História

Ukazujem 1 - 10 z 630 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 63

Oznamy

« Späť

22. nedeľa v cezročnom období 2016

Liturgický kalendár

Pondelok: Mučenícka smrť sv. Jána Krstiteľa. Spomienka.
Piatok: Prvý piatok v mesiaci.
Sobota: Sv. Gregora Veľkého, pápeža a učiteľa Cirkvi. Spomienka.
Nedeľa: DVADSIATA TRETIA NEDEĽA V CEZROČNOM OBDOBÍ.

Oznamy

Na budúci týždeň budeme zapisovať úmysly sv. omší na mesiac OKTÓBER. V pondelok a v utorok pri rannej sv. omši zapisujeme na ranné sv. omše a večer na večerné. Milodar pre kňaza za úmysel sv. omše sa bude prijímať hneď pri nahlásení sv. omše.

Prvý piatok v mesiaci: spovedá sa ako obvykle pol hodinu pred rannými svätými omšami a od stredy hodinu pred večernými. V piatok sa spovedá od 16.00. Zároveň bude vyložená Sviatosť oltárna na poklonu.

Prvý štvrtok v mesiaci je deň modlitieb za duchovné povolania. Na tento úmysel bude venovaná adorácia vo farskom kostole po sv. omši. Sv. omša bude votívna Za povolania na kňazský stav.

Veni Sancte na začiatku školského roka (vzývanie Ducha Svätého s modlitbou za žiakov a študentov) bude na budúcu nedeľu na začiatku sv. omší po pozdrave a úvodnom slove kňaza. Po hymne nasleduje hneď Glória a úkon kajúcnosti sa vynecháva.

Dňa 30. augusta 2016 o 17.30 bude J. E. Mons. Ján Orosch sláviť Eucharistiu v Katedrále sv. Jána Krstiteľa z príležitosti výročia posvätenia Katedrálneho chrámu.
Spomnime si v tento deň v modlitbách na otca arcibiskupa, lebo tento deň je aj výročným dňom jeho uvedenia do úradu.

Národná púť k Sedembolestnej Panne Márii do Šaštína bude 15. septembra so slávnostnou sv. omšou o 10.30 hod. Hlavným kazateľom bude košický arcibiskup metropolita Mons. Bernard Bober. Celý program máte na plagáte na nástenke a na web stránke www.bazilika.sk.

Aj v školskom roku 2016/2017 vychádza katolícky časopis Rebrík pre deti, ktorý vydáva eRko – Hnutie kresťanských spoločenstiev detí. Je to jediný katolícky časopis pre mladších žiakov na Slovensku. Časopis poskytuje čitateľom kvalitné a zaujímavé texty, materiály na podporu čítania s porozumením a svojím obsahom pomáha deťom osvojovať si kresťanský životný štýl. Je vhodný aj ako súčasť prípravy detí na prvé sväté prijímanie. Rebrík môžete objednať svojim deťom alebo vnúčatám prostredníctvom internetovej stránky www.rebrik.sk alebo na telefónnom čísle 02/20 44 52 53.

Spoločné Veni Sancte s otcom arcibiskupom J. E. Mons. Jánom Oroschom pre všetky školy, žiakov, pedagógov a ostatných bratov a sestry vo viere, na začiatku nového školského roka bude v deň liturgického sviatku Narodenia Panny Márie, 8. septembra 2016 o 17.30 v Katedrále sv. Jána Krstiteľa.

Začala prebiehať európska iniciatíva občanov na ochranu manželstva a rodiny: Mama, otec, deti. Petičné hárky máte vzadu v kostole. Podpísať petíciu môže každý občan SR od 18 rokov. Údaje treba vypísať čitateľne a bez skratiek. Treba uvádzať aj rodné priezvisko a to aj muži, hoci sa opakuje. Štátna príslušnosť sa vypisuje celým: Slovenska republika. Súčasne so zbieraním podpisov prebieha projekt „Urob Vianoce už teraz“, kde by sa ľudia a rodiny vedeli niečím obdarovať. Dobrovoľníci na podporu týchto podujatí sa môžu zaregistrovať na stránke www.otcamamudetom.sk.

 

Oznamy pátrov jezuitov

 

Zapisovanie úmyslov na október v našej kaplnke bude 1. septembra 2016 pol hodiny pred každou svätou omšou: od 5.30 hod. na sv. omšu o 6.00 hod.; od 7.30 hod. na sv. omšu o 8.00 hod. a od 18.00 hod. na sv. omšu o 18.30 hod.

Od 3. septembra 2016, každú sobotu o 18.30 hod., opäť začínajú mládežnícke sväté omše.

Od 4. septembra 2016, každú nedeľu o 11.00 hod., opäť začínajú v našej kaplnke rodinné sväté omše. Všetci ste vítaní.

Jezuiti pozývajú stredoškolákov na dvojročný formačný program s názvom „Discover – Príď a objav sám seba“ a to formou malých stretiek. Tie budú prebiehať od 14. septembra – v stredu, štvrtok alebo v piatok o 18.00 hod. Stredoškoláci sa môžu do nich zapísať v sakristii našej kaplnky alebo môžu prísť priamo na prvé stretnutie, ktoré bude v stredu 14. septembra 2016.

Kongregácia sestier Božieho milosrdenstva (KSMB) pozýva členov hnutia Faustínum, ale aj iných na duchovné cvičenia o Božom milosrdenstve do Dolného Smokovca. Viac info je na nástenke.

Prvý štvrtok v mesiaci: po večernej svätej omši o 18.30 hod. bude krátka pobožnosť na nové kňazské a rehoľné povolania.

Prvý piatok v mesiaci: po každej svätej omši bude odprosujúca pobožnosť. O 15.00 hod. bude krátka pobožnosť „Hodina Božieho milosrdenstva“.

 

Mgr. Jozef Gallovič
farár – dekan