« Назад

Keď nemáš Ježiša v srdci, nemáš nič.

Keď nemáš Ježiša v srdci, nemáš nič.

Ľudia hľadajú šťastie, pochopenie a zmysel svojho života na rôznych miestach a u rôznych ľudí. V motivačných knihách, v psychologických poradniach, v kluboch či na večierkoch. Niektorí končia v hľadaní svojho šťastia na psychiatrických klinikách. Ľudia hľadajú a volajú po láske na internetových zoznamkách. Niektorí si zase myslia, že si šťastie možno kúpiť. Obklopujú sa krásnymi ľuďmi a drahými vecami, aby ľudia nezistili akí sú vo vnútri prázdni. Niektorí v snahe zažiť trocha lásky precestujú celý svet, stretnú sa s mnohými ľuďmi, aby pochopili ako fungujú vzťahy. Niektorí vystriedajú mnohých partnerov, aby konečne našli tú svoju spriaznenú dušu. Mnohí odchádzajú ďaleko, lebo majú pocit, že na opačnom konci sveta budú viac užitoční. Človek odchádza s mnohými otázkami, a vracia sa domov s tými istými a ďalšími.

Všetky odpovede však človek nosí celý čas v sebe a tou odpoveďou je Boh.

Pokiaľ nemáš Boha vo svojom srdci vždy budeš niečo hľadať a vždy Ti bude niečo chýbať. Je jedno, či si bohatý, chudobný, zdravý alebo chorý, silný alebo slabý, dieťa či starec. Skôr, či neskôr pocítiš prázdno a nič nezaženie ten smäd okrem neho. Máš prirozdenú túžbu po Bohu, lebo pochádzaš z Boha. On ťa stvoril. Je tvojim OTCOM, a preto tvoje uspokojenie a šťastie Ti môže priniesť len ON.

 

My milujeme, pretože on prvý miloval nás.

                                                                                              1. Jánov 4:19

 

Keď budeš nosiť Ježiša vo svojom srdci nebudeš musieť ísť na koniec sveta za záchranou malej pandy, lebo zistíš, že tvoj brat, ktorý je vedľa teba potrebuje možno tiež pomoc.

Keď budeš mať v srdci Ježiša už nebudeš musieť hľadať partnera na internetovej zoznamke počas celých dní a nocí, lebo sa staneš príťažlivým pre svoje okolie z vnútra a ON ti vyberie toho správneho partnera.

Keď budeš žiť s Ježišom a budeš sa modliť už nebudeš potrebovať lieky na upokojenie, už nebudeš žiť v strachu, už nebudeš potrebovať poradcov na svoje otázky ani rôzne rozkoše na uspokojenie svojich túžob, lebo modlitba ti prinesie pokoj do tvojho srdca a nasmeruje ťa na tie správne veci. Ježiš predsa VIE NAJLEPŠIE ČO POTREBUJEŠ a čo je dôležité a potrebné pre spásu tvojej duše.

 

O nič nebuďte ustarostení. Ale vo všetkom modlitbou, prosbou a so vzdávaním vďaky prednášajte svoje žiadosti Bohu. A Boží pokoj, ktorý prevyšuje každú chápavosť, uchráni vaše srdcia a vaše mysle v Kristovi Ježišovi.

Filipanom 4:6-7

 

 

Комментарии