História

« Späť

23. nedeľa v cezročnom období 2014

Liturgický kalendár

Pondelok: NARODENIE PANNY MÁRIE. Sviatok.
Sobota: Sv. Jána Zlatoústeho, biskupa a učiteľa Cirkvi. Spomienka.
Budúca nedeľa: 24. v Cezročnom období. POVÝŠENIE SVÄTÉHO KRÍŽA.

Oznamy

Prosíme rodičov detí 3. ročníka, ktoré majú pristúpiť k Prvému svätému prijímaniu v tomto školskom roku, ako aj detí 2. ročníka, ktoré majú pristúpiť k Prvému svätému prijímaniu o dva roky, aby si prihlášky a slovníčky o účasti na svätých omšiach vyzdvihli po svätých omšiach u dp. farára alebo kaplána vo farskom alebo filiálnom kostole. Prihlášky si môžete vyzdvihnúť do 14. septembra 2014. Termín odovzdania prihlášok je do 5. októbra 2014 na farskom úrade alebo po sv. omšiach dp. farárovi alebo kaplánovi.

Sväté omše pre deti 2. a 3. ročníka, ktoré sa pripravujú na Prvé sväté prijímanie, spolu s ich rodičmi, budú bývať v stredu vo farskom kostole o 18.00. Začínajú už toho týždňa. Prihlášky a Slovníčky pre deti si môžete vyzdvihnúť aj po tejto svätej omši. Zároveň to bude možnosť stretnutia kňaza s rodičmi a dohodnutia sa na ďalšej spolupráci.

Stretnutie s birmovancami 9. ročníka bude v piatok na svätej omši a po nej, kedy sa dohodneme na ďalšom postupe prípravy. Stretnutie s animátormi bude v utorok po sv. omši. Toho roku nezačína príprava na birmovku so žiakmi 8. triedy. Prípravu s nimi začneme až v 9. ročníku.

Dospelí záujemcovia o sviatosť krstu alebo prvého svätého prijímania alebo birmovania sa môžu nahlásiť na farskom úrade alebo po svätých omšiach dp. farárovi alebo kaplánovi.

Stretnutie s miništrantami bude v piatok o 16.30 v Pastoračnom centre.

Biblické stretnutie bude v stredu po sv. omši v Pastoračnom centre (PC).

Stretnutie s mimoriadnymi rozdávateľmi sv. prijímania bude vo štvrtok po sv. omši v PC.

Odprosujúca pobožnosť za zneuctenie krížovej cesty na Červenej veži bude v nedeľu na sviatok Povýšenia svätého kríža. Sprievod začne o 15.00 od farského kostola.

Na budúcu nedeľu bude zbierka na Pastoračné centrum a ozvučenie v kostole.

Farská púť do Šaštína sa uskutoční v pondelok 15.9.2014. Odchod autobusu bude o 8.30 od kostola v Banke a 8.35 zo zástavky pri kruhovom objazde (reštaurácia Lemon). Prihlásiť sa môžete u p. Jánošku Dominika (č.t. 0907243517) alebo p. Nedorostovej Jarmily. Cena autobusu 5 €/osoba.

V septembri od 1. do 30. prebieha zbierka „Boj proti hladu“. Zbierku môžete podporiť modlitbou, finančne cez účet, poslaním SMS v cene 2,- € v tvare: DMS VINCENT na číslo 877 alebo kúpou medovníkového srdiečka. Prosíme tých, ktorí sú ochotní pomôcť napečením medovníkových srdiečok a ich predávaním. Medovníkové srdiečka môžete priniesť do sakristie každý deň ráno po sv. omši p. kostolníčke, u ktorej sa môžete nahlásiť aj s ďalšou pomocou. Viac informácii na nástenke alebo plagátoch.

 

Oznamy pátrov jezuitov

 

Dnes, 7. septembra je sviatok Troch košických mučeníkov: Marka Križina, Melichara Grodzieckeho SJ a Štefana Pongrácza SJ, patrónov našej slovenskej provincie Spoločnosti Ježišovej. Ich relikvie sú vystavené na bočnom oltári tejto kaplnky. Obraz za relikviami je fotografia obrovského transparentu týchto mučeníkov, ktorý bol inštalovaný na košickom letisku počas slávnostnej sv. omše, keď ich blahoslavený Ján Pavol II. svätorečil.

Faustínum na budúcu nedeľu, ako obyčajne bude v tejto kaplnke o 15.00 stretnutie členov a sympatizantov hnutia Faustínum.

Novéna k Sedembolestnej Panne Márii ako duchovná príprava na Slávnosť Sedembolestnej Panny Márie začala v sobotu 6. septembra. Novéna bude každý deň po večernej svätej omši pred vystavenou Sviatosťou Oltárnou, skončí v nedeľu večer.

