Profile

Farnosť Lomnička
21 zaregistrovaných užívateľov
1 zapojených komunít
0 zapojených rodín
Miestny správca:
Mgr. Martin Pasiar
Kapláni:
Mgr. Jozef Gorčák
Kontaktné informácie

Vitajte na stránkach farnosti Lomnička

Vitajte na oficiálnych stránkach farnosti Lomnička.

 

Farnosť Lomnička je špecifická tým, že ju obývajú z 99% rómovia. Preto aj duchovná služba vo farnosti zohľadňuje túto okolnosť a je zameraná na evanjelizáciu a základy kresťanského života.

~~~~

 

Stránka má prehľadnú a jednoduchú štruktúru, aby sa návštevník dostal k potrebným informáciám. Ak ste nenašli čo ste na stránke hľadali, neváhajte použiť naše KONTAKTY.

Farnosť LOMNIČKA rešpektuje legislatívu o ochrane osobných údajov. Viac sa dočítate TU

Sväté omše máme zvyčajne takto:

Pondelok     18:00

Utorok          18.00

Streda           7:00

Štvrtok         18:00

Piatok          18:00

Sobota           8.00

Nedeľa - 9.00 a 11.00

 

Medzi nami žije veľa ľudí, ktorí majú túžbu pomáhať druhým. Ak patríš medzi nich, TU nájdeš inšpiráciu na konkrétnu pomoc.

 

Vždy v prvý piatok v mesiaci slávime svätú omšu obetovanú za našich dobrodincov. Pán Boh nám posiela veľa dobrých ľudí ktorí sa za nás modlia, obetujú a pomohli alebo pomáhajú nám tiež materiálne. O niektorých vieme, ale mnohých nepoznáme. Za nich všetkých sa modlíme a za nich a na ich úmysly obetujeme svätú omšu vždy v prvý piatok v mesiaci, prípadne niektorý z najbližších dní.

Blogy

« Späť

Farská púť do Šaštína

Farská púť do Šaštína

Mária nás opäť pozvala k sebe. Tentokrát sme s farnosťou putovali k Sedembolestnej Panne Márii do Šaštína. Po svätej omši si desať manželských párov  obnovilo svoj manželský slub. Všetci sme Matke zverili svoje starosti a podelili sme sa o svoje radosti. Sv.omšu prišiel do Šaštína, spolu s našimi kňazmi, slúžiť aj bývalý p. kaplán, Martin Majda. Bolo to radostné stretnutie.  Cestou do Šaštína sme sa zastavili v bazilike na Starých  Horách, v starobylej Nitre a cestou domov v Mariánke pri Bratislave. Naša krajina je posiatá miestami, na ktorých si uctievame Matku Božiu. V rómskom jazyku sa matka povie "DAJ". Matka dáva - už od počatia dieťaťa v jej lone dáva seba.  Aj Mária nám  neustále dáva - silu, pomocnú ruku, svoje napomenutia, ukazuje smer na ceste do večnosti. Touto cestou ďakujeme dobrodincom so Švédska, ktorí nám  finančne pomohli uskutočniť túto farskú púť. viac foto: fotogaléria/Arok 2014/Šaštín