blog - slovensky

« Späť

Povolili mi nervy

Povolili mi nervy

Konkrétne 1.januára. Za posledné dva týždne toho bolo viac ako dosť... Spovedačky (dobre, tých až tak veľa nebolo, len niečo cez 50), sv. omše, kázne, kilometre (cez 600) a hodiny (asi 22) za volantom... Okrem toho som sa cítil ako starý Dávid - nevedel som sa zohriať.

Abo bolo jasné, nesťažujem sa, chválim sa :) Nie sám sebou, pochopiteľne, ale tým, čo všetko sa v Božom mene dá zvládnuť a bez neho nezvládnuť...

Vracal som sa domov. Pred bránou do dvora som našiel ešte stále stáť auto, ktoré už ráno blokovalo výjazd. Už ráno mi zdvihlo adrenalín nad mieru únosnosti. Vlastne, posledné dni sa k nej približoval aj bez zvláštnych vonkajších podnetov.

Ráno, keď som odchádzal, som musel otvoriť bránu, ktorá sa inak neotvára. To by nevadilo. Ale ten princíp... Zrovna pred dvere sa treba vopchať. Mal som chuť pichnúť gumy. Nie jednu, štyri. Už ráno. Ale som sa ovládol a povedal som si, že si to nechám nabudúce.

Keď som tam to auto našiel poobede, začal som sa nápadom z rána zaoberať vážnejšie. Taký som bol uťahaný... a v tom to prišlo!!! Jasné, uťahaný... ťahať!!! To je ono. Vytiahol som lano a zahral som sa na odťahovku. Môjmu Onezimovi (toyota hilux) bolo na redukcii celkom jedno, že ten "krpec" má zatiahnutú ručnú a zrejme aj zaradenú rýchlosť. Odtiahol som ho asi 100 m ďalej.

Cesta bola celkom prázdna. Ale ako na potvoru... Zrovna šiel okolo policajt a veľmi zvláštne po mne pozeral. Ani som nečakal, kým sa ma spýta, čo sa deje. Otvoril som okno a hovorím: "Od rána nám blokuje vjazd do dvora. Tak ho ťahám preč..." A on že: "Otče, veľmi dobre. Aspoň sa naučí. Pokračuj..." A hneď  volal na stanicu, aby mu zistili meno vlastníka. Kým som potom "rušil" lano, zbehlo sa pár zvedavcov a ja som si vyslúžil prímenie "technik."

Mohol som spraviť to isté, čo ráno - otvoriť druhú časť brány. Neurobil som to. Vedome a dobrovoľne. V nádeji (proti nádeji), že aspoň jeden človek sa poučí, že pred bránou sa parkovať neoplatí... Mám odskúšané, že keby tam bol, tak povie "Prepáč, prepáč!" a pri ďalšej príležitosti tam stojí zas...

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
Bravó "technik", aj takto sa dá vzbudiť záujem o návštevu katolíckeho kostola, o rozhovor s kňazom... myslím na tých zvedavcov. Kto je ten, kto tu robí také "srandičky"?
Hlásaj Evanjelium vhod i nevhod?
Ježiš v chráme nezdemoloval klietky s holúbkami , neprepichol pneumatiky, ale iba poprevracal stoly t. j. odtiahol auto. Ježiš v spravodlivom hneve neničil, iba premiestňoval. taktže preto Bravó.
Odoslané 2.1.2012 10:15.
emoticonemoticonemoticon emoticon schvalujem.. je to základ slušnosti vodiča neparkovať inému pred garážou alebo výjazdom emoticon a prajem pevne nervy v novom roku.
Odoslané 2.1.2012 10:25.
páčia sa mi tvoje biblické pohľady na svet emoticon ďakujem
Odoslané 2.1.2012 10:32 ako reakcia na Otília Ferenčíková.
Jarmila Semanová
Tomáš,

smelo a s pokojným svedomím si bráň vlastné hranice aj vlastnú bránu.

