História

« Späť

2. pôstna nedeľa 2014

Liturgický kalendár

Streda: slávnosť sv. Jozefa, ženícha Panny Márie
Budúca nedeľa: 3. pôstna

Oznamy

V stredu teda máme sviatok sv. Jozefa. Sv. omše sú ako v pracovný deň.

Pozývame Vás na Krížovú cestu na Červenej veži každú pôstnu nedeľu o 15.00 hod.

Pozývame vás na modlitbu chvál dnes (v nedeľu) popoludní od 15.30 hod. v kúpeľnej kaplnke.

V sobotu 22. marca bude stretnutie rodičov a detí pripravujúcich sa na 1. sv. prijímanie, spojené s preskúšaním vedomostí, ktoré sú k tomu potrebné. Stretnutie sa bude o 9.00 hod. a bude sa týkať detí zo Základnej školy na Banke.

Pozývame vás na púť do Krakowa a Čenstochovej v dňoch od 26. do 28. júna. Cena je 79 eur. Prihlásiť sa môžete v sakristii farského kostola alebo na kontaktoch uvedených na plagáte. Podrobnejšie informácie sú na nástenke a na našej internetovej stránke.

V sakristii si môžete objednať DVD o Svetových dňoch mládeže, ktoré boli vlani v Rio de Janeiro. Cena je 13 eur.

Na budúcu nedeľu bude sv. omša v Kocuriciach o 10.30 hod.

Na budúcu nedeľu bude zbierka na dokončenie Pastoračného centra a fary. Všetkým darcom vopred Pán Boh zaplať.

 

Oznamy od pátrov jezuitov

 

Pôstne obdobie

Od 2. pôstnej nedele pribudla v sanktuáriu k vrecovine a popolu aj fialová látka, ktorá je liturgickou farbou pokánia. Používa sa najmä pri vysluhovaní sviatosti zmierenia, takže nám pripomína potrebu sviatostného zmierenia s Bohom...

Sedemdňová duchovná obnova

Touto nedeľou končí sedemdňová pôstna obnova, kazateľom už bude člen našej Piešťanskej komunity.

Novéna ku sv. Jozefovi

Od pondelka 10.3. sme začali novénu ku sv. Jozefovi, ktorá skončí v utorok pri večernej svätej omši, ktorá už bude zo slávnosti sv. Jozefa.

Teologický deň

V utorok 18.3. sa zídu kňazi Trnavskej arcidiecézy pri sv. omši (v Katedrále o 10.00 hod.) a prednáškach so svojím arcibiskupom otcom Jánom Oroschom. Prosíme o modlitby za kňazov našej diecézy.

Pobožnosti Krížovej cesty

Budúcu nedeľu o 15.00 hod. sa za prítomnosti kňaza budú modliť krížovú cestu členovia hnutia Viera a svetlo – teda rodiny a priatelia „inak obdarovaných ľudí“ – s mentálnym  postihnutím.

Modlitba k Patrónke Slovenska

Naďalej sa po každej svätej omši modlíme modlitbu za Slovensko k Sedembolestnej Panne Márii, ktorej je naša kaplnka zasvätená.

Poďakovanie za zbierky

Spoločnosť Ježišova na Slovensku vyjadruje úprimnú vďaku všetkým dobrodincom dvoch významných zbierok, ktoré sa uskutočnili v uplynulých mesiacoch, zbierky „Spev pre Afriku“ a zbierky na pomoc obetiam tajfúnu na Filipínach.

Zbierka „Spev pre Afriku“ dosiahla 6687 eur. Financie boli odoslané do Južného Sudánu cez provincialát v Nairobi. Po zvážení bolo 20% sumy použitých na stavebný dozor prístavby jezuitskej strednej školy vo Wau, kde sa kapacita školy rozširuje zo 450 na 800 študentov; 80% zbierky bude použitých na dva hlavné vzdelávacie projekty jezuitskej komunity v Rumbeku.

