História

Ukazujem 1 - 10 z 629 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 63

Oznamy

« Späť

14. nedeľa v cezročnom období "A" 2020

Liturgický kalendár

Sobota: SV. BENEDIKTA, OPÁTA, PATRÓNA EURÓPY. Sviatok.
Nedeľa: PÄTNÁSTA NEDEĽA V CEZROČNOM OBDOBÍ

Oznamy

Sviatosť birmovania sa bude vysluhovať v našej farnosti 13.9.2020 o 10.30. Príprava birmovancov bude pokračovať od augusta.

Pri svätom prijímaní na ruku, prijímajúci (pravák) natiahne ľavú dlaň podopretú pravou a pred kňazom alebo hneď vedľa, otočený stále k oltáru, s úctou a bázňou v srdci prijíma Pánovo Telo. V žiadnom prípade sa s ňou neotáča a neodnáša ju do lavice! Tí, čo prijímajú do úst, z ohľaduplnosti k iným nech prijímajú na konci radu.

Adorácia Sviatosti Oltárnej bude vo farskom kostole ako obvykle: v pondelok– piatok od 8.00 – do 18.00 hod.; nedeľa od 12.00 do 18.00.

Prebieha oprava Kúpeľnej kaplnky BSJ. Svoje milodary môžete posielať aj na číslo farského účtu: 283688043/0900 (SK81 0900 0000 0002 8368 8043). Názov účtu je: RKC, Farnosť sv. Cyrila a Metoda, ul. Nitrianska 17. Pán nech odmení darcov.

 

Oznamy pátrov jezuitov

 

Svätá omša v nedeľu o 11.00h. pre deti a rodiny počas prázdnin nebude.

Chcete si odpočinúť? Chcete načerpať novú duchovnú silu? Chcete nájsť povzbudenia na hlbšie prežívanie viery, nový pohľad na život, aby bol váš život krajší a šťastnejší? Pozývame vás na duchovné cvičenia do nášho exercičného domu. Rozpis termínov je na nástenkách. Príďte, tešíme sa na vás.

Ponúkame, aby ste si kupovali Katolícke noviny a časopis Posol, v ktorých si môžete prečítať v najnovších číslach o tom, ako sv. Cyril a Metod naplnili odkaz sv. apoštolov Petra a Pavla, o vysviacke nového biskupa Jána Kuboša, čo zažili laické misionárky v Hondurase, či ďalšiu časť z cyklu „Biblia a morálka“ a iné zaujímavé články. Katolícke noviny a Posol sú na poličke pri vstupe do kostola.

Na budúcu nedeľu bude v našej kaplnke Sedembolestnej Panny Márie zbierka na náš nový digitálny organ. Úprimne Vám ďakujeme za vaše milodary.

Prosíme dodržiavať protiepidemiologické opatrenia určené hlavným hygienikom Slovenskej republiky: rúško na tvári pri vstupe do kostola + dezinfekcia rúk.

Kostol v čase vyhlásenej mimoriadnej situácie sa bude otvárať vždy pol hodinu pred svätou omšou.
Spovedáme v našej záhrade alebo v kostole, podľa počasia.

Mgr. Jozef Gallovič
farár – dekan