Blog

Trochu romantiky si nechaj, Anna...

Včerajší večer bol jeden z mojich obľúbených. Hoci som ho z veľkej časti strávila triedením oblečenia mojich zlatých synátorov a neviem, či pre mňa existuje nudnejšia činnosť... Našťastie som pritom počúvala príjemný hlas môjho manžela, ktorý čítal pre nás z novej spoločnej knihy.
Čítaj ďalej o Trochu romantiky si nechaj, Anna... »

Čo dokáže pôst

Advent nás dokáže zhromaždiť okolo adventného venca a spojiť v modlitbe. Vianoce prinášajú ľudí späť k rodine a aspoň na chvíľu zastavia pracovný zhon. Veľká noc rozprúdi vďačnosť za Ježišovu obetu a radosť z toho, že zvíťazil a vydobyl nám večný život. A čo pôst? Nie je to najmä čas „bez mäsa“ alebo smutných piesní v kostole, zakázaných zábav a svadieb. Pôst dokáže veľa, ak mu dáme šancu.
Čítaj ďalej o Čo dokáže pôst »

9 Krokov k budovaniu dôvery

Dôvera je nevyhnutná pre budovanie dobrých vzťahov, úspešnej spolupráce a kultúry úcty. Bez dôvery láska nedokáže existovať.
Čítaj ďalej o 9 Krokov k budovaniu dôvery »

3.ADVENTNÁ MODLITBA

Odpúšťajúca modlitba tým, ktorí nerozumejú Božiemu plánu s nami Drahý Bože, koľko nepochopenia a odsudzovania sa dostalo celej svätej rodine len za to, že prijali Tvoj plán. Bola to neschopnosť  ich okolia priznať si, že okolnosti vôbec nemusia byť také, ako sa im prirodzene zdajú. Aj ja mnohokrát posudzujem a odsudzujem ľudí okolo seba, hoci Sväté Písmo hovorí,...
Čítaj ďalej o 3.ADVENTNÁ MODLITBA »

2. Adventná modlitba

Modlitba za vytrvalosť v dobrom Drahý Bože, Rozhodol/a som sa viac sa Ti priblížiť, viac ťa pustiť do môjho života. Určite celkom neviem, čo to znamená, ale viem, že chcem mať bližší vzťah s Tebou. Znamená to, že budeš prenikať do každej oblasti môjho života a ja sa tomu veľmi teším. Uvedomujem si, že to bude znamenať zmeniť niektoré veci a zaužívané zvyky,...
Čítaj ďalej o 2. Adventná modlitba »

1. ADVENTNÁ MODLITBA

Modlitba: Nech sa mi stane podľa tvojho slova Drahý Bože, Túžim sa priblížiť k Tebe, viac Ťa spoznať a milovať Ťa. Mnohokrát prichádzam so svojimi prosbami a problémami a Ty ma vždy prijímaš a pomáhaš mi. Dnes sa chcem modliť slovami Panny Márie: „Hľa služobnica(služobník) Pána, nech sa mi stane podľa tvojho slova.“ Chcem počúvať tvoj hlas...
Čítaj ďalej o 1. ADVENTNÁ MODLITBA »

Zostarnúť spolu alebo radšej nie?

Veľmi dlho bolo cieľom a ideálom pre manželov spolu zostarnúť. Striebrovlasá babička a deduško na lavičke držiaci sa za ruky. Veľmi prirodzený a krásny pohľad na stabilitu, vernosť a skúsenosť. Dôkaz, že sa to dá, že starnutia sa nemusíme báť, lebo láske ani čas neublíži, pretože pravá láska nestarne, len rastie, silnie a dozrieva.
Čítaj ďalej o Zostarnúť spolu alebo radšej nie? »

Nevzhliadaj k ženám, ktoré sa samé pasujú za hviezdy

Rada sa inšpirujem ženami. Mladšími, rovesníčkami aj staršími. Sledujem, ako sa predierajú životom, aké sú vynaliezavé, ako nachádzajú silu, ako sa nedajú poddať ťažkostiam, aké sú kreatívne a jedinečné.
Čítaj ďalej o Nevzhliadaj k ženám, ktoré sa samé pasujú za hviezdy »

Vieš, čo si mala urobiť, mamka?

Na spoločné večerné čítanie pred spaním som prišla neskoro. Chlapci zdvihli hlavu čakajúc, čo také dôležité ma mohlo zdržať. „Hľadala som potvrdenie o zaplatení- to je taká dôležitá vec, chlapci, aby som nemusela platiť znova za to, čo som už zaplatila. ---A nijako som to nemohla nájsť. Už som z toho bola naozaj nešťastná.“
Čítaj ďalej o Vieš, čo si mala urobiť, mamka? »

Ako spoznám, že je to ten pravý/ tá pravá ?

