali, že jej dajú guave. Potom ju gang znásilnil a uškrtil s telefónnym drôtom. 

Henrietta Blyth, riaditeľka Open Doors, povedala: "Tento ohavný útok na nevinné malé dievča kvôli jej náboženstvu je absolútne odporný. Bohužiaľ, znásilnenie a vražda Anjali sú súčasťou znepokojujúceho trendu nárastu násilia voči kresťanom v Indii, najmä konvertitom. " 

Miestny duchovný povedal, že Anjalini rodičia sa stali kresťanmi nedávno. Myslí si, že jej vražda má byť varovaním pre iných, ktorí by zvažovali zmenu svojho náboženstva na kresťanstvo. Uviedla tiež, že čoraz viac ľudí v tejto oblasti prechádza na kresťanstvo, čo vedie k veľkému odporu a násilným hrozbám. 

Miestni kresťania, ktorí žijú v blízkosti, majú veľké obavy o svoj život a polícia sa pokúša bagatelizovať útok na Anjali.

Je to veľmi ťažký a neistý čas pre našu prenasledovanú rodinu v Indii. Veriaci z vidieckej časti indického štátu Maharashtra nedávno povedali, že jeden kostol bude musieť byť každý týždeň zatvorený, pretože "ničia" miestnu tradíciu a kultúru tým, že "lákajú" iných, aby sa obrátili na kresťanstvo.

Od júna bol viac ako tucet domov, ktoré patria k kresťanom, napadnutých miestnymi extrémistickými skupinami v piatich dedinách v okrese Gadchiroli. 

Kresťanom v dedinách Halwar, Tekla, Bharagad, Kospundi a Alenga bolo tiež oznámené, že ak budú pokračovať vo svojej viere, budú odrezaní z miestnych zásob vody a už nebudú mať prístup k potravinám, ktoré sú vládou dotované.

Zdroj: Open Doors

Foto:  Pxhere

 

Комментарии