Дневники

« Назад

SEVERNÁ KÓREA: ZATKNUTÝ KVÔLI KONTAKTOM NA KRESŤANOV

SEVERNÁ KÓREA: ZATKNUTÝ KVÔLI KONTAKTOM NA KRESŤANOV

61 ročný bol obvinený zo špionáže, lebo navštívil kresťanských príbuzných v Číne

Potom ako Severokórejčan navštívil svojich kresťanských príbuzných v Číne, bol uväznený kvôli obvineniu zo špionáže. Oznámilo to Rádio  Free Asia. Severokórejský režim pokladá kresťanskú vieru za ohrozenie vlastnej moci a preto čo najtvrdšie proti nej bojuje. Podľa Open Doors je Severná Kórea na prvom mieste rebríčka najviac prenasledovaných kresťanov v krajinách.

Pomoc od čínskych kresťanov

61 ročný Kim Seung Mo mal rodinných príslušníkov v čínskej provincii Jilin na hranici s Kóreou. Keď sa odtiaľ vrátil, povedal svojmu susedovi, že jeho príbuzní boli v kostole a pastor urobil zbierku použitého oblečenia vo farnosti pre Kim Seung Ma. Niekto potom informoval o tom štátne úrady a Kim bol vzatý do väzby.

Obvinený a týraný

Podľa našich informácií sa musia hlásiť všetci Severokórejčania, ktorí cestovali do Číny u úradov a pripraviť podrobnú správu o pobyte. Keďže Kim zamlčal návštevu kostola, bol obvinený zo špionáže. Potom bol fyzicky týraný. Podľa očitých svedkov mal krvou zaliatu tvár, opuchnuté pery a poranenú nohu.

Americký študent prepustený

Stále sú v Severnej Kórei uväzňovaní cudzinci, ktorí boli nejakým spôsobom v spojení s kresťanskou vierou. Pred niekoľkými týždňami boli zatknutí dvaja kórejsko- americkí hosťovskí docenti univerzity Science and Technology

V Pyongyangu keď opúšťali krajinu. Obaja kresťania boli zaangažovaní do humanitárnych projektov. Americký študent Otto Warmbier, ktorý bol zatknutý v januári 2016 a následne odsúdený na 15 rokov nútených prác bol teraz prepustený. Obvinením bolo to, že na požiadanie jednej kresťanskej organizácie vo svojej vlasti chcel zobrať jeden propagandistický plagát z hotel v Pjöngjangu. Teraz bol 22 ročný vrátený svojej rodine. Jeho zdravotný stav je ale kritický, leží v kóme.

Prosím, modlime sa za ľudí v Severnej Kórei!

Modlime sa za Kim Seung Ma, aby mu Ježiš pomohol v jeho ťažkej situácii

Prosme Ježiša o jeho podporu pre všetkých kresťanov, ktorí sú kvôli svojej viere zatknutí a týraní

Modlime sa aj za zodpovedných štátnych zástupcov, aby im Ježiš zmenil srdcia a zmenili sa z prenasledovateľov na Jeho nasledovateľov

Zdroj: World Watch Monitor, Open Doors DE

Комментарии