História

Ukazujem 1 - 10 z 632 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 64

Oznamy

« Späť

1. adventná nedeľa 2017

Liturgický kalendár

Streda: Sv. Mikuláša, biskupa.
Štvrtok: Sv. Ambróza, biskupa a učiteľa Cirkvi. Spomienka.
Piatok: NEPOŠKVRNENÉ POČATIE PANNY MÁRIE. Slávnosť. Prikázaný sviatok. Sväté omše ako cez týždeň.
NEDEĽA: DRUHÁ ADVENTNÁ NEDEĽA.

Oznamy

Dnešnou nedeľou začína adventné obdobie, ktoré je časom prípravy na slávnosť Narodenia Pána. Je časom nábožného a radostného očakávania. V tomto období sa používa organ a iné hudobné nástroje s takou umiernenosťou, aby sa nepredchádzalo plnej radosti Narodenia Pána.
Dnes požehnáme adventný veniec aj vence tých, ktorí si ich priniesli.

Dnes je zbierka na katolícku charitu. Za vaše milodary nech vás Pán hojne požehná.

Dnes (v nedeľu) vo farskom kostole sv. CM po večernej sv. omši o 18.00 sa v rámci akcie Daruj Vianoce uskutoční zbierka hračiek, školských a kuchynských potrieb, oblečenia a obuvi pre rodiny z azylového domu v Piešťanoch a deti z detského domova. Veci môžete priniesť a odovzdať priamo dobrovoľníkom, ktorí akciu sprostredkovali.

Prvý štvrtok v mesiaci – deň modlitieb za duchovné povolania.

Svätá omša pre prípravu prvoprijímajúcich detí 2. a 3. ročníka bude v piatok o 18.00 vo farskom kostole spolu s rodičmi.

Birmovanci majú stretnutie v piatok o 18.00 na svätej omši a po nej.

Prosíme ochotných farníkov, ktorí by mohli poskytnúť zo záhrad stromčeky na vianočnú výzdobu do kostolov, aby sa prihlásili v sakristii.

Prosíme, by ste v sakristii nahlásili chorých na vianočnú svätú spoveď, ku ktorým nechodíme pravidelne pred prvým piatkom. Spoveď chorých bude v týždni pred 4. adventnou nedeľou od 18.12. do 22.12. Nahláste aj telefónne čísla, aby sme sa mohli s vami skontaktovať.

V sobotu 16.12.2017 o 16.00 v kostole pátrov jezuitov sa uskutoční adventný koncert zboru Coro Laudamus.
V sobotu 6.1.2018 o 16:00 sa uskutoční trojkráľový vianočný koncert zboru Coro Laudamus vo farskom kostole sv. CM.

Aj tento rok pozývame rodiny s deťmi a mladých k účasti na jasličkovej pobožnosti, ktorá sa uskutoční 25.12. o 16.00 vo farskom kostole.

Na Narodenie Pána 25. 12. svätá omša o 10.30 bude za účasti zboru Coro Laudamus, o 18:00 za účasti zboru Dona Bosca.

Ďakujeme za prvopiatkovú zbierku potravín pre núdznych. Kontakt na Centrum pomoci, A. Hlinku 41 (oproti práčovni). Kontakt tel. 0910 788 031. Email: charita piestany@charitatt.sk.

 

Oznamy pátrov jezuitov

 

Na prvý štvrtok v mesiaci budeme mať v našej kaplnke adoráciu za kňazov a nové kňazské a rehoľné povolania. Začiatok adorácie je od 17.30h. do večernej svätej omše. Adoráciu vedie Spoločenstvo Ježišovho Veľkňazského Srdca. Srdečne Vás pozývame.

V piatok je prikázaný sviatok Nepoškvrneného Srdca Panny Márie. Sväté omše v našej kaplnke budú: 6.00, 8,00, 17.00 a 18.30h.

Na budúcu nedeľu (10.12.2017) o 15.00h. bude v našej kaplnke Sedembolestnej Panny Márie stretnutie združenia Faustinum.

Od pondelka budú o 6.00h. v našej jezuitskej kaplnke rorátne sväté omše – pri svetle sviečok a fakieľ. Pripomenieme si tým radostné očakávanie príchodu Božieho Syna. Malé sviečky si pri vchode zapálime od veľkej a prinesieme ich dopredu pred oltár. Tam ich zapichneme do pripravených nádob.

Dnes sa v rámci akcie Daruj Vianoce pri sv. omši o 11.00 uskutoční zbierka hračiek, školských a kuchynských potrieb, oblečenia a obuvi pre rodiny z azylového domu v Piešťanoch a deti z detského domova. Veci môžete priniesť a odovzdať priamo dobrovoľníkom, ktorí akciu sprostredkovali.

Prosili by sme tiež, tak ako po minulé roky, ak by chcel niekto odstrániť spred domu alebo zo záhrady väčší, či menší vianočný stromček, môžete nám dať vedieť v našej sakristii – treba nám adresu a telefónne číslo. Použijeme ho na výzdobu do kostolov. Ďakujeme.

16. decembra 2017 od 16.00h. do 18.00 h. sa uskutoční v našej kaplnke Adventný koncert, na ktorý Vás pozýva piešťanský zbor Coro Laudamus. Všetci ste srdečne pozvaní.

Pátri jezuiti pozývajú k meditácii v rámci ďalšieho pokračovania projektu Umenie Ducha – návrat súčasného umenia do chrámu, do predsiene Kaplnky Sedembolestnej Panny Márie. Od 2. decembra je tu výnimočne prezentované nie dielo súčasného umenia, ale dielo barokového výtvarníka, Estebana Mourilla, pod názvom: Cigánska madona, pri príležitosti jeho 400. výročia narodenia.

 

Mgr. Jozef Gallovič
farár – dekan