Skutočná kresťanská láska k blížnemu je práve táto - dávaš mu šancu uvedomiť si, že to, ako sa správa, nie je OK. Je to jeho právo dozvedieť sa to od Teba.
Odoslané 2.1.2012 18:27.
viem si Ta zivo predstavit a dobre sa zabavam. suhlasim s Otkou.. ale, co ked to bol nejaky kardinal? :-)
Odoslané 2.1.2012 18:28.
Kardinál v albánsku? ta co ši? emoticon od chvile, ako som zaradil redukciu som sa dobre zabaval aj ja...
Odoslané 2.1.2012 18:46 ako reakcia na Daniela Cerovská.
No neviem čo presne napísať. Povedal by som, že ja so svojou výbušnou povahou si to viem živo predstaviť ako si doslova musel byť naštvaný vnútri. Zabil si, keď si napísal, že i cez ručnú brzdu a ešte zaradenú rýchlosť si ho ťahal emoticon Ale vyriešil si to nakoniec super. Zatlieskal by som ti. Lebo keby už farár prepichoval gumy na aute... emoticon emoticon emoticon tak to by bolo niečo. Pri tej predstave strácam slová. Ale super!
Odoslané 2.1.2012 22:32.
Tomáš, Tomáš! Blahoslavení, ktorí nevideli a uverili emoticon Zas si spravil jedného človeka blahoslaveným... )len dúfam, že si to uvedomil emoticon)
Odoslané 2.1.2012 22:55.
Myslím si, že najviac evanjelizovaný bol podľa reakcie, ten policajt.
O tých ostatných ....až budúcnosť ukáže.
Odoslané 3.1.2012 11:27.
ja len dúfam, že ma nepreklial do siedmeho pokolenia emoticon
Odoslané 4.1.2012 8:03 ako reakcia na Branislav Markovič.
Som sa fajn pobavil a trochu som Ta aj lutoval. Viem si predstavit ako sa vracias domov po 22 hodinach v aute a zrazu to iste. Mna by asi roztrhlo emoticon Fajn riesenie.
Odoslané 4.1.2012 12:00.
...nepotrebuješ gumovú fľašu na teplú vodu, aby si sa uhrial? ...ti kúpim v second hande, originálku anglickú, pošlem.
Odoslané 4.1.2012 14:34.
ono to bolo 22 hodín za tých pár dní spolu - raz 4, raz 1 za volantom. v ten deň som vyrážal dosť neskoro - okolo 9, vracal som sa pred 15...

otili, vďaka, nepotrebujem
Odoslané 4.1.2012 17:27 ako reakcia na Martin Lojek.
Mi tomu hovoríme termofor emoticon
Odoslané 4.1.2012 18:14 ako reakcia na Otília Ferenčíková.
My tomu hovoríme termofor. Som klikol na blbé i.
Odoslané 4.1.2012 18:15 ako reakcia na Otília Ferenčíková.
Otka, odporucam si precitat ten Davidov pribeh. bolo to trosku ine teplo, totiz ludskost, (jednoslovne vyjadrene) co mu chybalo okolo neho..
Odoslané 5.1.2012 16:00 ako reakcia na Otília Ferenčíková.
Daniela, dodatočne blahoželám k meninkám, ...rada odľahčujem situáciu, viem dobre, že na nedostatok človečiny termofor neúčinkuje... ale, aspoň sa niekto pousmial nad mojím blbým momentálnym nápadom. chichi
Inak dík za pokyn prečítať si Dávidov príbeh.
Tomášov príbeh sledujem tiež pozorne a zdá sa mi, že sa nevie uhriať aj preto, že podpora modlitbová z jeho domoviny nestačí na ten obrovský chlad čo tam zažíva.
Tož, musíme pridať: i modlitbu, i pôst, i almužnu.


Tomáš nám už dá vedieť, na aký účet s tým všetkým.
Odoslané 5.1.2012 16:41 ako reakcia na Daniela Cerovská.
najprv vďaka za pripomenutie Dadkinych menin emoticon vsetko najlepsie aj z mojej strany. Dadka, veď ty vieš... čím neskôr, tým srdečnejšie emoticon

no a tentokrát to naozaj bolo o Dávidovi, ktorému je jednoducho zima, lebo je zima. žiadne inotaje ani skryté významy emoticon to však neznamená, že sa nemusíte modliť emoticon
Odoslané 5.1.2012 16:59 ako reakcia na Otília Ferenčíková.
Otka, vdaka za spomienku!
ale no, ved David sa mohol vedla ohna posadit keby mu bola iba zima :-) ale samozrejme nic nevhodne som nemyslela, aby sme si rozumeli.
s meninami sa netrap :-D pozehnanie a modlitba je vzacnejsie ako prianie a aj ucinnensie. a verim, ze pozehnanie sa vsetkym znamym aj neznamym ujde od Teba casto. vdaka!
co sa postu tyka, v skuskovom obdobi pre mna nesplnitelne, ale tak skusim zatial to ostatne.
Odoslané 5.1.2012 19:10 ako reakcia na tomáš kuník.
to bolo zábavné mal si mu dať ku kolesám nejakú papučku pre výstrahu:-)
Odoslané 4.11.2012 16:08.