História

« Späť

22. nedeľa v cezročnom období 2014

Liturgický kalendár

Streda: sv. Gregora Veľkého, pápeža a učiteľa Cirkvi, spomienka
Piatok: 1. piatok v mesiaci
Sobota: Panny Márie v sobotu, ľubovoľná spomienka
Nedeľa: 23. nedeľa v období cez rok.

Oznamy

Sv. omša Veni Sancte na začiatku školského roku pre žiakov, študentov a učiteľov bude v piatok o 18.00 vo farskom kostole.

Prosíme rodičov detí 3. ročníka, ktoré majú pristúpiť k Prvému svätému prijímaniu v tomto školskom roku, ako aj detí 2. ročníka, ktoré majú pristúpiť k Prvému svätému prijímaniu o dva roky, aby si prihlášky a slovníčky o účasti na svätých omšiach vyzdvihli po svätých omšiach u dp. farára alebo kaplána vo farskom alebo filiálnom kostole. Prihlášky si môžete vyzdvihnúť do 14. septembra 2014. Termín odovzdania prihlášok je do 5. októbra 2014 na farskom úrade alebo po sv. omšiach dp. farárovi alebo kaplánovi.

Tento týždeň máme Prvý piatok v mesiaci. Spovedať budeme pol hodinu pred rannými sv. omšami a hodinu pred večernými sv. omšami. V piatok budeme spovedať už od 15.30 hod., kedy bude vyložená Najsvätejšia Sviatosť. Zvlášť pozývame ku sviatosti zmierenia žiakov a študentov, aby mohli začať nový školský rok s čistým srdcom.
Na filiálkach sa spovedá hodinu pred sv. omšami.

Túto stredu 3. septembra budeme pokračovať v biblických stretnutiach o 19.00 hod. v Pastoračnom centre sv. Cyrila a Metoda. Sú určené pre všetkých, ktorí majú záujem hlbšie vniknúť do tajomstiev Sv. písma.

Rímskokatolícka farnosť sv. Víta vo Veľkých Kostoľanoch pozýva všetkých ctiteľov Panny Márie na výročnú púť do Hájička v dňoch 6. - 8. septembra 2014. Pozvanie prijali vzácni hostia: J. E. Mons. Jozef Haľko, bratislavský pomocný biskup a vdp. Ivan Šulík, riaditeľ Spolku sv. Vojtecha. Viac informácii o programe je na plagáte vo výveske.

V dňoch 5. - 7.9.2014 sa koná výročná púť do Mariánky. Program púte je vo výveske.

Topoľčianska púť v jubilejnom roku Sedembolestnej Panny Márie sa koná v dňoch 4. - 7.9.2014. Viac informácii o programe nájdete na plagáte vo výveske.

Fotografie na CD alebo DVD z birmovky z kostola sv. Štefana sú k dispozícii vo Videonicse na Teplickej ulici.

 

Oznamy pátrov jezuitov

 

Zapisovanie úmyslov svätých omší na mesiac október bude v stredu 3.9.2014 pol hodiny pred svätými omšami.

Je prvopiatkový týždeň, spovedáme ako obvykle, od stredy do piatku už od 15.00 hod.

V prvý štvrtok mesiaca prosíme Pána o duchovné povolania, po večernej sv. omši aj pred vyloženou Sviatosťou Oltárnou.

Prvá sobota mesiaca spomienka Panny Márie v sobotu.

Novéna k Sedembolestnej Panne Márii ako duchovná príprava na Slávnosť Sedembolestnej Panny Márie začne v sobotu 6. septembra. Novéna bude každý deň po večernej svätej omši pred vystavenou Sviatosťou Oltárnou.

Keďže naša kaplnka je zasvätená Sedembolestnej Panne Márii, budeme mať už v nedeľu 14. septembra večer slávnostnú koncelebrovanú svätú omšu. Hlavným celebrantom bude náš páter provinciál Rudolf Uher SJ. Po nej vás všetkých pozývame  na agapé.

V nedeľu 7. septembra je sviatok Troch košických mučeníkov: Marka Križina, Melichara Grodzieckeho SJ a Štefana Pongrácza SJ, patrónov našej slovenskej provincie Spoločnosti Ježišovej. Ich relikvie budú vystavené na bočnom oltári tejto kaplnky.

