História

« Späť

6. nedeľa v cezročnom období 2014

Liturgický kalendár

Sobota: liturgický sviatok Katedra sv. Petra
Budúca nedeľa: 7. nedeľa v Období cez rok

Oznamy

Pozývame vás na neokatechumenátne katechézy, ktoré bývajú každý pondelok a štvrtok v pastoračnom centre sv. Cyrila a Metoda. Pomáhajú prehĺbiť život viery a život so svätým Písmom a dopĺňajú chýbajúci katechumenát, aký bol v prvotnej Cirkvi, kde sa katechumeni dlhý čas pripravovali na prijatie krstu a na začlenenie do Cirkvi.

Arcibiskup Ján Orosch vydal dekrét, ktorým určil 27 chrámov na území Trnavskej arcidiecézy, v ktorých sa dajú počas Jubilejného roka Sedembolestnej Panny Márie získať úplné odpustky, za zvyčajných podmienok, vo sviatky Panny Márie. V našom dekanáte je to kostol sv. Štefana, kaplnka pátrov jezuitov a kostol sv. Víta vo Veľkých Kostoľanoch. Dekrét je zverejnený na nástenke a na našej internetovej stránke.

Pozývame vás na stretnutie manželov, ktoré bude v piatok 21. februára od 19.00 hod. v Pastoračnom centre vedľa kostola sv. Cyrila a Metoda v Piešťanoch. Je určené pre manželov všetkých vekových kategórií, nezáleží či vaše manželstvo má 3 alebo 30 rokov. Môžete prísť spoločne i jednotlivo. Ak neviete čo s deťmi príďte aj s nimi - bude o ne postarané. Cieľom je nájsť si chvíľu pre seba, obohatiť sa navzájom, spolu s inými prežiť hodnotný večer. Hosťom stretnutia je p. Peter Záhoranský SJ. Viac informácií je na plagáte na nástenke a na našej internetovej stránke.

Spolu s farnosťou sv. Štefana organizujeme ples v Kursalóne v sobotu 1. marca. Vstupné je 34 eur. Vstupenky si ešte stále môžete zakúpiť na farských úradoch.

Sestry premonštrátky vo Vrbovom pozývajú slobodné dievčatá a ženy vo veku od 17 do 35 rokov na pôstnu duchovnú obnovu a to v čase od 14. do 16. marca. Podrobnejšie informácie sú na nástenke.

Pozývame vás na púť do Prahy v čase od 12. do 14. júna. Navštíviť môžeme chrám sv. Víta, pražské jezuliatko, či strahovskú knižnicu. Cena je 117 eur. Prihlásiť sa možno v sakristii kostola sv. Cyrila a Metoda, e-mailom alebo telefonicky na kontaktoch uvedených na plagáte. Podrobnejšie informácie sú na nástenke a na našej internetovej stránke.

Dnes je zbierka na dokončenie Pastoračného centra a fary. Všetkým darcom Pán Boh zaplať!

 

Oznamy pátrov jezuitov

 

2% z daní

Aj tento rok možno podporiť niektorú z dobročinných organizácií 2% z daní. Zajtra je posledný dátum, kedy môžu zamestnanci požiadať svojich  zamestnávateľov o vykonanie ročného zúčtovania preddavkov na daň. Príslušné tlačivá sú aj na stránkach farnosti sv. Cyrila a Metoda v Piešťanoch.

Duchovná obnova CVX

Pozývame vás na veľkopôstnu 9-týždňovú duchovnú obnovu v malých spoločenstvách, ako duchovnú prípravu na Veľkú noc. Pre záujemcov bude táto obnova pokračovať vo forme 3-ročnej duchovnej formácie v rámci Spoločenstiev kresťanského života (CVX).

Pozvaní sú: mládež i dospelí, slobodní, aj manželia (s podmienkou účasti oboch partnerov), ale aj rozvedení či znova zosobášení  (teda aj tí, ktorí nemajú možnosť pristupovať k sviatostiam).

