História

« Späť

1. adventná nedeľa 2014

Liturgický kalendár:

Streda: Sv. Františka Xaverského, kňaza, spomienka.
Štvrtok: Sv. Jána Damascénskeho, kňaza a učiteľa Cirkvi, ľubovoľná spomienka.
Piatok: Prvý piatok v mesiaci december.
Sobota: Sv. Mikuláša, biskupa, ľubovoľná spomienka.
Nedeľa: Druhá adventná nedeľa.

Oznamy

Dnešnou nedeľou začína adventné obdobie, ktoré je časom prípravy na slávnosť Narodenia Pána. Je časom nábožného a radostného očakávania. V tomto období sa používa organ a iné hudobné nástroje s takou umiernenosťou, aby sa nepredchádzalo plnej radosti Narodenia Pána.

Dnes je zbierka na katolícku charitu.

Svätá omša pre prípravu detí na 1. sväté prijímanie v prítomnosti rodičov bude v stredu o 18.00 vo farskom kostole.

Stretnutie birmovancov bude v piatok na sv. omši a po nej v skupinkách s animátormi.

Pripomenutie života sv. Mikuláša pre deti s malými pozornosťami bude v stredu po sv. omši o 18.00 vo farskom kostole.

Prvý piatok v mesiaci: Spovedá sa pol hodinu pred rannými svätými omšami a hodinu pred večernými. V piatok sa spovedá od 16.00. Zároveň bude vyložená Sviatosť oltárna na poklonu. Zvlášť povzbudzujem k životu s Ježišom v Eucharistii birmovancov.

Na budúci týždeň po sv. omšiach budeme zapisovať úmysly na sväté omše.

Spovedanie chorých pred Vianocami, ktorých nespovedáme pravidelne pred prvým piatkom, bude v týždni pred 4. adventnou nedeľou od 16.11. do 19.11. Môžete nám ich nahlasovať v sakristii vo farskom kostole.

 

Oznamy pátrov jezuitov

 

Rok zasväteného života

Sv. Otec František vyhlásil tento cirkevný rok za Rok zasväteného života. Otvoríme ho dnes v spojení so sv. Otcom, keď sa 15 min. pred večernou sv. omšou spoločne pomodlíme Vešpery z breviára, oficiálnu modlitbu zasvätených.

Požehnanie adventných vencov

Dnes pri každej svätej omši požehnáme vence, ktoré si prinesiete.

Rorátne sväté omše

Od pondelka 1. decembra budú vo všedných dňoch adventu o 6.00 hod. rorátne sväté omše so spevom Roste nebesia z výsosti pri svetle lampášikov a fakieľ. 1. decembra budú pripravené v predsieni kostola, kde si ich zapálite a donesiete pred oltár. Tých, čo budú pravidelne chodiť na rorátne omše povzbudzujeme, aby si kahance zažaté odniesli domov a chodili z domu so zažatými kahancami do kostola, kde ich zas položia pred oltár... je to symbolika svetielka nádeje, s ktorým radostne očakávame Narodenie Pána – svetla na osvietenie sveta, ponoreného do tmy hriechu.

Zapisovanie úmyslov sv. omší

na mesiac január bude v stredu 3. decembra pol hodiny pred každou svätou omšou.

Materské centrum

Pozývame mamičky s malými deťmi do Materského centra JPC v stredu, 3. decembra o 10.00 hod. na spoločné stretnutie. Obsahom stretnutia bude duchovná obnova a možnosť sviatosti zmierenia.

Spovedanie

Je prvopiatkový týždeň, spovedáme ako obvykle – teda aj pri ranných svätých omšiach o 6.00 hod a od stredy už od 15.00 hod. Prosíme, aby ste si spoveď neodkladali na posledné dni pred Vianocami.

Modlitby za povolania

Tento týždeň je aj prvý štvrtok v mesiaci, modlíme sa za duchovné povolania, aj večerná svätá omša a po nej nasledujúca Adorácia majú tento úmysel.

Faustínum

Budúcu nedeľu 7. decembra bude o 15.00 hod v našej kaplnke Sedembolestnej Panny Márie  stretnutie členov a sympatizantov hnutia Faustínum.

 

Mgr. Jozef Gallovič
farár  dekan

0
0

Oznamy

Palmová nedeľa "B" 2024

Liturgický kalendár Štvrtok : Štvrtok Pánovej večere (Zelený štvrtok) Piatok : Piatok utrpenia Pána (Veľký piatok) Sobota : Svätá sobota (Biela sobota) Nedeľa : Veľkonočná nedeľa Pánovho zmŕtvychvstania Oznamy Večernou sv. omšou vo Štvrtok Pánovej večere sa začína Veľkonočné trojdnie ukrižovaného, pochovaného a vzkrieseného Pána. Vo štvrtok svätého týždňa (Zelený...
Čítaj ďalej o Palmová nedeľa "B" 2024 »

5. pôstna nedeľa "B" 2024

Liturgický kalendár Utorok : sv. Jozefa, ženícha Preblahoslavenej Panny Márie, slávnosť Nedeľa : Palmová (Kvetná) nedeľa „B“ Oznamy Stretnutie birmovancov bude vo farskom kostole v piatok 22.3.2024 o 17:15 krížová cesta a následne sv. omša o 18:00 hod. Po sv. omši bude katechéza. V stredu 20.3.2024 pozývame na sv. omšu o 18:00 hod. vo farskom kostole všetky deti a ich...
Čítaj ďalej o 5. pôstna nedeľa "B" 2024 »

4. pôstna nedeľa (Laetare) "B" 2024

Liturgický kalendár Nedeľa : 5. pôstna nedeľa „B“ Oznamy Stretnutie birmovancov bude vo farskom kostole v piatok 15.3.2024 na sv. omši o 18:00 hod. Po sv. omši bude katechéza s kňazom. V stredu 13.3.2024 pozývame na sv. omšu o 18:00 hod. vo farskom kostole všetky deti a ich rodičov, ktorí sa pripravujú na 1. sv. prijímanie. Prosíme o nahlásenie chorých (okrem tých,...
Čítaj ďalej o 4. pôstna nedeľa (Laetare) "B" 2024 »

3. pôstna nedeľa "B" 2024

Liturgický kalendár Nedeľa : 4. pôstna nedeľa (Nedeľa Laetare) „B“ Oznamy Stretnutie birmovancov a detí, ktorí sa pripravujú na 1. sv. prijímanie v tomto týždni nebude. Prosíme o nahlásenie chorých (okrem tých, ktorých spovedáme na prvý piatok), ktorí by sa chceli vyspovedať k Veľkonočným sviatkom. Prihlásiť ich môžete v sakristii, telefonicky popr. vo farskej kancelárií...
Čítaj ďalej o 3. pôstna nedeľa "B" 2024 »

2. pôstna nedeľa "B" 2024

Liturgický kalendár Nedeľa : 3. pôstna nedeľa „B“ Oznamy Stretnutie birmovancov bude vo farskom kostole v piatok 1.3.2024 na sv. omši o 18:00 hod. Po sv. omši bude katechéza s kňazom. V stredu 28.2.2024 pozývame na sv. omšu o 18:00 hod. vo farskom kostole všetky deti a ich rodičov, ktorí sa pripravujú na 1. sv. prijímanie. Slávnosť 1. sv. prijímania bude v našej...
Čítaj ďalej o 2. pôstna nedeľa "B" 2024 »
Ukazujem 1 - 5 z 630 výsledkov.
Položiek na stránku 5
z 126