Blog

« Späť

Modlitba za trpezlivé srdce

Modlitba za trpezlivé srdce

Túto modlitbu sa môžeme modliť za seba i za iných. Jej ovocím je rast v láske v Duchu Svätom, zlepšenie vzťahov, pokoj, láskavosť, miernosť a samozrejme trpezlivosť so sebou a s ľuďmi okolo nás.

Drahý Duchu Svätý, trpezlivosť je Tvojím ovocím. Prosím Ťa, odpusť mi, že som Ťa svojimi myšlienkami, slovami a skutkami vytlačil/a zo svojho srdca. Prosím Ťa, príď a naplň ma aTy vládni mojej mysli, vôli a citom. Daj, nech je môj život zakorenený v Tebe, plný plodov trpezlivosti.

Drahý nebeský Otec, každý deň bez ohľadu na to, či som urobil/a niečo dobré, dávaš, aby moje srdce bilo, fungoval môj mozog, moje pľúca môžu dýchať vzduch a oči vidieť svet vďaka slnku, ktoré vychádza. Nikdy nenastane situácia, keď by som nemohol/a za Tebou prísť, keď by si mi nechcel pomôcť v tom, čo je pre mňa dobré. Odpusť mi, že mám tak málo trpezlivosti a lásky k sebe aj svojim blízkym, známym a ľuďom okolo mňa.

Drahý Ježiš, moje hriechy Ťa stáli život, a predsa by si to so mnou nikdy nevzdal. Každý deň mi dávaš novú šancu 77-krát denne odpúšťaš a prijímaš ma. Pomôž mi, nezabúdať na to a byť ochotným/ou odpúšťať iným a prijímať ich s láskou ako Ty.

Drahá Svätá Trojica, jeden Boh, túžim byť svedectvom o Tebe a obrazom tvojej trpezlivosti. Zriekam sa práva posudzovať a odsudzovať iných. Toto miesto prenechávam Tebe a Tvojej múdrosti. Zriekam sa hnevu, rozčuľovania sa, vyvyšovania sa a všetkej pýchy. Nech vo mne rastie Tvoja trpezlivosť a prinesie so sebou dobrotivosť, miernosť, zhovievavosť a láskavosť.

 

Amen 

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
[...] Ako sa stať trpezlivými? Už sme to mohli skúsiť mnohokrát- snažiť sa viac a silnejšie, a predsa sme to nezvládli aj keď sme veľmi chceli- nahnevali sme sa, odpísali sme niekoho, prerušili kontakty,... [...] Čítať viac
Odoslané 4.3.2020 14:31.
[...] MODLITBA ZA TRPEZLIVÉ SRDCE [...] Čítať viac
Odoslané 23.2.2021 11:36.