Začiatok je spoločný, v sobotu 8. marca o 19.45 hod. v Kaplnke Sedembolestnej Panny Márie s následným pokračovaním v malých spoločenstvách nasledujúci týždeň.

Prihlásiť sa možno najneskôr do 2. marca 2014 v sakristii Kaplnky po sv. omšiach u pátra Leopolda Slaninku SJ.

Peter Sabol, farár

0
0

Oznamy

2. Veľkonočná nedeľa (Božieho milosrdenstva)

Liturgický kalendár Pondelok : Zvestovanie Pána, slávnosť (preložená z 25. marca) Štvrtok : sv. Stanislava, biskupa a mučeníka, spomienka Nedeľa : 3. Veľkonočná nedeľa Zbierka na Boží hrob bola spolu 1 700 EUR a veľkonočná farská ofera bola spolu 5 130 EUR. Úprimné Pán Boh zaplať. V stredu pozývame na sv. omšu o 18:00 hod. vo farskom kostole všetky deti a ich rodičov,...
Čítaj ďalej o 2. Veľkonočná nedeľa (Božieho milosrdenstva) »

Veľkonočná nedeľa 2024

Liturgický kalendár Pondelok – Sobota : Veľkonočná oktáva Nedeľa : 2. Veľkonočná nedeľa – Nedeľa Božieho milosrdenstva Oznamy Veľkonočnou nedeľou Kristovho zmŕtvychvstania , ktorá je najväčším kresťanským sviatkom a nedeľou všetkých nedieľ, začína veľkonočné obdobie , počas ktorého sa namiesto Anjel Pána modlíme Raduj sa, nebies kráľovná. Dnes je farská veľkonočná...
Čítaj ďalej o Veľkonočná nedeľa 2024 »

Palmová nedeľa "B" 2024

Liturgický kalendár Štvrtok : Štvrtok Pánovej večere (Zelený štvrtok) Piatok : Piatok utrpenia Pána (Veľký piatok) Sobota : Svätá sobota (Biela sobota) Nedeľa : Veľkonočná nedeľa Pánovho zmŕtvychvstania Oznamy Večernou sv. omšou vo Štvrtok Pánovej večere sa začína Veľkonočné trojdnie ukrižovaného, pochovaného a vzkrieseného Pána. Vo štvrtok svätého týždňa (Zelený...
Čítaj ďalej o Palmová nedeľa "B" 2024 »

5. pôstna nedeľa "B" 2024

Liturgický kalendár Utorok : sv. Jozefa, ženícha Preblahoslavenej Panny Márie, slávnosť Nedeľa : Palmová (Kvetná) nedeľa „B“ Oznamy Stretnutie birmovancov bude vo farskom kostole v piatok 22.3.2024 o 17:15 krížová cesta a následne sv. omša o 18:00 hod. Po sv. omši bude katechéza. V stredu 20.3.2024 pozývame na sv. omšu o 18:00 hod. vo farskom kostole všetky deti a ich...
Čítaj ďalej o 5. pôstna nedeľa "B" 2024 »

4. pôstna nedeľa (Laetare) "B" 2024

Liturgický kalendár Nedeľa : 5. pôstna nedeľa „B“ Oznamy Stretnutie birmovancov bude vo farskom kostole v piatok 15.3.2024 na sv. omši o 18:00 hod. Po sv. omši bude katechéza s kňazom. V stredu 13.3.2024 pozývame na sv. omšu o 18:00 hod. vo farskom kostole všetky deti a ich rodičov, ktorí sa pripravujú na 1. sv. prijímanie. Prosíme o nahlásenie chorých (okrem tých,...
Čítaj ďalej o 4. pôstna nedeľa (Laetare) "B" 2024 »
Ukazujem 1 - 5 z 632 výsledkov.
Položiek na stránku 5
z 127