« Späť

Môžem sa slobodne rozhodnúť, či zmením svet

Môžem sa slobodne rozhodnúť, či zmením svet

Myslím, že svet funguje na základe nejakých princípov. Jedným z nich je slobodná vôľa, ktorú dal Boh človeku. A v plnej miere ju rešpektuje. Aj preto sa dnes deje vo svete to, čo sa deje.

V poslednom čase je toho akosi veľa. Sýria, sexuálna revolúcia, neúcta k životu ako takému. Ľudia, ktorí za tým všetkým stoja, využívajú naplno svoju slobodnú vôľu. A ich rozhodnutia menia celý svet.

Mám pocit, že tieto veci idú akosi mimo mňa. Málo o tom čítam a málo pre to niečo robím, aby sa veci menili k lepšiemu. Akosi ma to celé presahuje. A pýtam sa, čo môžem ako jednotlivec urobiť.

No uvedomila som si, že aj ja môžem použiť ten silný nástroj – slobodnú vôľu. Slobodne dnes môžem volať na Boha, spolu s pápežom a mnohými kresťanmi na svete, a prosiť Ho, aby daroval pokoj našej zemi. Slobodne môžem o dva týždne ísť do Košíc a bojovať za život. Slobodne sa môžem v rozhovoroch s priateľmi či kolegami postaviť za to, v čo verím. Ak mi záleží. Mám v plnej miere slobodnú vôľu. Je len na mne, ako s ňou naložím.

A tak si dnes veľmi uvedomujem, akú silu má každé moje rozhodnutie. A chcem sa naučiť robiť rozhodnutia, ktoré budú meniť svet...  k lepšiemu.

Komentáre
Prihláste sa pre pridanie komentára
[...] Môžem sa slobodne rozhodnúť, či zmením svet [...] Čítať viac
Odoslané 7.9.2013 10:17.