Дневники

« Назад

Indickí kresťanskí duchovní opisovali „nočnú moru“ z väzenia kvôli falošným obvineniam

Indickí kresťanskí duchovní opisovali „nočnú moru“ z väzenia kvôli falošným obvineniam

Podľa správy Morning Star News boli traja kresťania zo severnej Indie po viac ako dvoch mesiacoch uväznenia z dôvodu falošných obvinení prepustení. Podľa oslobodených kresťanov bol ich čas vo väzení „ nočnou morou “, no napriek tomu boli schopní rozprávať o evanjeliu s ostatnými väzňami.

26. novembra 2019 boli v oblasti  Uttar pradesh v Mau políciou zatknutí duchovní Ajaya Kumara, Om Parkasha a Kapila Deva Rama. Podľa správy Morning Star News boli falošne obvinení z účasti na nútených náboženských konverziách. Oficiálne boli tieto obvinenia vznesené starostom dediny Daraura Parkash Paasi. Podľa rozhovoru Morning Star News Paasi tvrdí, že ho radikálni hinduistickí nacionalisti oklamali, aby tak boli obvinení kresťania zo závažných trestných činov.

Počas väzenia traja kresťania nesmierne trpeli. " Každá noc bola pre nás traumou, " povedal pastor Kumar. " Nevedeli sme, kedy nás dav prebudí uprostred noci a budú nás mučiť." "

Väzni vo väzení preukázali svoju náboženskú zaujatosť, " pokračoval pastor Kumar. „ Neklamali sme, keď sa nás naši spoluväzni opýtali na dôvod, prečo sme vo väzení, a keď sme im povedali, že ide o násilnú konverziu, pohŕdali nami. "

Používali vulgárne výrazy a pýtali sa nás, koľko zahraničných peňazí sme zarobili vykonanými konverziami, " vyjasňoval Kumar. „ Vyžadovali od nás peniaze, aby sme s nimi zdieľali domnelú korisť. Keď sme vysvetlili, že v tom nie sú žiadne peniaze, bili ma päsťami a kopali nohami. Ušetrili len Kapila z bitiek, lebo je starším mužom "

Napriek týmto útokom zdieľali traja kresťania evanjelium so svojimi spoluväzňami. Podľa pastora Kumara chorý väzeň odovzdal svoj život Kristovi v deň, keď bol prepustený z väzenia.

Po viac ako dvoch mesiacoch väzenia za vymyslené obvinenia boli duchovní Kumar a Parkash prepustení na kauciu 27. januára 2020. O dva dni neskôr bol Ram tiež prepustený z väzenia na kauciu.

Radikálni hinduistickí nacionalisti často používajú falošné trestné obvinenia na obťažovanie kresťanov. Radikáli často používajú falošné obvinenia z nútených náboženských konverzií, rúhania sa a iných náboženských zločinov, aby uväznili kresťanov a ospravedlnili útoky na kresťanské spoločenstvá

Preklad z International Christian Concern

Foto: František Bašo

Комментарии