Dianie vo farnosti

« Späť

DEŇ RODINY 2023 - pozvánka

MAMA - naj povolanie

PARKOVANIE:

Do areálu môžu vstúpiť len organizátori a prevádzkári TRIBUNA PUBu. Prosíme, aby ste využili parkovacie miesta pred škôlkou a pred hornou Jednotou a tých 200 metrov prešli v rámci "buď fit" - aj chôdza je šport cheeky

 

Hasiči majú na starosti usporiadateľskú službu, ale uľahčíme im to aspoň tým, aby nemuseli "riešiť" problémy vznikajúce z pohodlnosti. 

 

 

 

Srdečne Vás pozývame osláviť dňa 11. júna  Deň rodiny 2023  v našej farnosti. Akcia sa začne sv. omšou za rodiny o 8:30 a pokračovať bude na futbalovom ihrisku TJ Novoť v čase od 13.00 – 17.00. Čaká na Vás pestrý program (viď plagáty) a pohostenie (guľáš a iné dobroty). Šikovné gazdinky môžu ako tradične priniesť chutný koláčik. Tešíme sa na všetkých, malých i veľkých cheeky     

 

    organizačný tím DR

 

TU si môžeme pripomenúť minuloročný DEŇ RODINY

 

 

 

 

MAMA - NAJ POVOLANIE

Pozývame Vás spoločne s nami osláviť Deň rodiny 2023. Témou tohto ročníka je Mama – naj povolanie. Tento rok by sme radi vyzdvihli všetko, čo pre nás a pre naše rodiny robia mamy. Chceme vyzdvihnúť, oceniť a uznať  náročné povolanie matky a poďakovať sa za všetko, čo robia pre naše rodiny a celú spoločnosť. 

Cieľom 15. ročníka Dňa rodiny je oceniť materstvo a jeho nezastupiteľný význam. Chceme dať pocítiť mamám, že aj napriek tomu, že sa cítia nedokonalé, ich povolanie je nenahraditeľné.

Matky čelia silnému tlaku okolia a častokrát sú frustrované a nedocenené. Preto sme sa rozhodli venovať 15. ročník Dňa rodiny oslave materstva.  Chceme vyzdvihnúť, oceniť a uznať  náročné povolanie matky a poďakovať sa za všetko, čo robia pre naše rodiny a celú spoločnosť.  

Pápež František hovorí:  “Toto robia matky: vedia prekonávať prekážky a konflikty, vedia šíriť pokoj. Tak sa im darí premieňať averzie na príležitosť k novému zrodu a na príležitosť k rastu. Robia to, lebo vedia zachovávať, matky vedia veci uchovať, vedia skĺbiť dokopy nitky života, všetky. Potrebujeme ľudí schopných utkávať nitky spoločenstva, ktoré budú protiváhou k množstvu ostnatých drôtov rozdelení. A toto matky dokážu.”

Ďakujeme všetkým mamám, ktoré sa životu otvorili prostredníctvom adopcie. Takáto voľba patrí medzi najvyššie formy lásky a otcovstva či materstva. Koľko detí na svete čaká, že sa ich niekto ujme! A koľko manželov si želá byť otcom a matkou, ale z biologických dôvodov to nedokážu, alebo hoci už deti majú, chcú sa podeliť o rodinnú lásku s tým, kto je o ňu ukrátený.

Stojíme tiež pri matkách, ktoré sú rozvedené a opustené a ostali na výchovu svojich detí častokrát úplne samé. Sú to statočné a silné ženy, ktoré nabrali odvahu odísť do neistoty  a nepohodlia v úprimnej snahe zabezpečiť svojim deťom pokojnejší život.

Každá žena je pozvaná stať sa matkou, ale nie každá je pozvaná stať sa matkou v telesnej rovine. Každá dostala od Boha ducha materstva, ale ten sa nemusí prejavovať len starostlivosťou o vlastné deti, ale aj  deti “duchovné”. Preto osobitne ďakujeme všetkým matkám, ktoré prijali pozvanie k duchovnému materstvu a napĺňajú ho s otvoreným srdcom, či už ide o rehoľné sestry,  krstné a birmovné mamy, bez vlastnej rodiny,  vychovávateľky alebo učiteľky.

 

podľa www.denrodiny.sk

 

 

počítadlo

nahlasenie zneuzivania

Výveska

 

Ročný plán čítania Sv. Písma

LIST so šifrou 

info k 1. sv. prijímaniu

info k birmovke

 

FARNIK 18

pre Vás s láskou pripravujeme

FARNIK 17

FARNIK 16

FARNIK 15

FARNIK 14

FARNIK 13

FARNIK 12

FARNIK 11

FARNIK 10

FARNIK 09

FARNIK 08

FARNIK 07

FARNIK 06

 

 

Archív časopisu FARNIK

 

Zodpovednosť za obsah:

SH - autor tohto textu je Štefan Hrbček, farár v Novoti

BR -  autor tohto textu je Blažej Raška, kaplán v Novoti

 

(2019 až 2023: RH - autor tohto textu je Rastislav Hanečák, kaplán v Novoti)

 

články od iných autorov sú podpísané menom a priezviskom, alebo organizáciou, ktorá informáciu odovzdala.

Pri prevzatých textoch je uvedený zdroj a prípadná redakčná úprava.