História

Ukazujem 1 - 10 z 632 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 64

Oznamy

« Späť

17. nedeľa v cezročnom období 2017

Liturgický kalendár

Pondelok: Sv. Ignáca z Loyoly, kňaza. Spomienka.
Utorok: Sv. Alfonza Máriu de Liguori, biskupa a učiteľa Cirkvi. Spomienka.
Štvrtok: Prvý štvrtok v mesiaci – Deň modlitieb za duchovné povolania.
Piatok: Sv. Jána Máriu Vianneya, kňaza. Spomienka. Prvý piatok v mesiaci.
Sobota: Prvá sobota v mesiaci - fatimská. Sv. omša s mariánskou pobožnosťou.
Nedeľa: PREMENENIE PÁNA. Sviatok.

Oznamy

Zapisovanie úmyslov na sväté omše na mesiac september bude v nasledujúcom týždni. V pondelok ráno zapisujeme len na ranné sväté omše.

Prvý piatok v mesiaci. Spovedá sa ako obvykle. Od stredy hodinu pred večernými svätými omšami. V piatok od 17.00 bude vyložená Sviatosť oltárna. Chorých v tomto týždni nebudeme navštevovať kvôli dovolenkovému obdobiu.

Prebieha 7. ročník zbierky školských pomôcok pre znevýhodnené deti zo sociálne slabších rodín. Môžete ich priniesť do Centra pomoci človeku na ul. A. Hlinku 41. Viac informácii na nástenke.

Foto a video z prvého svätého prijímania detí aj fotografie a CD z birmovky si môžete vyzdvihnúť cez týždeň v sakristii po večernej sv. omši.

Púť na Svatý Kopeček do baziliky Navštívenia Panny Márie sa uskutoční 19.8.2017. Prihlásiť sa môžete aj v sakristii sv. Cyrila a Metoda. Viac informácii na nástenke.

V sobotu 19. augusta 2017 o 14.30 hod. sa v Bratislave pred budovou parlamentu začne akcia s názvom Hrdí na rodinu. Ide o 6. ročník pochodu ľudí v červených tričkách, ktorí chcú verejne a radostne ukázať, že rodina je úžasná a výnimočná, lebo deti sú naša budúcnosť. Na toto podujatie pozývame všetkých, celé rodiny s deťmi aj jednotlivcov, aby sa naplnilo heslo pochodu „Nevynášame tmu, zapaľujeme svetlo“. Na výveske je plagát a bližšie informácie sú na stránke hrdinarodinu.sk. V prílohe je pripojený plagát.

Porciunkulové odpustky: 2. augusta možno získať vo všetkých farských kostoloch, v bazilikách katedrálnych chrámoch a františkánskych kostoloch úplne odpustky tzv. Porciunkuly.

 

Oznamy pátrov jezuitov

 

31. júla v pondelok slávi naša rehoľa sviatok svojho zakladateľa sv. Ignáca z Loyoly. Pri tejto príležitosti Vás, našich priateľov a dobrodincov, pozývame na slávnostnú svätú omšu, ktorá bude v pondelok 31. júla 2017 o 18.30h. Slávnostným celebrantom a kazateľom bude vdp. Ivan Ružička. Pri svätej omši bude spievať aj Coro Laudamus z Piešťan. Po svätej omši Vás pozývame do našej záhrady na malé pohostenie. Budeme vďační, ak nám pomôžete s prípravou tohto pohostenia – upiecť nejaké koláčiky, drobné pečivo alebo iné. Jezuiti.

Zapisovanie svätých omší na september bude v našej kaplnke 1. augusta 2017 pred svätými omšami: o 5.30 na 6.00; o 7.30 na 8.00h. a o 18.00 na 18.30h.

Pozývame Vás na mariánsku pobožnosť k prvej sobote v mesiaci, ktorá bude 6. augusta 2017 po rannej svätej omši o 8.00h.

 

Mgr. Jozef Gallovič
farár – dekan