História

Ukazujem 1 - 10 z 632 výsledkov.
Položiek na stránku 10
z 64

Oznamy

« Späť

22. nedeľa v cezročnom období 2017

Liturgický kalendár

Štvrtok: Sv. Marka Križina, Melichara Grodzieckeho a Štefana Pongrácza, kňazov a mučeníkov. Spomienka.
Piatok: NARODENIE PANNY MÁRIE. Sviatok.
Sobota: Panny Márie v sobotu
Nedeľa: DVADSIATA TRETIA NEDEĽA V CEZROČNOM OBDOBÍ.

Oznamy

Vzývanie Ducha Svätého (Veni Sancte) na začiatku školského roka s modlitbou za žiakov a študentov je dnes na začiatku svätých omší.

V stredu budú v našej farnosti kňazské rekolekcie kňazov piešťanského dekanátu. Svätú omšu so začiatkom o 9.30 bude celebrovať J. E. Mons. Ján Orosch, trnavský arcibiskup, na ktorú vás srdečne pozývame.

Svätá omša osobitne venovaná pre prvoprijímajúce deti (2. a 3. ročníka) spolu s rodičmi bude v stredu.
Svätá omša osobitne venovaná birmovancom a v čase kurzu prípravy do manželstva aj snúbencom bude v piatok.
Srdečne pozývam deti, rodičov a mládež na tieto sväté omše, pri ktorých si povieme ďalšie informácie s prípravou ku sviatostiam.
Birmovanci po svätej omši budú mať stretnutie s animátormi a kňazmi.
Pripomínam birmovancom, aby vyplnené prihlášky odovzdali do 15.9.2017. Ak im chýbajú doklady, potrebné je ich doplniť do konca septembra.

Od piatku do nedele bude v našej farnosti prebiehať Kurz prípravy pre snúbencov do manželstva. Modlime sa za snúbencov, aby sa dobre pripravili a stali sa svedeckými kresťanskými manželmi a rodinami.

Dnes je vo farnosti v Piešťanoch zbierka na dokončenie Pastoračného centra a opravu kotolní. Na Banke na opravu okien a vstupnej brány, v Kocuriciach na opravu veže.

Dňa 9.9.2017 v sobotu sa uskutoční púť do Žarošíc na Morave pri príležitosti sviatku Narodenia Panny Márie slávnostným celebrantom a kazateľom bude pomocný biskup Jozef Haľko. Odchod autobusu z Piešťan o 7.30 od kruhového objazdu.

Celonárodná púť do národnej svätyne, Baziliky Sedembolestnej Panny Márie v Šaštíne bude v piatok 15. septembra 2017. Program pre pútnikov sa začne vo štvrtok 14. septembra o 17.00 Mariánskou hodinkou. Ústredným momentom národnej púte bude v piatok 15. septembra o 10.30 hod. svätá omša za účasti slovenských biskupov. Hlavným kazateľom bude prešovský arcibiskup - metropolita Mons. Ján Babjak SJ. Popoludní o 14.00 hod. bude akatist k Bohorodičke. Po ňom odštartuje bohatý sprievodný program, ktorý potrvá až do sobotného rána.
V sobotu 16. septembra sa uskutoční tradičná Púť seniorov a chorých, hlavným celebrantom a kazateľom na svätej omši so začiatkom o 10.30 hod. bude bratislavský pomocný biskup Mons. Jozef Haľko.
V súvislosti s národnou púťou budú vypravené tri mimoriadne vlakové spojenia na trasách z Prievidze, Zlatých Moraviec a z Nitry. Informácie a grafikony týchto vlakových spojení sú dostupné na stránke http://www.slovakrail.sk/sk/aktuality/zssk-vypravi-na-put-do-sastina-mimoriadne-vlaky.html.
Bližšie informácie o národnej púti nájdete na www.bazilika.sk alebo na podstránke www.bazilika.sk/narodnaput a tiež na Facebook konte Bazilika Sedembolestnej.

 

Oznamy pátrov jezuitov

 

V deň spomienky sv. Marka Križina, Melichara Grodzieckeho a Štefana Pongrácza, kňazov a mučeníkov si slovenskí jezuiti pripomínajú patrónov slovenskej provincie Spoločnosti Ježišovej. V tento deň – v prvý štvrtok v mesiaci – je zároveň deň modlitieb za nové kňazské a duchovné povolania.

 

Mgr. Jozef Gallovič
farár – dekan