Spoločenstvá pre mladých: Riaditeľ Jezuitského pastoračného centra v Piešťanoch pozýva stredoškolákov do formačného projektu „Discover“, ktorý bude prebiehať v rámci malých spoločenstiev. Jedno spoločenstvo sa bude stretať vo štvrtok o 18.00 hod a druhé v piatok o 17.00 hod. Stredoškoláci sa môžu prihlásiť v sakristii jezuitského kostola do 15. septembra 2014.

Miništrantské stretká: Po prázdninách opäť pozývame chlapcov na miništrantské stretká. Stretnutia sú každý piatok: pre mladších (prváci, druháci a tretiaci) o 17.00 hod. a pre starších o 19.30 hod v pastoračnej miestnosti pri Kaplnke. Každý piatok je aj miništrantská sv. omša o 18.30 hod. Prvé stretnutie bude v piatok 5. septembra.

Materské centrum Jezuitského pastoračného centra v Piešťanoch pozýva mamičky s malými deťmi na stretnutie, ktoré sa uskutoční v stredu 3. septembra o 10.00 hod. Obsahom stretnutia bude duchovná obnova, ktorú povedie p. Peter Zahoránsky SJ. Pri tejto príležitosti bude možné pristúpiť aj k sviatosti zmierenia pred prvým piatkom.

Jozef  Gallovič, farár

0
0

Oznamy

Palmová nedeľa "B" 2024

Liturgický kalendár Štvrtok : Štvrtok Pánovej večere (Zelený štvrtok) Piatok : Piatok utrpenia Pána (Veľký piatok) Sobota : Svätá sobota (Biela sobota) Nedeľa : Veľkonočná nedeľa Pánovho zmŕtvychvstania Oznamy Večernou sv. omšou vo Štvrtok Pánovej večere sa začína Veľkonočné trojdnie ukrižovaného, pochovaného a vzkrieseného Pána. Vo štvrtok svätého týždňa (Zelený...
Čítaj ďalej o Palmová nedeľa "B" 2024 »

5. pôstna nedeľa "B" 2024

Liturgický kalendár Utorok : sv. Jozefa, ženícha Preblahoslavenej Panny Márie, slávnosť Nedeľa : Palmová (Kvetná) nedeľa „B“ Oznamy Stretnutie birmovancov bude vo farskom kostole v piatok 22.3.2024 o 17:15 krížová cesta a následne sv. omša o 18:00 hod. Po sv. omši bude katechéza. V stredu 20.3.2024 pozývame na sv. omšu o 18:00 hod. vo farskom kostole všetky deti a ich...
Čítaj ďalej o 5. pôstna nedeľa "B" 2024 »

4. pôstna nedeľa (Laetare) "B" 2024

Liturgický kalendár Nedeľa : 5. pôstna nedeľa „B“ Oznamy Stretnutie birmovancov bude vo farskom kostole v piatok 15.3.2024 na sv. omši o 18:00 hod. Po sv. omši bude katechéza s kňazom. V stredu 13.3.2024 pozývame na sv. omšu o 18:00 hod. vo farskom kostole všetky deti a ich rodičov, ktorí sa pripravujú na 1. sv. prijímanie. Prosíme o nahlásenie chorých (okrem tých,...
Čítaj ďalej o 4. pôstna nedeľa (Laetare) "B" 2024 »

3. pôstna nedeľa "B" 2024

Liturgický kalendár Nedeľa : 4. pôstna nedeľa (Nedeľa Laetare) „B“ Oznamy Stretnutie birmovancov a detí, ktorí sa pripravujú na 1. sv. prijímanie v tomto týždni nebude. Prosíme o nahlásenie chorých (okrem tých, ktorých spovedáme na prvý piatok), ktorí by sa chceli vyspovedať k Veľkonočným sviatkom. Prihlásiť ich môžete v sakristii, telefonicky popr. vo farskej kancelárií...
Čítaj ďalej o 3. pôstna nedeľa "B" 2024 »

2. pôstna nedeľa "B" 2024

Liturgický kalendár Nedeľa : 3. pôstna nedeľa „B“ Oznamy Stretnutie birmovancov bude vo farskom kostole v piatok 1.3.2024 na sv. omši o 18:00 hod. Po sv. omši bude katechéza s kňazom. V stredu 28.2.2024 pozývame na sv. omšu o 18:00 hod. vo farskom kostole všetky deti a ich rodičov, ktorí sa pripravujú na 1. sv. prijímanie. Slávnosť 1. sv. prijímania bude v našej...
Čítaj ďalej o 2. pôstna nedeľa "B" 2024 »
Ukazujem 1 - 5 z 630 výsledkov.
Položiek na stránku 5
z 126