Keďže naša kaplnka je zasvätená Sedembolestnej Panne Márii, budeme mať už v nedeľu 14. septembra večer slávnostnú koncelebrovanú svätú omšu. Hlavným celebrantom bude náš páter provinciál Rudolf Uher SJ. Po nej vás všetkých pozývame  na agapé.

Prosíme ochotné kuchárky, ktoré môžu, aby prispeli pečivom, resp. zákuskami na toto agapé. Naše domové kuchárky vám ochotne povedia, čo by potrebovali.

Slávnosť Sedembolestnej Panny Márie: aj keď nie je prikázaný sviatok, budúci pondelok bude nedeľný bohoslužobný poriadok. V tento deň možno v našej kaplnke získať úplné odpustky pri splnení obvyklých podmienok.

Spoločenstvá pre mladých: Riaditeľ Jezuitského pastoračného centra v Piešťanoch pozýva stredoškolákov do formačného projektu „Discover“, ktorý bude prebiehať v rámci malých spoločenstiev. Jedno spoločenstvo sa bude stretať vo štvrtok o 18.00 hod a druhé v piatok o 17.00 hod. Stredoškoláci sa môžu prihlásiť v sakristii jezuitského kostola do 15. septembra 2014.

 

Jozef  Gallovič, farár

0
0

Oznamy

Palmová nedeľa "B" 2024

Liturgický kalendár Štvrtok : Štvrtok Pánovej večere (Zelený štvrtok) Piatok : Piatok utrpenia Pána (Veľký piatok) Sobota : Svätá sobota (Biela sobota) Nedeľa : Veľkonočná nedeľa Pánovho zmŕtvychvstania Oznamy Večernou sv. omšou vo Štvrtok Pánovej večere sa začína Veľkonočné trojdnie ukrižovaného, pochovaného a vzkrieseného Pána. Vo štvrtok svätého týždňa (Zelený...
Čítaj ďalej o Palmová nedeľa "B" 2024 »

5. pôstna nedeľa "B" 2024

Liturgický kalendár Utorok : sv. Jozefa, ženícha Preblahoslavenej Panny Márie, slávnosť Nedeľa : Palmová (Kvetná) nedeľa „B“ Oznamy Stretnutie birmovancov bude vo farskom kostole v piatok 22.3.2024 o 17:15 krížová cesta a následne sv. omša o 18:00 hod. Po sv. omši bude katechéza. V stredu 20.3.2024 pozývame na sv. omšu o 18:00 hod. vo farskom kostole všetky deti a ich...
Čítaj ďalej o 5. pôstna nedeľa "B" 2024 »

4. pôstna nedeľa (Laetare) "B" 2024

Liturgický kalendár Nedeľa : 5. pôstna nedeľa „B“ Oznamy Stretnutie birmovancov bude vo farskom kostole v piatok 15.3.2024 na sv. omši o 18:00 hod. Po sv. omši bude katechéza s kňazom. V stredu 13.3.2024 pozývame na sv. omšu o 18:00 hod. vo farskom kostole všetky deti a ich rodičov, ktorí sa pripravujú na 1. sv. prijímanie. Prosíme o nahlásenie chorých (okrem tých,...
Čítaj ďalej o 4. pôstna nedeľa (Laetare) "B" 2024 »

3. pôstna nedeľa "B" 2024

Liturgický kalendár Nedeľa : 4. pôstna nedeľa (Nedeľa Laetare) „B“ Oznamy Stretnutie birmovancov a detí, ktorí sa pripravujú na 1. sv. prijímanie v tomto týždni nebude. Prosíme o nahlásenie chorých (okrem tých, ktorých spovedáme na prvý piatok), ktorí by sa chceli vyspovedať k Veľkonočným sviatkom. Prihlásiť ich môžete v sakristii, telefonicky popr. vo farskej kancelárií...
Čítaj ďalej o 3. pôstna nedeľa "B" 2024 »

2. pôstna nedeľa "B" 2024

Liturgický kalendár Nedeľa : 3. pôstna nedeľa „B“ Oznamy Stretnutie birmovancov bude vo farskom kostole v piatok 1.3.2024 na sv. omši o 18:00 hod. Po sv. omši bude katechéza s kňazom. V stredu 28.2.2024 pozývame na sv. omšu o 18:00 hod. vo farskom kostole všetky deti a ich rodičov, ktorí sa pripravujú na 1. sv. prijímanie. Slávnosť 1. sv. prijímania bude v našej...
Čítaj ďalej o 2. pôstna nedeľa "B" 2024 »
Ukazujem 1 - 5 z 630 výsledkov.
Položiek na stránku 5
z 126