Zbierka pre pomoc obetiam tajfúnu Hayian na Filipínach dosiahla 8465 eur a bola zaslaná filipínskej provincii prostredníctvom generalátu v Ríme. Spolu s ostatnými zbierkami bude použitá na výstavbu 150 príbytkov v lokalite Hernani, región východný Samar. Sócius filipínskej provincie páter William Abbott, ktorý sám má z matkinej strany slovenské korene a je informovaný o zbierke, vyjadruje osobitnú vďaku všetkým na Slovensku.

Peter Sabol, farár

0
0

Oznamy

2. Veľkonočná nedeľa (Božieho milosrdenstva)

Liturgický kalendár Pondelok : Zvestovanie Pána, slávnosť (preložená z 25. marca) Štvrtok : sv. Stanislava, biskupa a mučeníka, spomienka Nedeľa : 3. Veľkonočná nedeľa Zbierka na Boží hrob bola spolu 1 700 EUR a veľkonočná farská ofera bola spolu 5 130 EUR. Úprimné Pán Boh zaplať. V stredu pozývame na sv. omšu o 18:00 hod. vo farskom kostole všetky deti a ich rodičov,...
Čítaj ďalej o 2. Veľkonočná nedeľa (Božieho milosrdenstva) »

Veľkonočná nedeľa 2024

Liturgický kalendár Pondelok – Sobota : Veľkonočná oktáva Nedeľa : 2. Veľkonočná nedeľa – Nedeľa Božieho milosrdenstva Oznamy Veľkonočnou nedeľou Kristovho zmŕtvychvstania , ktorá je najväčším kresťanským sviatkom a nedeľou všetkých nedieľ, začína veľkonočné obdobie , počas ktorého sa namiesto Anjel Pána modlíme Raduj sa, nebies kráľovná. Dnes je farská veľkonočná...
Čítaj ďalej o Veľkonočná nedeľa 2024 »

Palmová nedeľa "B" 2024

Liturgický kalendár Štvrtok : Štvrtok Pánovej večere (Zelený štvrtok) Piatok : Piatok utrpenia Pána (Veľký piatok) Sobota : Svätá sobota (Biela sobota) Nedeľa : Veľkonočná nedeľa Pánovho zmŕtvychvstania Oznamy Večernou sv. omšou vo Štvrtok Pánovej večere sa začína Veľkonočné trojdnie ukrižovaného, pochovaného a vzkrieseného Pána. Vo štvrtok svätého týždňa (Zelený...
Čítaj ďalej o Palmová nedeľa "B" 2024 »

5. pôstna nedeľa "B" 2024

Liturgický kalendár Utorok : sv. Jozefa, ženícha Preblahoslavenej Panny Márie, slávnosť Nedeľa : Palmová (Kvetná) nedeľa „B“ Oznamy Stretnutie birmovancov bude vo farskom kostole v piatok 22.3.2024 o 17:15 krížová cesta a následne sv. omša o 18:00 hod. Po sv. omši bude katechéza. V stredu 20.3.2024 pozývame na sv. omšu o 18:00 hod. vo farskom kostole všetky deti a ich...
Čítaj ďalej o 5. pôstna nedeľa "B" 2024 »

4. pôstna nedeľa (Laetare) "B" 2024

Liturgický kalendár Nedeľa : 5. pôstna nedeľa „B“ Oznamy Stretnutie birmovancov bude vo farskom kostole v piatok 15.3.2024 na sv. omši o 18:00 hod. Po sv. omši bude katechéza s kňazom. V stredu 13.3.2024 pozývame na sv. omšu o 18:00 hod. vo farskom kostole všetky deti a ich rodičov, ktorí sa pripravujú na 1. sv. prijímanie. Prosíme o nahlásenie chorých (okrem tých,...
Čítaj ďalej o 4. pôstna nedeľa (Laetare) "B" 2024 »
Ukazujem 1 - 5 z 632 výsledkov.
Položiek na stránku 5
z 127