Manželstvo je mimoriadna misia- niekedy sa podobá mission impossible, jeho úloha je náročná, jedinečná a okolnosti nepredvídateľné.
Čítaj ďalej o Ako spoznám, že je to ten pravý/ tá pravá ? »

Za všetko sa platí, niekedy aj peniazmi

Ako hovorí pilot z Malého princa: „Dospelým treba povedať: Videl som dom za 1 000 000 Eur. Vtedy vykríknu: To je krásne!“ Myslieť v peniazoch sa nám stalo samozrejmosťou. Prepočítavať, či sa niečo oplatí alebo nie, aká veľká škoda sa udiala a koľko nás niečo bude stáť... Áno, myslieť v peniazoch sa nám stalo samozrejmosťou, len škoda, že často neberieme do úvahy aj to ostatné, čím platíme.
Čítaj ďalej o Za všetko sa platí, niekedy aj peniazmi »

Byť dobrou mamou

Tá túžba každej mamy... Povedia raz moje deti o mne, že som bola dobrá mama? Že za to a tamto sú mi veľmi vďačné? Budú môcť a chcieť v živote nasledovať môj vzor? Najťažšie otázky a jedny z najdôležitejších pre ženu. Chceme zažiť túto životnú výhru, nechceme sa minúť cieľa, túžime počas rokov i na konci dostať a hrdo nosiť odznak DOBRÁ MAMA. Ten pravý bude od našich detí...a od Boha.
Čítaj ďalej o Byť dobrou mamou »

Kráčanie s Ježišom

Byť po tvojom boku. Vyznávať aj vtedy, keď je to nepríjemné, keď nie je čas požehnania, ale súženia. Chcem kráčať s Tebou. Povzbudilo ma, že sv.otec Ján Pavol II. sa každý piatok celý svoj pontifikát modlil krížovú cestu- v lietadle, v aute, kde to len bolo možné a keď nevládal, modlili sa ju pri ňom :) Je to úžasný úkon. Vrelo odporúčam :)
Čítaj ďalej o Kráčanie s Ježišom »

Mojich 10 najlepších kníh do manželstva

Veľakrát sa ľudia smejú z ľudí, ktorí čítajú knihy o manželstve alebo výchove. Vraj sa na život nedá pripraviť a žiť manželstvo alebo rodinu podľa knižky. Žiť podľa knižky, to sa veru nedá, vziať si dobré rady z dobrej knižky, pokladám za rozumné.
Čítaj ďalej o Mojich 10 najlepších kníh do manželstva »

Deti manželstvo NEničia- nezrelosť a egoizmus áno

Za posledný rok som zachytila viacero videokurzov a seminárov s titulmi „Nenechajte deti zničiť vaše manželstvo“ alebo „Aby deti nezabili vašu partnerskú lásku“... Chápala som približne, čo v nich autori budú chcieť povedať, a že chcú najpravdepodobnejšie len pomôcť. Úprimne sa musím priznať, že ma desili počty lajkov pod tými príspevkami a pýtala som sa samej seba, či to nechať tak alebo by bolo na mieste pridať jeden pohľad z inej strany... Ale aj kvôli vlastným deťom píšem tento blog, aby som vyjadrila, že láska, manželstvo a deti stoja na tej istej strane a bojovať treba proti niečomu inému.
Čítaj ďalej o Deti manželstvo NEničia- nezrelosť a egoizmus áno »

Halloween sa na Slovensko predral cez učiteľov, dokážeme to aj napraviť?

Ešte pred pár rokmi som prechádzala v supermarkete okolo malého regálu plného haloweenskeho sortimentu: od cukríkov s podobou krvavých očí, cez škeriace sa tekvice, po pančuchy s kostrami. Bol plný. Nikto o tento tovar nemal záujem a zdravý rozum Slovákov nedovolil vyhadzovať peniaze na také hlúposti.
Čítaj ďalej o Halloween sa na Slovensko predral cez učiteľov, dokážeme to aj napraviť? »

Prečo kúpiť a zapáliť sviečku za nenarodené deti

Keď padne vojak, zomrie hokejista, ktosi sa stane obeťou dopravnej nehody- o chvíľu pribudne venček, kríž, množstvo sviečok- či dokonca pomník, aby sa nezabudlo, aby sme si uctili, aby sme vyjadrili, označili miesto... Keď zomrie nenarodené bábätko- a ako často nie najprirodzenejšou smrťou, väčšinou nepribudne nič...
Čítaj ďalej o Prečo kúpiť a zapáliť sviečku za nenarodené deti »

Ako si naozaj privyrobiť (nielen) popri materskej

V mnohých FB skupinách sa možno denne nachádza otázka typu: "Ženy, ako si privyrábate popri materskej?" Či už vám peniažky v rodinnom rozpočte chýbajú alebo až tak veľmi nie, poväčšine sme boli zvyknuté na nezávislý finančný príjem, ktorý bol tiež zväčša vyšší, ako je rodičovský príspevok. Nutkanie zarábať si popri materskej alebo si nájsť novú prácu, ktorá by nám umožňovala ostať dlhšie pri deťoch a nejako si zabezpečiť príjem, sa objavuje veľmi často. A znova sme pri otázke AKO? Legálne a bez zavádzania iných?
Čítaj ďalej o Ako si naozaj privyrobiť (nielen) popri materskej »

3 veľké úlohy veriacich rodičov

K veciam, ktoré úplne presahujú schopnosti človeka, patrí bez pochyby úloha rodiča a výchova detí. Na túto tému existuje milión názorov a aj veriaci rodič sa môže cítiť zmätený a s ťažkosťou sa stavia k riešeniu rôznych otázok.
Čítaj ďalej o 3 veľké úlohy veriacich rodičov »
Ukazujem 1 - 20 z 150 výsledkov.
Položiek na stránku 20
z 8