História

« Späť

6. veľkonočná nedeľa 2014

Liturgický kalendár

Pondelok: spomienka sv. Filipa Neriho, kňaza
Štvrtok: slávnosť Nanebovstúpenie Pána
Budúca nedeľa: 7. veľkonočná nedeľa

Oznamy

Vo štvrtok teda máme slávnosť Nanebovstúpenie Pána, kedy Pán Ježiš na štyridsiaty deň po svojom zmŕtvychvstaní odišiel do neba. Sväté omše sú ako vo všedný deň.

Na budúcu sobotu 31. mája o 9.30 hod. vo farskom kostole bude stretnutie rodičov druhákov. Téma stretnutia - vyhodnotenie prvého roka prípravy na 1. sv. prijímanie.

Ešte stále je možné zapojiť sa do petície za vypísanie referenda na ochranu rodín a manželstiev. Môžete tak urobiť aj vy pri východe z kostola.

Vo farskom kostole sv. Cyrila a Metoda si môžete pozrieť výstavku prác z keramickej dielne žiakov a študentov Cirkevnej základnej školy sv. Márie Goretti a Gymnázia sv. Michala Archanjela na tému Sedembolestná, v rámci Roka Sedembolestnej Panny Márie.

Spoločenstvo Eucharistický plameň pozýva na modlitbu v piatok do kúpeľnej kaplnky o 19.00 hod. 

Ešte sú voľné termíny úmyslov na sv. omše vo farskom kostole na mesiace jún, júl a august. Môžete si zahlásiť svoje úmysly.

Pozývame vás na púť do Medjugorja. Podrobnejšie informácie na nástenke.

Na budúcu nedeľu bude zbierka na katolícke masmédiá. Všetkým darcom vopred úprimné Pán Boh zaplať.

 

Oznamy od pátrov jezuitov

 

Zomrel P. Šebastián Labo SJ

Posilneného sviatosťami si ho Pán života a smrti povolal k sebe dňa 22. mája vo veku 82 rokov. Rozlúčka so zosnulým bude v Trnavskom jezuitskom kostole Najsv. Trojice v utorok 27. mája pri svätej omši o 10.00 hod. a o 16.00 v jeho rodisku – Valaskej Belej, kde bude pochovaný.

Nanebovstúpenie Pána

Vo štvrtok je prikázaný sviatok Nanebovstúpenia Pána. Sväté omše budú ako vo všedné dni a pribudne aj svätá omša o 17.00 hod. 

Prosebné dni

V pondelok, utorok a v stredu sú prosebné dni za úrodu.  

Novéna k Duchu Svätému

V piatok 30. mája sa začína novéna k Duchu Svätému.

Zbierka pre Balkán

Keďže Balkán zasiahli povodne, ktoré boli jedny z najničivejších v histórii, Slovenská katolícka charita vyhlásila finančnú aj materiálnu zbierku na pomoc rodinám v Bosne a Hercegovine a v Srbsku. Informácie o tom, ako je možné zapojiť sa finančne, aké veci darovať a zoznam centier, ktoré materiálnu pomoc prijímajú, nájdete na internetovej stránke www.charita.sk. Ďakujeme všetkým za solidaritu s tisíckami rodín v núdzi.

Zapisovanie úmyslov svätých omší

Pretože 1. júna pripadá na nedeľu, úmysly na júl budeme zapisovať až nasledujúci pondelok, 2. júna.

Peter Sabol, farár

 

0
0

Oznamy

4. Veľkonočná nedeľa (Dobrého Pastiera) 2024

Liturgický kalendár Utorok : sv. Vojtecha, biskupa a mučeníka, spomienka Štvrtok : sv. Marka, evanjelistu, sviatok Nedeľa : 5. Veľkonočná nedeľa „B“ Oznamy Dnes je zbierka na kňazský seminár . Úprimné Pán Boh zaplať za milodary, ktoré obetujete. V stredu pozývame na sv. omšu o 18:00 hod. vo farskom kostole všetky deti a ich rodičov, ktorí sa pripravujú na 1. sv....
Čítaj ďalej o 4. Veľkonočná nedeľa (Dobrého Pastiera) 2024 »

2. Veľkonočná nedeľa (Božieho milosrdenstva) 2024

Liturgický kalendár Pondelok : Zvestovanie Pána, slávnosť (preložená z 25. marca) Štvrtok : sv. Stanislava, biskupa a mučeníka, spomienka Nedeľa : 3. Veľkonočná nedeľa Zbierka na Boží hrob bola spolu 1 700 EUR a veľkonočná farská ofera bola spolu 5 130 EUR. Úprimné Pán Boh zaplať. V stredu pozývame na sv. omšu o 18:00 hod. vo farskom kostole všetky deti a ich rodičov,...
Čítaj ďalej o 2. Veľkonočná nedeľa (Božieho milosrdenstva) 2024 »

Veľkonočná nedeľa 2024

Liturgický kalendár Pondelok – Sobota : Veľkonočná oktáva Nedeľa : 2. Veľkonočná nedeľa – Nedeľa Božieho milosrdenstva Oznamy Veľkonočnou nedeľou Kristovho zmŕtvychvstania , ktorá je najväčším kresťanským sviatkom a nedeľou všetkých nedieľ, začína veľkonočné obdobie , počas ktorého sa namiesto Anjel Pána modlíme Raduj sa, nebies kráľovná. Dnes je farská veľkonočná...
Čítaj ďalej o Veľkonočná nedeľa 2024 »

Palmová nedeľa "B" 2024

Liturgický kalendár Štvrtok : Štvrtok Pánovej večere (Zelený štvrtok) Piatok : Piatok utrpenia Pána (Veľký piatok) Sobota : Svätá sobota (Biela sobota) Nedeľa : Veľkonočná nedeľa Pánovho zmŕtvychvstania Oznamy Večernou sv. omšou vo Štvrtok Pánovej večere sa začína Veľkonočné trojdnie ukrižovaného, pochovaného a vzkrieseného Pána. Vo štvrtok svätého týždňa (Zelený...
Čítaj ďalej o Palmová nedeľa "B" 2024 »

5. pôstna nedeľa "B" 2024

Liturgický kalendár Utorok : sv. Jozefa, ženícha Preblahoslavenej Panny Márie, slávnosť Nedeľa : Palmová (Kvetná) nedeľa „B“ Oznamy Stretnutie birmovancov bude vo farskom kostole v piatok 22.3.2024 o 17:15 krížová cesta a následne sv. omša o 18:00 hod. Po sv. omši bude katechéza. V stredu 20.3.2024 pozývame na sv. omšu o 18:00 hod. vo farskom kostole všetky deti a ich...
Čítaj ďalej o 5. pôstna nedeľa "B" 2024 »
Ukazujem 1 - 5 z 633 výsledkov.
Položiek na stránku 5
z 127